Geen categorie

Kallio NYC

4 januari 2015

Men zegt wel eens een dat we de aarde niet erven van onze ouders, maar we lenen haar van onze kinderen. Met deze gedachte in het achterhoofd is het logisch dat steeds meer ouders kiezen voor duurzame producten. Producten waarmee zij hun steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu en eerlijke handel. Ook ik probeer als moeder mijn weg te vinden in duurzaamheid, eco en biologisch. Van sommige producten word ik blij zoals van het kinderkledingmerk Kallio.

Kallio NYC_Tie Dress_vintage clothes for kids_meisjeskleding_duurzaam_eco_goodgirlscompany
Kallio maakt overgooiers, schorten en jurken uit oude blouses en overhemden (van volwassenen). Soort van vintage maar dan voor kinderen. De gedachte hier achter is simpel. De kledingindustrie is een van ’s werelds meest vervuilende industrieën. Zo’n 85% van alle oude kledingstukken beland op (vuil)stortplaatsen. Dit is zo buitenproportioneel veel dat we met al deze oude kledingstukken genoeg hebben om de Rocky Mountains te maken. Bij Kallio wild men hier iets aan doen.

“I wanted to take my knowledge of the textile industry and passion for sustainable design and do my bit to make a dent in the rapidly increasing mountain of madness.”

Kallio NYC_dress kimono tunic_duurzame kinderkleding_kledinf voor meisjes_GoodGirlsCompany

Zo was er een nieuwe lijn met vintage kledingstukken voor kinderen geboren. Vooral de meisjeskledinglijn oogt lekker modieus. Combineer het met een leuke legging of andere accessoires en je hebt een casual chic kledingstuk voor je dochter.

Kallio NYC_Long sleeve drop waist dress_Indigo_vintage clothes for kids_meisjeskleding_duurzaam_eco_goodgirlscompany

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Instagram

    Volg mij op Instagram!