Opvoeding

Dit is herkenbaar als je kind groter is dan jij

31 januari 2018
Dit is herkenbaar als je kind groter is dan jij-GoodGirlsCompany

Als je kind groter is dan jij gaat er een wereld voor je open. Ik had me alleen niet voorbereid op wat daar nog meer bij komt kijken.

“Niet lang meer en dan is ze groter dan jij!” Het is een zin die ik tegenwoordig maar al te vaak hoor. Als ik er geld voor zou vragen, kan ik een leuk ijsje kopen. Dat Miss G mij ooit voorbij zou groeien, is niet raar. Ik had me allang neer gelegd bij dat ze ooit groter dan ik zou worden. Toch moet ik nog steeds wel wennen aan de hele situatie.

Dit is herkenbaar als je kind groter is dan jij

Nu hoef ik niet meer naar jou te luisteren

 …Sprak mijn dochter net iets te enthousiast. Okay, zelf zie ik dat natuurlijk anders. Maar probeer maar eens je autoriteit te behouden als je kind letterlijk op je neer kan kijken. Op een klein krukje of stoeltje staan maakt je ook niet meer volwassen.

Blijf van mijn kleding af!

Ik moet er wel bij vertellen dat mijn dochter niet eens altijd zelf mijn kleding zich toe-eigent. Mijn man weet ook niet het verschil tussen mijn kledingmaat en die van haar. Ze heeft al wel een aantal broeken van mij. Die paste ik voor de zwangerschap maar nu niet meer. Stiekem ben ik daar wel trots op.

Kun jij dat even pakken?

Ik geef het gewoon eerlijk toe: ik heb een krukje nodig in de keuken. In de badkamer, in de voorraadkast, in de …alles waar ik de hoogte in moet en vaal niet bij kan. Yep, soms zegt mijn dochter nu al” Zal ik het even voor je pakken? Kleintje!”

Genadeloze imitaties

 Mijn dochter kan genadeloze imitaties doen van alle hilarische momenten waarop mijn lengte mij in de weg zat. Dat ik naar een hoge plank spring en misgrijp. Half van het krukje af val. Oncharmant op het aanrecht klim om iets te pakken en het uit handen laat vallen.En zo zijn er nog meer momenten. En hoe ik ook mijn best doe ze te verbergen, gek genoeg is ze altidj wel in de buurt als het gebeurt.

Even meten

De gretigheid waarmee mijn dochter instemt als anderen weer opmerken dat we even groot zijn, is onvoorstelbaar. Ze laat geen moment onopgemerkt voorbij gaan. Ik vrees dat als het verschil echt overduidelijk is, dat dit feit alleen niet voldoende is. Wedden dat er dan selfies volgen en grappige fotobewerkingen?

Mamaatje

Oh ik vind het zo schattig toen ze voor het eerst mammie zei. Nu zegt ze  net iets te nadrukkelijk mamaatje. Niet omdat dit nu mijn koosnaampje is, maar vooral om mij te laten weten dat ik klein ben. En bedankt je!

Is jouw kind groter dan jij? Hoe ga jij hier mee om?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

Uitgelichte foto via Shutterstock

  • Reply
    Jascha
    1 februari 2018 at 09:19

    Haha, mijn zoon is me ook al voorbij gegroeid. Hij mag inderdaad van alles pakken, potten opendraaien. Dat doet hij dan met een glimlach die hij van mijn man heeft geërfd, schattig maar ook een beetje neerkijkend op mij. Trots dat hij kan helpen maar ook trots dat hij sterker is. Maar het kledingprobleem hebben we niet. Wel het troetelwoord ‘mamsje’, dat vind ik heel schattig. Het slecht luisteren is dan weer een stuk minder.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]