Mama Opvoeding

Je weet dat je een goede moeder bent als…

20 augustus 2016
Je weet dat je een goede moeder bent

We weten allemaal hoe we een slechte moeder moeten zijn. Daar wijzen anderen ons graag op. Maar wist je dat daar tegenover ook vele momenten zijn waarop je weet dat je een goede moeder bent? Wat zeg ik? Fantastische moeder! Ze zijn de krenten uit de pap van het moederschap, alleen je moet ze wel zien….

Je weet dat je een goede moeder bent als…

 • je kind voor Moederdag al heeft verraden wat ze voor een cadeau gemaakt hebben. Kijk niet gek op als je het al van tevoren mag openmaken omdat ze het moeilijk vinden om zo lang iets te verbergen. *Smelt* dit is inderdaad ook een fase. Ooit komt er fase waarin je wenste dat je kinderen geen geheimen voor je hadden.
 • je stiekem hoort dat een van je kinderen de ander probeert te overtuigen iets niet te doen. En argumenten gebruikt die jij zou zou gebruiken. Uiteindelijk gaan we allemaal zoals onze moeders klinken.
 • je kind je in vertrouwen neemt. Wat in jouw ogen misschien ‘no big deal’ is, kan een heel groot issue zijn voor je kind. En ik raak er nog steeds ontroerd van als ik mijzelf niet in allerlei bochten hoef te wringen maar mijn kind mij het zelf vertelt omdat ze mij vertrouwd.
 • je kind spontaan ene klusje voor je doet, zonder dat je haar hoeft om te kopen of eindeloos te onderhandelen, gewoon omdat ze je lief vindt.
 • je kind een viberator aanziet voor gekleurde kogels. Ik scrollde nietsvermoedens voorbij een filmpje met een race met allerlei gekleurde attributen. Inclusief finish lijntjes. Mijn kinderen kunnen nooit iets vinden als het voor hun neus staat, maar zoiets zien ze dus wel weer helder. De middelste gaf de reactie “Kijk mammie, allemaal mooie gekleurde kogels!!!” *Adem uit* Voorlopig hoef ik niks uit te leggen.
 • je van andere ouders- bij het ophalen van een speelafspraakje- hoort dat je zo’n ontzettend leuk kind hebt. Thuis mag je er dan misschien wel niks van zien, maar het is in elk geval fijn dat die opvoeding spontaan bij anderen naar boven komt.
 • als je kind je gaat vergelijken met moeders van klasgenoten en zelf *No pressure* tot de conclusie komt dat ze het met jou toch echt wel getroffen hebben.
 • regelmatig een tekening, knutselwerkje of ander souvenirtje van je kind ontvangt. Katten slepen dode muizen mee naar huis, dus wat dat betreft mag je niet klagen als je kind je aan een tafel tekent met een groot glas wijn en er bij zet ‘mijn mama houdt van wijn drinken’.
 • je kind terug komt op een besluit. Eerst zou ze NOOIT meer een tekening voor je maken en mocht je NOOIT meer op haar feestje komen. Maar 24 uur later blijkt dat nooit best lang te zijn, heb je iets liefs gedaan en word je weer met open armen ontvangen.

Ook leuk om te lezen:

je bent een goede moeder als

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!