Lifestyle Reviews

Is Fuller House worth the hype?

28 februari 2016
Fuller House worth the hype-GoodGirlsCompany

Sinds 26 februari zendt Netflix Fuller House uit. Hier leef ik al sinds de bekendmaking naar toe. De avonturen van de familie Tanner en aanhang lopen als een rode draad door mijn jeugd. Avond aan avond keek ik naar deze populaire sitcom.

Wat mij ondanks uitgebreide onderbouwing niet lukte, lukte Full House wel. We gingen over van een zenderpakket met alleen Nederland 1,2 en 3 naar eentje waar ook commerciele zenders als RTL4 in zat. Het was een echte gezinsserie zonder grof taalgebruik, onnodig bloot of drugs. Samen met mijn ouders en broertjes en zus genoot ik er van maar ik keek het ook samen met mijn oma. Toen Full House stopte, voelde ik waarschijnlijk dezelfde pijn die sommige fans voelden toen Take That aankondigde te gaan stoppen. Regelmatig heb ik mij afgevraagd hoe het met ze ging en gewenst dat het er nog op was. En toen kwam Fuller House…

Sommige castleden zag ik daarna nog wel eens terug. Bob Saget presenteerde jarenlang America’s funiest Homevideos. De Olsen Twins schitterden in makkelijk weg te kijken films. En bouwden een mode-imperium op. John Stamos dook een aantal jaar geleden opeens op als tandarts Carl in Glee. Ook was het natuurlijk mooi dat er zoiets bestaat als internet. Zo leerde ik dat Jodie Sweetin die Stephanie speelde jarenlang verslaafd was aan crystal meth. Saillant detail, tijdens haar verslaving was ze getrouwd met een politieagent. Candace Cameron Bure zag ik nog wel een voorbij komen als motivatiespreker. Is een voorbeeldige moeder van 3 kinderen en deed iets met Dancing with the stars. Maar op een reünie had ik niet durven hopen.

Trip down memory lane

De eerste aflevering is meteen een goede binnenkomer. Alle hoofdrolspelers zijn aanwezig. Nou ja op de Olsen Twins na. Frappant want als er iemand is die voor makkelijk weg te kijken filmmateriaal gezorgd heeft, zijn het toch deze meiden. Maar de onderlinge relatie met de overige cast schijnt al jarenlang bekoeld. Voor de onderlinge dynamiek is het dan wel goed dat ze niet mee doen. Als Fuller House het ergens van hebben moet dan is het wel van het merkbare plezier dat de cast heeft om weer met zijn allen een show neer te zetten. Referenties naar iconische uitspraken uit het verleden zoals “How rude” en ” You got it dude” maken het een trip down memory lane. Al vanaf de titelsong heb je zoiets van “Dat ken ik!”, en de foto’s uit het verleden maken het helemaal compleet.

Dan maakt het niet uit dat het verhaallijntje flinterdun is. Of op sommige punten zelfs uiterst ongeloofwaardig en voorspelbaar. Fuller House borduurt lekker veilig voort op het verleden en heeft het enigszins maar niet te veel aangepast aan het heden.

Fuller House versus Modern Family

Fuller House kijk je niet om de intelligente dialogen of diepere gelaagdheid van de personages. Kimmy Gibler was vroeger al een beetje ‘loco’ en nu als volwassene dus ook.  Het zou verrassender zijn geweest als zij nu bijvoorbeeld heel serieus was. Maar helaas. Toen was ze het schreeuwerige buurmeisje en nu is ze de schreeuwerige vriendin met bijpassende dochter en excentrieke ex-man.

Als ik Fuller House vergelijk met die andere familieserie Modern Family moet ik met een beetje pijn in mijn hart erkennen dat laatstgenoemde mijn jeugdserie toch ingehaald heeft. Qua snelheid, verhaallijn en inteligente dialogen. Ik lach net wat vaker en harder bij Modern Family. Het ligt er net iets minder dik op dan bij Fuller House.

