Meisjeskleding

Is merkkleding beter dan gewone kinderkleding?

20 januari 2016
Is merkkleding beter dan gewone kinderkleding-GoodGirlsCompany-merkkleding voor kinderen

Ik zou nooit zo’n moeder worden, wiens kinderen alleen maar in merkkleding rondliepen. In mijn ogen kon je bij de H&M (wel offline) ook leuke kinderkleding halen. En bovendien een stuk goedkoper. Ja, toen ik zelf nog geen kinderen had, wist ik natuurlijk het beste hoe het wel moest. Kennissen die zich drie slagen in de rondte winkelden en bij van die kinderboetiekjes exclusieve kinderkleding kochten daar had ik best een mening over. Niet hardop hoorbaar maar thuis binnen gesloten muren. En toen kreeg ik dus zelf kinderen.

Merkkleding is beter dan gewone kinderkleding-GoodGirlsCompany-merkkleding voor kinderen

De eerste babymaatjes hield ik mij nog best goed aan mijn woorden. Babykleertjes in maatje 50/56 kwamen netjes van de H&M of Hema. Ook maatje 62 en 68 ging nog wel goed.  Met hier een daar babymerkje zoals Feetje, Gymp, Bakkaboe, Babyface of Benetton. Niet zelf gekocht maar gekregen van kraamvisite. Maar gaandeweg raakte ik het spoor bijster en leerde ik steeds meer babymerken kennen. De waardebon van Sterre en Tijl in Amsterdam voor de geboorte van Miss G was de aanstichter van het kwaad. Toen ontwaakte de merktijger in mij en was ik niet meer te houden. Miss C, mijn 3de dochter, gaat zelfs grotendeels in merken gehuld door het leven. Ik ben echt een fangirl van merkjes als Z8, Sproet & Sprout, Carlijn.

Is merkkleding beter dan gewone kinderkleding?

Maar hoe dol ik ook ben op Oilily, Jottum, Jil en Sil, Mim-pi of Cakewalk, mijn dochters dragen niet uitsluitend merkkleding. Iedere moeder die een kind op het kinderdagverblijf heeft, heeft waarschijnlijk kleding voor thuis en kleding voor het kinderdagverblijf. Gewoon omdat het iets minder netjes blijft. Toen ze fulltime naar de basisschool gingen, veranderde hun kledingkast ook. Vallen, door zand kruipen en kwijtraken van kledingstukken zorgde er voor dat ik op den duur meer merkloze kleding kocht.

Is merkkleding beter dan gewone kinderkleding? Mijn ervaring is dat dit per merk verschilt. High end merken zoals Jottum, Mim-pi, Cakewalk  en Oilily blijven mooi. Dat maakt het ook mogelijk om deze merken aan een volgende dochter door te geven. Voor mij is het ook een mooi excuus want ik deel de aankoopprijs dus gewoon lekker door 2. Ook wanneer ik deze merken tweedehands via Marktplaats of kledingbeurzen koop, zijn de kledingstukken gewoon mooi. Dit in tegenstelling tot merkloze kinderkleding. Maar gewone kinderkleding van H&M of Zara is weer praktischer om naar school te dragen. En omdat ze goedkoper zijn, vind ik het ook niet erg wanneer het maar een kind mee gaat.

