Zwangerschap

Kan deze vitamine een miskraam voorkomen?

15 augustus 2017
kan niacine miskraam voorkomen- GoodGirlsCompany

Wetenschappers hebben mogelijk een doorbraak gevonden in het voorkomen van een miskraam. Het toevoegen van de vitamine Niacine ook wel vitamine B3 zou een positief effect hebben op geboortedefecten en miskramen.

Zowel Niacine ald Niacinimde komen allebeid van Vitamine B3. Ik heb wel eens geschreven over de positieve effecten van niacinimide. Dit zit in sommige dagcrèmes en huidverzorginsgmiddelen zoals de La Roche Posay Lipikar die ik ooit testte. Vitamine B3 helpt je om voeding om te zetten naar energie. En het helpt bij de regulering van je hormonen.

Zo helpt Niacine mogelijk een miskraam voorkomen

De stof Niacine, zou goed  werken bij het voorkomen van miskramen of geboortedefecten. Dat meldden wetenschappers na onderzoek naar de invloed van niacine. Onderzoekers bekeken de genen van vier families waarin veel miskramen en geboortedefecten voorkwamen. Daaruit kwamen twee genmutaties naar voren. Deze mutaties hadden invloed op de productie van nicotinamideadeninedinucleotidefosfaat (NAD), een molecuul dat cruciaal is voor de ontwikkeling en het herstel van genen.

Deze mutaties bootsten ze na in muizenembryo’s. Ze ontdekten dat de hieruit geboren babymuizen dezelfde geboortedefecten hadden als werd aangetroffen bij de menselijke baby’s. Beiden hadden een tekort aan NAD. Omdat vitamine B3 in de vorm van niacine wordt omgezet in NAD, besloten de wetenschappers het supplement toe te voegen aan het drinkwater van zwangere muizen. Bij nader onderzoek op deze muizen, bleken de geboortedefecten verdwenen te zijn. Alle geboren muisjes bleken in uitstekende gezondheid.

Kan Niacine miskraam voorkomen?

De volgende stap is van dit onderzoek is om een test te ontwikkelen waarmee het NAD-gehalte van zwangere vrouwen kan worden gemeten. Vrouwen bij wie dit laag blijkt, kunnen dan extra vitamine B3 innemen. Waarschijnlijk moet toediening hiervan wel op een andere manier gebeuren dan met de bestaande vitamine B3-pillen. Deze bevatten niet voldoende werkzame stof om het tekort aan te vullen. “Niacine heeft de potentie om het aantal miskramen en geboortedefecten drastisch te verminderen”, stelt Sally Dunwoodie van het Victor Chang-instituut. Je vindt niacine -ook in  producten zoals vlees, vis, volkoren graanproducten, groente en aardappelen.

bron

 

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Foto via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]