Mama Moederschap

Je weet dat je een goede moeder bent als…

20 augustus 2016
Je weet dat je een goede moeder bent

We weten allemaal hoe we een slechte moeder moeten zijn. Daar wijzen anderen ons graag op. Maar wist je dat daar tegenover ook vele momenten zijn waarop je weet dat je een goede moeder bent? Wat zeg ik? Fantastische moeder! Ze zijn de krenten uit de pap van het moederschap, alleen je moet ze wel zien….

Je weet dat je een goede moeder bent als…

 • je kind voor Moederdag al heeft verraden wat ze voor een cadeau gemaakt hebben. Kijk niet gek op als je het al van tevoren mag openmaken omdat ze het moeilijk vinden om zo lang iets te verbergen. *Smelt* dit is inderdaad ook een fase. Ooit komt er fase waarin je wenste dat je kinderen geen geheimen voor je hadden.
 • je stiekem hoort dat een van je kinderen de ander probeert te overtuigen iets niet te doen. En argumenten gebruikt die jij zou zou gebruiken. Uiteindelijk gaan we allemaal zoals onze moeders klinken.
 • je kind je in vertrouwen neemt. Wat in jouw ogen misschien ‘no big deal’ is, kan een heel groot issue zijn voor je kind. En ik raak er nog steeds ontroerd van als ik mijzelf niet in allerlei bochten hoef te wringen maar mijn kind mij het zelf vertelt omdat ze mij vertrouwd.
 • je kind spontaan ene klusje voor je doet, zonder dat je haar hoeft om te kopen of eindeloos te onderhandelen, gewoon omdat ze je lief vindt.
 • je kind een viberator aanziet voor gekleurde kogels. Ik scrollde nietsvermoedens voorbij een filmpje met een race met allerlei gekleurde attributen. Inclusief finish lijntjes. Mijn kinderen kunnen nooit iets vinden als het voor hun neus staat, maar zoiets zien ze dus wel weer helder. De middelste gaf de reactie “Kijk mammie, allemaal mooie gekleurde kogels!!!” *Adem uit* Voorlopig hoef ik niks uit te leggen.
 • je van andere ouders- bij het ophalen van een speelafspraakje- hoort dat je zo’n ontzettend leuk kind hebt. Thuis mag je er dan misschien wel niks van zien, maar het is in elk geval fijn dat die opvoeding spontaan bij anderen naar boven komt.
 • als je kind je gaat vergelijken met moeders van klasgenoten en zelf *No pressure* tot de conclusie komt dat ze het met jou toch echt wel getroffen hebben.
 • regelmatig een tekening, knutselwerkje of ander souvenirtje van je kind ontvangt. Katten slepen dode muizen mee naar huis, dus wat dat betreft mag je niet klagen als je kind je aan een tafel tekent met een groot glas wijn en er bij zet ‘mijn mama houdt van wijn drinken’.
 • je kind terug komt op een besluit. Eerst zou ze NOOIT meer een tekening voor je maken en mocht je NOOIT meer op haar feestje komen. Maar 24 uur later blijkt dat nooit best lang te zijn, heb je iets liefs gedaan en word je weer met open armen ontvangen.

Ook leuk om te lezen:

je bent een goede moeder als

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

 • Reply
  Carlijn
  20 augustus 2016 at 11:13

  Haha mama houdt van wijn drinken. Daar moest ik wel even om lachen hoor. Kinderen gedragen zich bij anderen altijd voorbeeldig, kan me voorstellen dat je van alle ouders te horen krijgt dat je zulke leuke kinderen hebt. Nu thuis ook nog even net zo zoet zijn… 😉

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]