Mama

Zeuren over vrouwen die parttime werken | Mensen het is 2018 hoor!

25 januari 2018
Zeuren op vrouwen die parttime werken Mensen het is 2018 hoor

De vrouwen in Nederland zijn boefjes hoor. Allemaal! Hoe dan? Nou ze werken parttime zelfs zonder dat er kinderen zijn. Schande! Heel Nederland viel er over. Power Feministen en andere zure personen klommen in de pen omdat ze zich geroepen voelden er iets van te zeggen. En ik draaide vooral met mijn ogen.

Toen ik jaren geleden van school in mijn eerste baantje rolde, was dat er een voor 32 uur per week. Schokkend, want ik had geen kinderen. Was jong en dan weet je het wel. Dat er niet meer uren in zaten en we er prima van rond konden komen, zullen we voor het gemak maar even vergeten. Werken zul je. Tijdens mijn zwangerschap vond er een reorganisatie plaats. Nee er was geen sprake van zwangerschapsdiscriminatie maar van last in first out. Toedeloe en probeer het na je bevalling maar opnieuw.

Lekker ambitieloos parttime werken

Dat deed ik. Toen ik terug keerde op de arbeidsmarkt, deed ik dat wederom voor 32 uur per week. Noem het ambitieloos, maar ik eis 1 dag voor mijzelf op. Na 3 dagen crèche wil mijn kind meestal ook wel even niet vroeg opstaan en genieten van de geborgenheid van thuis. Van de heerlijke kleinburgelijke truttigheid dat ze rond Koffietijd op het knopje van de Senseo mag drukken. Verder moet ik ook nog boodschappen halen, sporten, huis opruimen en naarmate de kinderen groter werden: ze naar hun hobby’s en speelafspraakjes brengen. Met andere woorden: leven. Naast mijn werkleven heb ik namelijk ook nog een echt leven.

Hoe ouder ik werd, hoe meer ik dat leven ben gaan waarderen. En hoe meer ik dingen in perspectief zag. Ik verzet me met hand en tand tegen alles wat inbreuk maakt op mijn leven. Als ik kom te overlijden zal ik in de laatste minuten echt niet denken aan alles wat ik op mijn werk gedaan heb. Waarschijnlijk zal ook geen een van de tientallen collega’s- die ik in de afgelopen jaren heb gehad- dan aan mijn zijde zitten. Wel mijn man en kinderen. En als ik er niet meer ben, zullen mijn kinderen het moeten doen met de herinneringen die we samen gemaakt hebben. Toen ik tijd had.

Ik wil een leuk leven

Veel vrouwen die in deeltijd werken doen dat om bepaalde redenen. Zo schijnt ons systeem van vrijwilligers ook grotendeels te draaien op die vrouwen. Ze helpen mee op plekken waar mannen al bijna zijn uitgestorven. En die vaak ook de financiën niet hebben om daar geschoold personeel voor in te huren. Zoals scholen. Ze zorgen er voor dat hun kinderen kunnen deelnemen aan een hobby of naar klasgenootjes kunnen.

Allemaal dingen die niet betaald worden, maar onbetaalbaar zijn. Maar in de afgelopen dagen werd het vooral weggezet alsof parttime werkende vrouwen verwende prinsesjes zijn die allemaal een leuk leven willen. Mag ik even omdenken? Zijn fulltime werkende mensen dan mensen die bij voorbaat een rotleven willen?

Moeten en dwang

Bepaalde feministische standpunten wil ik best uitdragen. Maar met het azijnzeikerige van wat ik de laatste paar dagen voorbij heb zien komen, heb ik niks. Ik ben iemand die er erg in gelooft dat als jij tevreden bent met je eigen leven je niet hoeft te gaan zitten haten op het leven en de keuzes van een ander. Dat komt namelijk vooral heel zielig over.

Inmiddels werk ik 27 uur per week. Mijn kinderen slijten heel wat uurtjes in de opvang. Een luxe want kinderopvang is duur en voor veel ouders onbetaalbaar. Ook mijn fulltime werkende man verzucht wel eens dat hij het zonde vindt als hij ziet hoeveel geld erin verdwijnt. Maar hij steunt mij omdat ik graag wil werken. Waar een wil is, is een weg. Dus we maken dat mogelijk.

Oh en mocht het ooit uit gaan, dan zal mijn man er alles aan doen dat ik daarna ook nog een menswaardig bestaan heb. Niet uit plicht of omdat dat moet of zo. Hij weet dat ik het alleen ook wel red. Maar omdat onze dochter ook van hem is en hij het beste voor haar wil. Dus dat betekent goed voor haar moeder zorgen.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte foto via Shutterstock

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!