3 Tips voor het goedkoop kopen van kindermerkkleding

 1. Kinderkledingbeurzen zijn de meest makkelijke manier om goedkoop tweedehands merkkleding voor kinderen te kopen. Op consultatiebureaus, scholen, bibliotheken of andere kindvriendelijke plekken hangen soms voorafgaand aan lente of herfst briefjes waarop deze beurzen worden afgekondigd. Voor een appel en een ei koop je dan de leukste merkjes. Er vroeg bij zijn is wel belangrijk want op is echt op. Tenzij je connecties hebt. Zo leerde ik een moeder kennen die dezelfde kledingsmaak had als ik. Tijdens een eerdere kledingbeurs had  ik een aantal items van haar dochter gekocht. Ze wilde voor de volgende kledingbeurs wel wat apart leggen totdat ik geweest was… .
 2. Marktplaats staat boordevol merkkinderkleding. Wel loont het om even goed te kijken of tweedehands goedkoper is. Sommige aanbieders vragen zulke idioot hoge prijzen voor merkkinderkleding dat het soms goedkoper is om te wachten tot een sale.
 3. Koop in het najaar zomerkleding en in de lente winterkleding. Bij de uitverkoop van sommige webwinkels moet je echt vroeg bij zijn. Zij hebben een klein assortiment en voeren een beperkte oplage dus daarbij heeft het geen zin. Maar bij andere webwinkels loont dit. Dan zie je de prijzen soms dalen van 40% naar 50% en dan 70% korting. Kijk, en dan sla ik toe. Gewoon omdat het mij ontzettend veel voldoening geeft om bepaalde merken spotgoedkoop te scoren.

Vind jij merkkleding beter dan gewone kinderkleding? En koop jij veel merkkleding voor je kinderen of juist expres gewone kleding?

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  irisdonkersloot
  20 januari 2016 at 14:11

  Ik vind merkkleding wel vaak leuker, dan gewone kleding. Ik ben nogal een zeur en vind niet snel iets mooi, zeker niet voor jongens. En dus beland ik dan wel vaker bij de high-end merkkleding. Maar ik loop als ik in de stad ben ALTIJD de Hema en de Zeeman binnen, voor het geval dat…. Haha!

 • Reply
  EsterDepret.be
  20 januari 2016 at 11:13

  Ik ben schuldig… Ik koop vooral merkkledij (maar vaak tweedehands).
  Mijn ervaring is dat de stoffen vaak beter stretchten, langer hun vorm behouden, en ik vind het vaak leuker (unieker) in prints e.d.

  Natuurljik koop ik ook H&M en Hema, maar dit zijn vaker basics en deze kleertjes gaan dan aan in het KDV. Het deert me niet als er een smerige vlek op is, of als het kwijt is ;-).

 • Reply
  trendymommynlAndrea
  20 januari 2016 at 11:00

  Ik plunder voor babykleding met name de Zeeman en Hema, ze hebben echt hele fijne dingen! Wel ben ik met merkkleding zuiniger, en is het bij ons thuis ook zo dat Elena naar school gaat in goedkoper en comfortabeler kleding, met name oude laarzen!
  Zara en H&M zijn hier ook favoriet, en ik betaal nooit volle prijs voor merkkleding.

 • Reply
  natiza
  20 januari 2016 at 10:42

  Ik ben er zeker mee eens wat je zegt! Ik draag ook echt zelf bijna geen merk kleding..Ook nooit gedaan toen ik kind was

 • Reply
  Karen
  20 januari 2016 at 10:21

  Grappig. Ik heb me voorgenomen ook vooral bij Zara e.d. te shoppen tenzij het voor een speciale gelegenheid is. Overigens is jouw argument dat het mooier blijft, wel een goed excuus. Als kind gingen mijn Oilily kleren van generatie op generatie over en mijn moeder heeft zelfs nog kinderkleding van ons bewaard!

 • Reply
  mamaonderneemt
  20 januari 2016 at 06:28

  Mijn kinderen (dochter van bijna 7 en zoon van 3) dragen geen merkkleding, daar vind ik ze nog te jong voor. Ze maken nu nog zoveel vies en stuk. Eén keer vallen en er zit een gat in de broek. Nu moet ik wel zeggen dat ik voor mijn dochter wel eens kleding bij de Didi haal. Zij verkopen, behalve kleding voor vrouwen, ook wat duurdere en uniekere kleding voor kinderen. Maar dan koop ik geen broeken, maar bijvoorbeeld truien of jurkjes.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]