Babyspullen Moeder & Kind

Kinderwagen kiezen | Joolz of Bugaboo wat zijn de verschillen?

27 juli 2016
Joolz of Bugaboo-GoodGirlsCompany

Lastige keuze hoor: Joolz of Bugaboo kinderwagen. In dit blog zetten we de verschillen tussen de Joolz Day 2, Bugaboo Buffalo, Joolz Geo en Bugaboo Cameleon 3 voor je op een rijtje. Zo kan je zelf de beste keuze maken.

Veel moeders hebben van tevoren al een duidelijk beeld over welke kinderwagen ze willen hebben. Maar als je in de winkel verschillende proefrondjes gemaakt hebt en en blijven er twee over van je lijstje is dat natuurlijk lastig. Vooral wanneer de concurrentiestrijd wordt gevoerd woord twee Oer-Nederlandse merken: Joolz en Bugaboo. Beiden topwagens maar elk met net iets andere accenten.

Joolz

Dit is een merk van Nederlandse origine. Hun motto is positive design. Dat houdt in dat ze producten ontwikkelen waardoor je een blije ouder wordt. Een moeder die zich goed voelt, is gemotiveerd en haalt het beste in zichzelf en in haar kind naar boven. Daardoor maakt het moederschap je een rijker persoon.

Het is niet een biologisch kinderwagenmerk, maar op geheel eigen wijze dragen ze een steentje bij. Zo plantten zij voor elke kinderwagen die je registreert via My Joolz een boom in het Joolz Geboortebos in Colombia. En kunnen je kindje en haar boom samen opgroeien en laat je iets tastbaars en moois op deze aarde achter.Ook maken ze gebruik van verpakkingen die je kan hergebruiken. Nu hoef je de kartonnen verpakking van je kinderwagen en bijpassende accessoires niet weg te gooien.

Het merk heeft 2 kinderwagen types: De Joolz Geo en de Joolz Day. Van beide type wagens zijn inmiddels nieuwere versies. Wat de verschillen zijn lees je hier:

Je verschillende accessoires en stoffen kan je je kinderwagen volledig naar eigen smaak laten maken. Er is heel wat mogelijk.

Voordelen Joolz Day2

 • Hoge stoelinzet voor het zitje
 • rijdt soepel
 • Compact in te klappen
 • grote wieg
 • goede ventilatie van wieg mogelijk
 • veel bijpassende accessoires

Nadelen Joolz Day 2

 • het inklappen moet je even door hebben

Joolz-of-Bugaboo-kinderwagen-GoodGirlsCompany

Bugaboo

Ook Bugaboo is een kinderwagenmerk van Nederlandse bodem. Hun motto is redefining mobility. Het gaat er dus niet om waar je (in je leven bent) maar waar je naar toe kan. Het merk ziet zich zelf als fabrikant die oplossingen ontwikkeld om je mobiliteit te vergroten. Met dat in gedachte ontstond de eerste Bugaboo Cameleon. Er volgden en Bugaboo Gecko (de lichtste kinderwagen in zijn klasse), Donkey, Buffalo, Runner en (update 2018) Fox. Inmiddels is hun standaard instapmodel de Bugaboo Cameleon 3 niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Wat het merk onderscheidt van de anderen is natuurlijk hun gave samenwerkingen met modehuizen als Marc Jacobs, Missoni, Viktor & Rolf en Diesel.

Voordelen Bugaboo Cameleon 3

 • grote wieg
 • meerdere standen
 • all terrain doordat je de wielpositie veranderen kan
 • makkelijk in te klappen
 • aerosleep matras
 • veel bijpassende accessoires

Nadelen Cameleon 3

 • kinderwagenbak staat lager op frame

Joolz of Bugaboo wat zijn de verschillen?

In onderstaande tabel heb ik de 4 type kinderwagens met elkaar vergeleken. Dit geeft een objectief beeld van de eigenschappen van de verschillende kinderwagens.