Ondanks dat blijf ik kijken. Aflevering na aflevering. Niet omdat het nu zo bijzonder of verrassend is. Maar het is een groot deel van mijn jeugd. Een tastbare herinnering dat die tijd bestaan heeft. Niet alleen in mijn hoofd, maar echt. Veel jeugdherinneringen kan ik mijn dochters alleen maar over vertellen. Maar dit kan ik ze ook echt laten zien. Om die reden verdraag ik zo nu en dan de tenenkrommende verhaallijn zoals in de aflevering El Explosivo waarin DJ opeens kan worstelen als een pro.

Heb jij ook al een aflevering van Fuller House gekeken? En wat vind jij er van?Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Redenen waarom je Reign op Netflix moet kijken
  19 maart 2016 at 13:47

  […] heeft het. Iedereen kijkt. En we steken elkaar aan. Populaire series zoals Orange is te New Black, Fuller House en The Client list vinden gretig aftrek. Dus deed ik ook een poging. Als zo velen enthousiast zijn, […]

 • Reply
  Bloggers be like Tag
  6 maart 2016 at 18:48

  […] was deze week een beetje in dubio over de tag du jour. Begin deze plaatste ik iets over Fuller House dus de Netflix Stream Tag lag voor de hand. Maar toen zag ik hem deze week bij zoveel andere […]

 • Reply
  Elaintje
  1 maart 2016 at 11:04

  Ik heb het afgelopen weekend gekeken en vond het wel vermakelijk. Vooral omdat ik had verwacht dat het afschuwelijk zou zijn. Maar het was weer even een fijne trip down memory lane.

 • Reply
  Aukje Leermakers
  29 februari 2016 at 13:47

  Afgelopen week de eerste aflevering gekeken en ik was niet enthousiast. Ik vond het acteren echt niet zo goed, het kwam allemaal zo gemaakt over. Ik vond het eigenlijk best wel tegenvallen.

  • Reply
   Josan
   29 februari 2016 at 21:17

   Ik begrijp je volkomen. Ik kijk er ook met gemengde gevoelens naar. Aan de ene kant is het best grappig en aan de andere kant soms pijnlijk tenenkrommend.

 • Reply
  Bregje
  29 februari 2016 at 11:01

  Ik heb gekeken dit weekend, vond het wel vermakelijk, maar niet binge-watching-leuk. 😉

  • Reply
   Josan
   29 februari 2016 at 21:18

   Nee, dat klopt Bregje. Het is een beetje ingehaald door nieuwere series.

 • Reply
  Debbie
  29 februari 2016 at 10:54

  Ik heb de serie in 3 dagen tijd uitgekeken. Ik vond het leuk om even terug in de tijd te gaan, ondanks deze serie 26 jaar verder in de tijd is. Maar dezelfde grapjes als toen vind ik echt passend in de serie. Ik heb er echt even van genoten, en hopelijk komt er een seizoen 2

 • Reply
  Farah
  29 februari 2016 at 09:40

  Ik was ook een beetje benieuwd naar fuller house, jouw beschrijving van vroeger klopt helemaal. We gingen er ook echt helemaal voor zitten en genoten gewoon, ben benieuwd of dat nu ook zo zal zijn.

  • Reply
   Josan
   29 februari 2016 at 21:19

   Ah nog iemand met goede jeugdherinneringen. Ik ben echt heel benieuwd wat je er straks van vindt.

 • Reply
  Wandernan
  29 februari 2016 at 07:50

  Ja, ik heb gisteravond even gekeken. En het is ook een vette nay bij mij, ik heb de eerste aflevering niet eens af kunnen zien. Het scheelt misschien dat wij thuis ook alleen maar 1, 2 en 3 hadden en ik Full House altijd bij vriendinnetjes moest kijken.
  Mijn liefde voor Modern Family is heel, heel groot. Geweldig. Soms probeer ik te kiezen wie ik nu echt het leukst vind, maar dat lukt nooit ;-).

  • Reply
   Josan
   29 februari 2016 at 21:20

   Ja het haalt het inderdaad niet bij Modern Family. Ik vind Gloria erg grappig 🙂 Dat temperamentvolle herken ik mij wel in.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

Dit zijn wij!