Tags

Is het al bijna Kerst Tag

25 oktober 2015
De is het al bijna kerst tag-GoodGirlsCompany

Een nieuwe zondag dus een nieuwe tag. Zoals ik wel eens heb laten doorschemeren doen wij dus niet aan Sinterklaas. ‘Is zielig’, ‘Kun je niet maken’, “Wat vervelend voor die kinderen’, het zijn allemaal reacties die ik wel eens gehoord heb. Toch heeft het mij nog niet gemotiveerd om er wél aan te doen. Krijgen mijn kinderen dan helemaal geen cadeautjes in december? Jawel hoor! Ze zijn jarig rond die tijd en ik HOUD van Kerst. Vandaar dat ik vandaag de ‘Is het al bijna Kerst’ Tag invulde.

 Kerst tag

Hoelang nog tot het kerst is?

Nog 61 dagen tot Kerst 2015 en nog maar 427 dagen tot kerst 2016. Yep ik zie het van de positieve kant.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Voor mij is dat een 10. Ik HOUD van Kerst. Van de sfeer, de lichtjes, de kitsch de tradities. Heerlijk daagjes vrij, lekker quality time, Kon het maar elke dag van het jaar Kerst zijn.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Ergens midden november. Dat krijgt mijn man de opdracht die boom van zolder te halen en alles wat daarbij komt kijken. Worden de kinderen opgetrommeld om te tonen dat al die creativiteit die ik er tijdens het jaar ingestopt hebt, voor een goed doel was.

Last Christmas-Wham-GoodGirlsCompany

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Wij hebben een kunstkerstboom. Het liefst had ik natuurlijk een metershoge geurende dennenboom tot aan het plafond met VT Wonen-proof decoratie. Sommige met mijn naam erop en een jaartal. Die kreeg ik altijd van de zondagschool in mijn jeugd. In de praktijk. Is het een nepboom die vol hangt met kerstballen die niet mixen en matchen. Dit jaar waarschijnlijk zelfs met plastic kerstballen omdat Miss C zo’n boom vast super interessant vindt. Veiligheid voor alles.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Poe, zo lastig! Zodra ik All I want van Christmas van Mariah Carrey hoor, smaakt dat alleen maar naar meer. Eigenlijk ben ik best wel sentimenteel kitscherig aangelegd want ook Band Aid met Do they know it’s Christmas Time zorgt zo nu en dan voor een kippenvelmomentje en wat extra geld in zo’n Leger Des Heils pot. Daarentegen haat ik Last Christmas van Wham. Maar het mooiste lied vind ik wel Oh holy night. Daar krijg ik echt kippenvel van. Of hij nu in de versie van Mariah Carey, Josh Groban of Leah Michelle wordt gezongen.

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Op de blogs van Tamara en Joyce las ik dat ze witte kerstbomen niet vinden kunnen. Maar mits het niet te geplastificeerd is, heb ik er geen moeite mee. Voeg er alleen nooit. Ik herhaal NOOIT kerstballen met panterprints aan toe. Dat veroorzaakt wel een opgetrokken wenkbrauw bij mij.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Gourmetten met mijn meiden. Dat is echt onze kersttraditie. Vinden we allemaal super leuk om te doen. Mijn dochters hebben dan echt het idee dat ze kunnen koken en ik laat ze graag in die waan. Pannenkoekjes met cocktailsaus? Van mij mag het.

Is het al bijna kerst tag-Kerst-GoodGirlsCompany

Samen op ons Kerstigs

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Met kerst steek ik mijzelf graag in een nieuw outfitje. Mijn hele gezin overigens. Die verschillende kerstjurkjes top 10 zijn er niet voor niets. Mijn dochters krijgen vaak standaard 2 verschillende kerstjurken. Ook zelf kies ik dan voor een jurk of rokje. Ik heb nog een prachtige zwarte tullen zwarte Claes Iversen rok in de kast hangen. Te mooi om weg te doen. Maar ach wanneer draag je zoiets nu?

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Tegen die tijd hoop ik dat mijn kinderen het huis uit zijn en voor kerst (hoe lekker cliché) afreizen naar het ouderlijk huis. Gezellig samen eten, cadeaus uitpakken en een kerkdienst bezoeken. Mocht er aanhang zijn dan hoop ik dat ze tegen die tijd wel door hebben dat ik een leuke schoonmoeder ben. Niet zo eentje waarover ze stiekem bij collega’s klagen dat ze naar hun schoonmoeder moeten.

Is het al bijna kerst tag-GoodGirlsCompany

Miss C’s eerste kerst-outfitje

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Voor mij draait kerst om tradities. Ik claim heel bewust tijd voor MIJN gezin. Natuurlijk zie ik familie, maar je kan soms zo druk zijn met hollen, rennen en vliegen naar de (schoon)families aan beide kanten dat de tradities in je eigen gezin ondersneeuwen. Ik wil daar nu al heel bewust aan werken. Cadeaus uitpakken op Kerstavond, naar de Kerstnachtdienst met de kinderen. Gourmetten en een bioscoopje pakken. Het zijn geen grootse dingen, maar het worden herinneringen voor mijn dochters. Dat als ze later terugdenken aan hoe Kerst thuis was ze deze  gezelligheid en warme herinneringen naar boven kunnen halen. Daar ga ik voor.

Wil jij de Is het al bijna kerst tag invullen? Dat kan, vergeet niet Tamara te taggen als bedenker. Ik tag Fleur, Meike, Minke, Judith, Saskia, Jess, Angela en Gwen.

 • Reply
  Channah | Bodyafterbaby.nl
  25 oktober 2015 at 13:01

  Ik ben gek op kerst, kan ook echt niet wachten! En dat outfitje.. Zoooo cute! Ik ben nu al aan het kijken naar de eerste kerstoutfit van onze dochter (dan 9 maanden).

  • Reply
   Josan
   27 oktober 2015 at 04:15

   Dank je wel. Succes met het eerste outfitje zoeken

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.