Duitsland Europa Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Irrland | boerderijbeleving- en waterpark vlak over de Duitse grens

4 augustus 2017
Irrland

Net over de Duitse grens bij Kevelaer ligt Irrland. Een boerderijbelevings- en waterpark waar kinderen uren zoet zijn. In dit blog lees je onze ervaringen.

Video Irrland- onze ervaringen

Klik hier als je de video niet goed kan zien

Als kind heb ik 1 jaar in Duitsland gewoond. Maar ook nu gaan we nog regelmatig de grens over. Ons jaarlijkse uitstapje naar Oberhausen is een begrip. Playmobil is daar gewoon net iets goedkoper dus je krijgt meer waar voor je geld. Ook zijn er leuke attracties zoals Legoland Discovery Centre en SeaLife. In ons nieuwe grenzeloze avontuur gingen we naar Irrland.

barbeque_Irrland_GoodGirlsCompany

Uitstapje net over de grens

Vanaf Arnhem is Irrland net een klein uurtje rijden. Onderweg kwamen we vlak langs vliegveld Weeze. Omdat we paspoorten bij ons hadden, grapte ik dat we natuurlijk ook het vliegtuig richting Londen konden nemen. Dat hadden we een aantal jaar terug al eens gedaan. Maar we weerstonden de verleiding en reden door. Irrland ligt net een stukje verder dan Weeze.

Als je dichter in de buurt komt, kom je vanzelf allerlei bewegwijzering tegen. In principe wilde ik door rijden naar de parkeerplaats bij de hoofdingang. Dat ligt tussen Irrland West en Irrland Zuid. Maar verkeersregelaars openden de ingang vlakbij Irrland West. Blijkbaar was eerder genoemde parkeerplaats vol en hier was nog voldoende plek. Bij het bordje met aanduiding Cyprus zetten we de auto neer en liepen naar een bus waar je ook meteen kaartjes kon kopen.

papegaai_irrland_GoodGirlsCompany

Wat is Irrland?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bestaat de boerderij- avonturenoase Irrland uit verschillende gebieden. Noord, West en Zuid. We kwamen aan bij Irrland West. Daar liep ik meteen tegen een probleem aan: we hadden niet genoeg contant geld bij ons. Maar daar hadden ze een oplossing voor. Tegen inlevering van mijn paspoort mochten we toch het park in. Bij de hoofdingang staat een geldautomaat. Ik kon gewoon rustig even met de kinderen van het park genieten en dan in de loop van de dag wel eens een keer langskomen met het geld.

Irrland noemt zichzelf een boederij- en avonturenoase. het zit een beetje tussen een speeltuin en uit de kluiten gewassen kinderboerderij in. Zo zijn er geitjes, ezels, paarden en zelf wasbeertjes, kangoeroes en papegaaien. Sommige beesten mag je aaien en eten geven. Andere kan je vanaf een afstandje bewonderen.

irrland met dreumes_GoodGirlsCompany

Wat is er te doen in Irrland?

In Irrland West heb je verschillende leuke attracties. Zo is er een soort van trampoline. Personen tot 60 kilo kunnen hier vrolijk rondspringen. Yep, ik dus ook, maar ik deed het niet. En je moet zeker even op Mare Nostrum met een kano varen. Hier kunnen kinderen met een vlot de plas oversteken. Bij Circus Maximus kunnen de kinderen lekker klimmen en klauteren. Ja, ook peuters als Miss C weten snel hun weg te vinden in het speelparadijs. De Zee van Odysseus moet je ook bezoeken. Dit bootst op creative wijze de zee na. En laat ik nu eens niet zeeziek worden toen ik hier op zat.

Zee_van_Odysseus_Irrland_GoodGirlsCompany

Onze favoriet was het grootste skelterterrein van de wereld. Het is vooral voor de oudere kinderen en ook volwassenen erg leuk om op een van de 200 Berg skelters rond te rijden. Miss C was officieel te klein dus mocht ze bij mij op schoot . Best zwaar hoor zo’n peuter op schoot. In Bobbycardorp kon ze zelf even de motormuis uithangen. Dit is voor de allerkleinsten.

Irrland_Mare Nostrum_GoodGirlsCompany

Irrland prijzen

De prijzen van Irrland vallen enorm mee als je het vergelijkt met Nederlandse attractieparken. Bovendien zit een hele dag spelen op alle toestellen inbegrepen bij de prijs.