Joolz GeoJoolz Day 2Bugaboo BuffaloBugaboo Cameleon 3
Prijs1000100010751000
Gewicht kinderwagen14,7 kg13,1 kg13,6 kg10, 8 kg
Afmetingen opgevouwen wagen inclusief zitje56,5 x 94 x 6142 x 59 x 96

 

55 x 62 x 100n.v.t.
Afmetingen opgevouwen114,5 x 61 x 100110 x 59 x 109

 

103 x 60,5 x 88112 x 59 x 101
Capaciteit boodschappenmand10 kg5 kg10 kg4 kg
Maximaal Gewicht in zitje15 kg15 kg17 kg17 kg
Aantal standen zitje3334
Minimale hoogte duwstand93,510092101
Maximale hoogte duwstang110110104112
All terreinjaneejaJa, maar met andere stand van de wielen
Aantal wielen4444
Kijkrichting aanpassenjaJaJaJa
Luchtbandenneeneeneenee
Automatische inklapvergrendelingjaneejanee

Conclusie Joolz of BugabooJoolz Day2 of Bugaboo Cameleon3_GoodGirlsCompanyJoolz Day2 of Bugaboo Cameleon3

Zoals je in bovenstaande tabel ziet, zijn er minimale verschillen tussen Joolz of Bugaboo. Je kan niet zomaar even makkelijk zeggen Joolz of Bugaboo. In de praktijk komt het namelijk niet aan op het merk neer maar op het type kinderwagen. Joolz heeft 2 versies Bugaboo maar liefst 4. Voor de urban mom die haar wagen alleen maar gebruikt om te winkelen (Cameleon3). En voor de moeder met haar kind in de wandelwagen gaat hardlopen (Runner). Vandaar dat je moet kijken naar wat je met de kinderwagen gaat doen. Als je hem vooral gebruikt in de stadse omgeving wint voor mij de Joolz Day 2.
Winnaar: Joolz Day 2.

Joolz Geo2 of Bugaboo Donkey2-GodGirlsCompany

Joolz Geo2 of Bugaboo Donkey2

Ook bij de Duowagen, speelt je persoonlijke voorkeur een rol. De Joolz Geo2 is meer all terrain dan de Day. Persoonlijk vind ik het met 2 wiegjes wel handig dat het compact achter elkaar zit. Maar ik kan me boorstellen dat als de kinderen groter zijn en je meer interactie met beiden wilt hebben, dat je de voorkeur geeft aan de side-by-side zoals de Bugaboo Donkey heeft. Winnaar: gelijk spel.

Joolz Day2 of Bugaboo Buffalo

Joolz Day2 of Bugaboo Buffalo

Dat de Joolz hoger is, wordt door veel gebruikers als een voordeel gezien. Het maakt meer interactie mogelijk. Zelf heb ik verschillende versies van de Cameleon gehad. Hoewel ik dat lage nooit als ene probleem gevonden heb (ik ben 1.56). Heeft mijn man dat ook nooit terwijl die wel 30 cm groter is dan ik. Met de kennis van nu zou ik kiezen voor een hogere stoelinzet. Dat hebben de Geo en de Day dus de Cameleon zou afvallen. Maar ook de Buffalo heeft dit en die weegt minder zwaar dan de Geo en maar een halve kilo meer dan de Day.  De Bugaboo Buffalo is all terrain is en de Joolz Day niet. Winnaar: Bugaboo Buffalo.

Joolz-of-Bugaboo-Welke-kinderwagen-kies-je-GoodGirlsCompany

Bugaboo Fox

Update: vanaf 1 maart 2018 lanceert Bugaboo een nieuwe kinderwagen: de Bugaboo Fox. Deze kinderwagen zal een hoge stoel en grote bagagemand hebben waar je eenvoudig bij kan. Als ik af ga op de specificaties zou de Bugaboo Fox meer dan de Cameleon3 de een grote concurrent van de Joolz Day2 kunnen worden. Ik ben heel benieuwd…. .

Kopen

Meer blogs over kinderwagens

Joolz of Bugaboo

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]