Babyspullen

Wat is het verschil tussen i-Size en Isofix ?

22 januari 2017
Verschil-tussen-i-Size-en-Isofix-GoodGirlsCompany

Sinds 2013 is de nieuwe i-Size norm van kracht op nieuwe autostoeltjes. Wat is het verschil tussen een i-size autostoeltje en een Isofix autostoel? En betekent dit nu dat ik een nieuwe autostoel moet aanschaffen om aan deze norm te voldoen? Ik vertel je er meer over.

De meeste baby’s maken te snel de overstap van een achterwaarts gericht autostoeltje naar een voorwaarts. De nieuwe i-Size norm voorkomt dat ouders onnodige risico’s nemen. Maar het mes snijdt aan twee kanten. Het dwingt fabrikanten om autostoeltjes te ontwikkelen waar een kindje tot 18 maanden achterwaarts in kan zitten.

Je kan niet zeggen dat ik geen doorzetter ben want bij mijn derde kind heb ik geprobeerd om echt alles uit de Maxi Cosi Cabrio te halen. Dreumes heeft er tot ruim 19 maanden in gezeten. Helemaal goed dus volgens de nieuwe norm.

Maxi-Cosi-AxissFix-Plus-i-Size-Autostoel

i-Size of isofix?

De laatste paar weken vond ik echt wel dat het tijd werd voor een nieuw autostoeltje. Nu had ik hier bij de aanschaf van onze nieuwe auto al rekening mee gehouden. De aanwezigheid van Isofix-verankeringspunten was voor mij een harde eis. Zonder ging de deal niet door.

Isofix is een bevestigingssysteem. Het maakt gebruik van twee connectoren in de zitting. Het is al een aantal jaar in gebruik en ik wilde nu eindelijk zelf wel eens zelf de voordelen ervaren. Dat ons nieuwe autostoeltje Isofix moest hebben, was al snel duidelijk. Maar toen ik over de nieuwe norm hoorde, wilde ik dat natuurlijk ook meteen. Dan slaan we twee vliegen in een klap. Toch is het niet zo dat een autostoel met Isofix automatisch een i-size autostoel is. Maar om aan de nieuwe norm te voldoen is het wel verplicht dat de stoel isofix heeft.

 

Wat zijn i-Size autostoeltjes?

Sinds juli 2013 geldt de nieuwe i-Size norm. Deze regelgeving is er op gericht om kinderen veiliger in de auto te vervoeren. Binnen heel Europa. En ook landen die geen lid zijn van de EU zoals Noorwegen en Zwitserland. De nieuwe maatregelen zijn g een overbodige luxe. Een Europees kind heeft een hoge levensverwachting. Maar per week sterven er in Europa 10 kinderen vanwege een auto-ongeluk. Het aantal gewonde kinderen ligt zelfs op 1.150 . Vandaar dat men het veilig vervoeren van kinderen belangrijk blijft vinden. Het kan veiliger en het kan beter. Er komen steeds meer nieuwe inzichten en technieken om de veiligheid te verhogen.

Maxi-Cosi-Axiss-Fix-Plus-i-Size-en-Isofix-GoodGirlsCompany

Autostoel achterwaarts gericht

Wat zijn de voordelen van i-Size?

Een van die nieuwe inzichten is i-Size. Deze autostoeltjes zijn opvolgers van de Isofix-autozitjes. Je herkent ze aan een speciaal logo. Bovendien kunnen ze universeel gebruikt worden op goedgekeurde zitplaatsen. Deze herken je het label ‘i-Size ready’.

De 5 voordelen van i-Size

 • Ze bieden betere bescherming bij frontale en zijwaartse aanrijdingen en betere bescherming van hoofd en nek
 • Je kind kan langer achterwaarts vervoerd worden moet tot minimaal 15 maanden
 • Isofix maakt installatie makkelijker en minder kans op foutieve installatie.
 • i-Size autostoelen passen in alle i-Size auto’s en bijna alle Isofix auto’s
 • De indeling van autostoelen is  op basis van lengte in plaats van gewicht. Zo is het makkelijker om de juiste autostoel te kiezen
Maxi-Cosi-Axiss-Fix-Plus-i-Size-Isofix-GoodGirlsCompany

Voorwaarts gericht

Ik heb al een autostoel, moet ik nu een nieuw i-Size autostoeltje aanschaffen?

De i-Size regelgeving wordt al sinds 2013 in fases in gevoerd. Voor kinderen tot 4 jaar is hij nu helemaal zo goed als klaar. Maar er wordt hard gewerkt om hem verder te ontwikkelen voor kinderen die op een stoelverhoger zitten of autostoel die je alleen met een gordel hoeft vast te maken.

Verwacht je binnenkort gezinsuitbreiding maar heb je een oude autostoel? Deze is nog steeds goedgekeurd mits hij voldoet aan de ECE-R44 norm. De ECE-R44 en de R129 norm (i-Size) blijven voorlopig naast elkaar bestaan.

Later deze week, plaats ik een blog waarin ik over mijn ervaringen vertel met de Maxi-Cosi Axiss Plus, de veilige i-Size autostoel die ook nog eens 360 graden kan draaien.

Had jij al gehoord over de nieuwe i-Size norm?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!