Boeken Opvoeding

Je kind als proefkonijn

1 oktober 2016
je-kind-als-proefkonijn_otje-van-der-lelij_goodgirlscompany

Wij moeders denken allemaal dat ons kind hoogbegaafd en minimaal wel heel bijzonder is. WIN het boek Je kind als proefkonijn zodat je vanaf nu onderbouwd kan opscheppen over de ontwikkelingen van je kind. In dit boekje staan 25 leuke psychologische tests die je gewoon aan de keukentafel kan uitvoeren. Ja zelfs als je kind nog geen 1 is.

Heeft je kind een talent? Is zij creatief? Welke emoties kan zij al lezen? Hoe goed kan ze onderscheid maken tussen fantasie en realiteit? Heeft zij zelfbeheersing, en wat zegt dat over haar? Snapt zij iets van de grapjes die ik maak? En wie ziet zij eigenlijk als zij in de spiegel kijkt?

je-kind-als-proefkonijn_otje-van-der-lelij_goodgirlscompany_bad-moms

Je kind als proefkonijn

In Je kind als proefkonijn staan de 25 leukste psychologische thuisexperimenten die je met je kind (0-12 jaar) kunt doen. Zo kom je lekker speels rond de keukentafel meer te weten over de ontwikkeling van je baby, peuter, kleuter en schoolkind. Je kind als proefkonijn is geschreven op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Maar ook met een flinke dosis humor en leuke illustraties.

Je zou verwachten dat een wetenschappelijk boek dus heel belevend en dwingend is. Mara dat is het dus niet. Het boek staat bomvol tips om je kind te stimuleren in haar ontwikkeling tot succesvolle, sociale en gelukkige volwassene. Het ideale boek voor betrokken, nieuwsgierige ouders en grootouders!

Review Je kind als proefkonijn

Ik houd van feitjes, cijfers en weetjes. Heel veel zelfs. Doordat ik alles lees wat los en vastzit, wet ik altijd wel een klein beetje over een verschillende onderwerpen. Toch vind ik wetenschappelijke literatuur vaak andere koek. Het vooroordeel dat het saai zou zijn, weerhoudt mij er dan toch vaak van. Toch was dit boek anders. Dus met enige achterstand begon ik aan dit boek. Maar vanaf de inleiding waarin Otje van der Lelij vertelt over haar dochtertje ( heel aandoenlijk), werd ik er in gezogen. Super leuk!

Al lezende kom je achter een heleboel leuke weetjes waar een kleine dosis kinderpsychologie aan te pas komt. Dat is leuk. Bovendien bestaan er nog niet zoveel experimentenboeken voor kinderen. Het begrip proefkonijn klinkt natuurlijk heel klinisch en afstandelijk. Maar dit boek is juist geschreven met de nodige dosis humor waardoor je het ook lekkerder leest. Bovendien is het ook geschreven met enorm veel betrokkenheid. Terwijl je kindje de testen maakt kan je haar ook stimuleren in haar ontwikkelingen. Een hele leuke en betrokken manier om samen quality time te hebben.

Daarnaast vond ik het leuk dat dit boek ook al op baby’s gericht is. Als je een baby vergelijkt met een ouder kindje heb je toch als snel zoiets van “wat kan je met een baby doen?”. Naast een beetje spelen, voeden, knuffelen, schone luier even en in bed leggen is het dat ook wel zo’n beetje. Fout dus!  Dit boek bevat alleen al voor hun 4 leuke testjes.  En alleen al door de aansprekende namen heb je zin om ze samen met je eigen proefkonijntje uit te voeren. Leuke lachmomenten gegarandeerd!

 Gegevens

 • Auteur: Otje van der Lelij
 • Illustrator: Gijs van der Lelij
 • Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
 • ISBN: 9789046820933
 • Taal: Nederlands
 • Uitvoering: Paperback
 • Aantal pagina’s: 224
 • Verschijningsdatum: 25-08-2016

Te koop bij:

Liefs Josan

♥ Dit blog is een samenwerking, dit blog bevat affiliate links. Als je een product koopt via deze link, ontvang ik een klein percentage van de opbrengst. Die investeer ik weer in mijn blog. Zo helpen we samen GoodGirlsCompany in de lucht te houden.

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Claudia
  2 oktober 2016 at 21:39

  Lijkt me n leerzaam boek.

 • Reply
  Ruby Coene-Pothoven
  2 oktober 2016 at 20:26

  Wat een gaaf boek. Lijkt me erg leuk om uit te proberen met onze Max. En ik denk dat het ook wel heel nuttig is voor in mijn kindertherapie praktijk!

 • Reply
  Marian
  2 oktober 2016 at 11:44

  Ben wel nieuwsgierig geworden naar dit boek! Lijkt me wel grappig allemaal Heb hier een leuk en lief proefkonijn dat vast wel wil meewerken.

 • Reply
  moniquewoortman
  1 oktober 2016 at 22:49

  Leuk!! Wij doen graag mee!
  Ik zou benieuwd zijn wat er uit komt

  • Reply
   Monique
   1 oktober 2016 at 22:51

   Leuk!! Wij doen graag mee!
   Ik zou benieuwd zijn wat er uit komt

 • Reply
  Willianne
  1 oktober 2016 at 22:14

  Dat lijkt me grappig! Kan best wat inspiratie gebruiken wat baby spelletjes betreft! En ook mijn met mijn 8 jarige ben ik al een tijdje inspiratieloos. Lukt maar niet om hem aan te sporen om iets te gaan doen(zonder mezelf op te offeren) Misschien dat dit boek me kan helpen:) Lijkt me heel leuk om te lezen…

 • Reply
  Marianne Verheulpen
  1 oktober 2016 at 20:33

  Klinkt super! Wij gaan onze Malayka hier graag proefkonijnen ?

 • Reply
  Marieke
  1 oktober 2016 at 20:25

  Wat een grappig boek! Ik wil mijn kinderen wel als proefkonijn gebruiken voor de tests .. Ik ben benieuwd wat er uit komt 🙂

 • Reply
  Jaccomijne
  1 oktober 2016 at 20:21

  Ben benieuwd naar de inhoud van het boek!
  Heb 2 totaal verschillende kindjes 1 van 8,5 jr en 1 van net 3 jr.

 • Reply
  andrea de ruiter
  1 oktober 2016 at 20:11

  Wat grappig! Bem zeer bemieuwd naar dit boek, dus heb er zin in om m uit te testen!!

 • Reply
  Réwana
  1 oktober 2016 at 20:10

  Hahaha proefkonijn Lévi zit al klaar;)
  Althans mama zou het wel leuk vinden, of Lévi het leuk gaat vinden, das nog maar afwachten whahaha, leuke actie’s;)))?

 • Reply
  Kristel
  1 oktober 2016 at 20:08

  Wow wat een leuk en slim boek. Dit zou ik graag by mijn dochter proberen. Ze komt vaak slim over en weet op veel dingen een antwoord. Ben erg benieuwd hoe zij dan zou scoren.

 • Reply
  Anna
  1 oktober 2016 at 20:06

  Haha cool deze wil ik heel graag winnen
  Facebook: An Na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]