Persoonlijk

De jaar in Vogelvlucht tag 2017

31 december 2017
Jaar in vogelvlucht Tag

Lieve Sanne van Laviesanne is alweer een aantal jaar de trotse bedenker van de Jaar in vogelvlucht tag. Tijd om even stil te staan bij mijn hoogte- en dieptepunten van 2017

De jaar in Vogelvlucht tag 2017

Ik kijk met een trots gevoel terug op…

Eh, heb je even? Ik ben er trots op dat het mij gelukt is Miss C zindelijk te krijgen en van de speen af te kicken. Op de turnprestaties van Miss B en dat ze haar cijfers ten opzichte van afgelopen jaar verbeterd heeft. Dat Miss G geselecteerd werd voor een speciaal programma tussen basisschool en middelbare school. Recent hoorden we dat ze als schooladvies vwo / gymnasium krijgt.blush-roze-en-gouden-kinderkamer-inspiratie-GoodGirlsCompany

Kinderkamerinspiratie-shelfies-scandinavisch-inspiratie-GoodGirlsCompanyOp de kinderkamers van mijn oudste dochters die ik zonder hulp van mijn man een totaal nieuwe look gaf. Verder heb ik een vast contract gekregen en in mijn carrière geïnvesteerd door afgelopen jaar twee cursussen af te ronden: Factor C en Issuemanagement.

En het meest trots ben ik nog wel op een goede balans tussen werk en privé. Ik blog wanneer ik wil en wanneer ik dat leuk vind en maak me over de rest niet druk.

sensopatisch-spel-met-oudere-kinderen-GoodGirlsCompany

Ik denk met een lach terug aan

De vele leuke momenten die ik dit jaar met mijn kinderen heb doorgebracht. Wat hebben we achter de schermen veel plezier gehad bij het maken van slijm, testen van Dodgeball, sensopatische spelen. Sinds dit jaar hebben mijn dochters het filmen ook zelf helemaal ontdekt. Vaak genoeg gingen ze zelf met camera en statief in de slag en hoefde ik alleen maar toe te kijken. Of zelfs helemaal niet. Tijdens het monteren moest ik regelmatig glimlachen omdat er verschillende takes opgenomen waren. Maar ze dan een scene overnieuw deden totdat ze de take goed genoeg vonden.

De tijd die ik samen met mijn tante en nicht doorbracht in Okehampton. Over de aanleiding hadden we allemaal wat gemengde gevoelens. Maar uiteindelijk zorgde het er voor dat we na meer dan 10 jaar weer eens een familiedag hielden.

middelbare school-GoodGirlsCompany

Een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar vond ik

Dat Miss G recent haar eerste certificaat ontving na het afronden van het speciale lesprogramma. Tijdens een speciale avond liet ze ons zien wat ze geleerd had. Ze had onder andere zelf een computerspel gemaakt. Haar uitvoering van vioolles.

unicorn-party-eenhoorn-cupcakes-GoodGirlsCompany

De verjaardagen van al mijn dochters waaronder het eenhoornfeestje van Miss C.

Vakantievlog Kroatië deel 1 Bacvice Beach Split

Onze reis naar Split. Wat was het prachtig! Ik heb genoten van de Krka watervallen en het paleis van Diocletianus. Peuter heeft het er nog steeds over dat ze op vakantie naar Kroatië gaat.

Hanson_GoodGirlsCompany_Hanson_Paradiso 2017

En een van de hoogtepunten was het concert van Hanson in Paradiso. EIN-DE-LIJK had ik de mogelijkheid om mijn tieneridolen in het echt te zien. Het was echt onwijs leuk.

Kaya-Sieraden-sieraad-met-geboortesteen-GoodGirlsCompany

 

De persoon die ik het meest dankbaar ben is…

Niemand. Ik laat geluk en dankbaarheid meestal niet afhangen van 1 persoon. Sorry not sorry. Er zijn verschillende mensen wiens aanwezigheid het afgelopen jaar veel voor mij betekent hebben. Mijn dochters die altijd in mij geloven. Mijn collega’s. Door bepaalde ontwikkelingen kon ik dingen doen die ik nog nooit eerder in min carriere gedaan heb.

Lieke-van-lexmond-GoodGirlsCompany

Mijn blogvriendinnetjes Cassandra en Tamara die altijd in zijn voor grootse winweken. Sanne voor de uitjes en kopjes koffie ook al drink ik thee. Mijn oud-studievriendinnetjes die het al jaren met mij uithouden. Mijn man die mij thuis de baas laat zijn 😉Olivia Elvie-GodGirlsCompany

Wat ik het liefst wil vergeten van het afgelopen jaar

De dood van ons konijntje Olivia Elvie. We hadden haar nog minder dan een week. Nu achteraf denk ik dat ze iets onder de leden moet hebben gehad. Maar op het moment zelf was ik toch wel aangeslagen. Je stelt je er op in dat je de komende jaren een huisdier hebt en dan is het over voordat je goed en wel aan elkaar gewend bent. De schok kwam waarschijnlijk ook omdat het zo snel en onverwacht was. Om 15:00 uur leefde ze nog en sprong ze rond. Ik vertrok om 16:00 uur naar de winkel en toen ik om 17:00 uur thuis kwam lag ze dood in haar hok. Geen idee wat er gebeurd is.

Konijntjes-huisdieren-GoodGirlsCompany

Sinds gisteren hebben we nieuwe konijnen. Lola & Lilly. Ook zij hadden wat onder de leden: een luchtweginfectie. Maar na heel wat weekjes van verpleging mochten we ze gisteren eindelijk ophalen. Natuurlijk zit in onze achterhoofd nog een beetje de schrik en moeten we zeker de grens van 1 week passeren. Hopelijk krijgen we er dan meer vertrouwen in.

When calls the heart op Netflix_GoodGirlsCompany

Voor 2018 hoop ik

 • De balans die ik nu heb gevonden te behouden.
 • Dat seizoen 5 van When Calls the heart snel online komt op Netflix
 • Dat het ons lukt om een middelbare school te vinden waar Miss G zich helemaal thuis voelt. Dat ze kan aarden en nieuwe vriendinnen maken. Dat ze keuzes maakt die goed voor haar zijn. Ook als ze er voor kiest om bij haar vader te wonen omdat dit qua reistijd naar school praktischer zal zijn.
 • Onze konijntjes Lola & Lilly lang en gelukkig leven.
 • Mijn kids in alles rust op te voeden en in vrede te leven.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube

 • Reply
  Anita Willems
  31 december 2017 at 23:20

  Een mooi overzicht van een gevarieerd jaar. Wat verdrietig van het konijn. Hier hebben we afscheid van een hamster moeten nemen. Dikke tranen van dochter.
  Ik wens jou en je gezin een heel mooie voortzetting van het afgelopen jaar!

  • Reply
   Josan
   5 januari 2018 at 18:54

   Dank je wel Anita! Jij ook de beste wensen voor 2018!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.