Over Josan Jongbloed

afro-hair-extensions-GoodGirlsCompany

De moeder achter GoodGirlsCompany

Hallo ik ben Josan. Als je veel blogs leest zie je vooral mijn naam eronder staan. Ik ben dan ook de founder, hoofdredacteur,schrijver en inspirator achter dit blog. Ik ben midden dertig maar word zelden naar mijn leeftijd ingeschat. Vroeger vond ik dat verschrikkelijk. Nu moet ik er wel om lachen dat mensen eerder denken dat ik de ‘zus van’ mijn drie dochters ben dan de moeder. Het helpt natuurlijk ook niet dat mijn oudste dochter inmiddels even lang is als ik en mij binnenkort voorbij groeit.

Maar wat ik tekort kom aan lengte maak ik weer goed met attitude. Ik heb een uitgesproken mening en ben niet op mijn mondje gevallen. Mijn jaren als alleenstaande moeder hebben mij geleerd om mijn eigen boontjes te doppen en verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen leven. Maar die jaren liggen ook al weer een tijdje achter mij. Samen met mijn man en 3 dochters (11, 9 en 2 jaar) en 2 konijnen (Lola & Lilly) woon ik in een groot huis in een prachtige nieuwbouwwijk in de hoofdstad van Gelderland. Arnhem dus.

In het dagelijks leven ben ik 4 dagen per week werkzaam als communicatieadviseur voor het sociaal domein bij een kleine gemeente in het oosten van Nederland. Deze maatschappelijke betrokkenheid zie je vaak ook terug in mijn meer opiniërende blogs.

Over GoodGirlsCompany

GoodGirlsCompany zag in mei 2009 het levenslicht. Daarvoor had ik een privéblog waar ik over mijn ervaringen als jonge moeder schreef. De maandelijkse rubriek ‘de baby top 10’ werd steevast erg goed gelezen. Zo ontstond het idee om een apart blog te beginnen over babyspullen, kinderkleding en lifestyle. Anno 2017 is GoodGirlsCompany een blog die een zeer brede groep van moeders en vrouwen aanspreekt.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpens zoals: opvoeding, babyspullen, lifestyle, interieur, (black) beauty, food, biologische huidverzorging, speelgoed, shoplogs, boeken, knutselen, producten, (alleenstaand) moederschap, (christelijk) geloof, adoptie, samengestelde gezinnen, uitstapjes met kinderen en  reizen,

Naast bloggen ben ik ook sinds 2017 ook begonnen met wekelijks video’s te maken. Deze gebruik ik vooral voor productreviews en unboxings van speelgoed. Bloggen is mijn hobby. Zo lang het energie geeft, zal ik mij hier met hart en ziel op storten.

“Life  begins at the end of your comfort zone”

 • Reply
  Debbie
  27 september 2018 at 20:12

  Ondanks dat ik geen kinderen heb, kom ik graag op je blog, YouTube & social media. Je bent een leuke vrouw met humor en een eigen uitgesproken mening die altijd respectvol is. Groetjes, Debbie.

  • Reply
   Josan
   9 oktober 2018 at 23:15

   Aaaah dank je wel. Echt super!

 • Reply
  Jorinde
  2 april 2018 at 08:53

  Beste Josan, ik zie dat er ook nog een Afrikaanse pop onder Prik met een rietje staat kan je die ook veranderen in Homelanddolls.nl? Wel heel leuk dat je mijn site noemt en erg goed dat je op deze manier mensen bewust maakt, dank je! groet Jorinde

 • Reply
  hia lourens
  22 september 2017 at 18:06

  goede dag mevr ik wil graag wat kleding op deze sait kopen maar ik weet niet wat jullie adres is in nederland zodat ik kan naar de winkel gaan peroonlijk een jurk uitkozen of kan ook op de sait bestellen maar ik weet de rekening nummer niet en de gegevens etc.

  kan u mij aub helpen

  ok bedankt ik hoor van u .

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!