 • Online Dagkaart € 6,50 (alle leeftijden 1-99 jaar)
 • Dagkaart € 7,00
 • Groepsprijs € 5,00
 • Seizoenkaart € 20,- (1-99 jaar)

Tips voor een dagje Irrland

Je kan niet pinnen

Wat ik echt super irritant vind aan Irrland is dat je niet kan pinnen. Ja, serieus! Niet bij de kassa’s bij de hoofdingang en niet in de verschillende kioskjes op het terrein. Dus je moet overal contant betalen. Nu zijn de prijzen niet zo groot, maar entree plus nog wat versnaperingen en je zit je al snel boven de 50 euro aan cash. Bij de hoofdingang staat een geldautomaat. Maar hoewel deze in principe op het terrein staat, voelt men daar geen verantwoordelijkheid voor.

De automaat deed het niet en er stond inmiddels een rij met bezoekers die net zoals ik geld wilden hebben. De vrouw achter de kassa wimpelde ons af met de mededeling dat deze niet van Irrland is en we zelf maar even het nummer moesten bellen wat er bij stond. Daar sta je dan als Nederlander in je beste Duits uit te leggen om welke geldautomaat het gaat en wat er aan de hand is. Vanuit Irrland zelf dacht er niemand even mee of nam de moeite om een telefoontje te plegen. Sorry, maar als je als pretpark bezoekers er toe verplicht contant te betalen, MOET je wel voor hele goede voorzieningen zorgen. Ik vond dit echt onwijs klantonvriendelijk.

Contant geld

Zoals ik hierboven heb beschreven, kan je in Irrland niet pinnen. Het is dus verstandig om wat contant geld mee te brengen. Niet alleen briefjes maar ook muntjes. Deze heb je nodig voor de borg van sommige attracties zoals rijden op de skelters en varen op een vlot. Dit kost € 1,- . Dit muntje krijg je uiteindelijk wel weer terug. Het dierenvoer bij de geitenweide kost € 0,50. Volgens mij is de borg voor een bolderkar € 3,-.

Neem zwemkleding mee

Toen wij vertrokken was het grijs weer. Daarom hadden de oudste meiden geen zwemkleding mee genomen. Jammer want halverwege klaarde het weer een beetje op. Overal in Irrland is water. Heerlijk voor de kinderen om mee te spelen en dat gaat natuurlijk het beste in zwemkleding.

Zandpaden

In Irrland ligt geen stenen bestrating maar overal ligt zand. In principe hoeft dit voor de meeste kinderwagens geen probleem te zijn. Vooral wanneer je langs de kanten van het pad loopt, is het wel te doen. Maar als je kinderwagen kleine wielen heeft, is het misschien beter om een bolderkar te huren.

Irrland_GoodGirlsCompany

Gratis

In Irrland zijn een aantal dingen gratis. Zo is het parkeren gratis! Ja, echt en er is volop ruimte om je auto neer te zetten. Ook kan je gratis naar het toilet. Nu hoefden de kinderen niet dus ik heb geen idee hoe het toilet er uit ziet en of hier ook toiletpapier bij inbegrepen is. Maar toch, het klinkt hoopvol.

Barbecueën

Het leuke aan Irrland is dat je overal op het terrein kan/mag barbecueën. Je kan een villa afhuren zodat je je daar met familie en vrienden kan terugtrekken. Bij de kassa’s kan je voor € 3,- houtskool halen. Je moet wel zelf vlees meenemen dat kan je namelijk niet in de kiosk kopen.

Eten en drinken

In vergelijking met de prijzen in Nederlandse pretparken en dierentuinen kost eten en drinken in Irrland niks. Alles is € 1,-. En een patatje zelfs maar € 1,50. Kijk, dat maakt een dagje uitgaan betaalbaar. Nee, je krijgt geen A merk watertje in een fancy flesje ook geen topmerk ijsjes, maar hey wie maakt zich daar druk om?

Roken

Afgaand op het bord bij de hoofdingang wordt roken in Irrland streng aangepakt. Mooi, want ik vind dat gerook bij kleine kinderen in wachtrijen ook niks. In principe kan je een boete van € 20,- krijgen of zelfs van het terrein afgestuurd worden als je op het terrein zonder het verplichte asbakje rondloopt. Mooi vind ik dat. Maar ik was benieuwd hoe men dit ging controleren en handhaven. Tijdens de dag zagen we menig bezoeker rond lopen met een sigaret. We zagen zelfs iemand met een waterpijp, terwijl dit toch echt verboden is. Nu is het Roken in Irrland waarschijnlijk minder dan in andere attractieparken, maar toch als er met zo’n groot bord  bij de ingang aandacht aan besteed wordt, verwacht je wel heel wat van de conrole.

Had jij al eens van Irrland gehoord en ben je er al eens geweest? Klik hier voor meer informatie.

Andere leuke uitjes met kinderen

De 10 mooiste kastelen van Duitsland

Op expeditie met Naturalis

Irrland

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ⭐️It’s beginsignaal to look a lot like christmas⭐️ Het maakt niet uit hoe crappy ik me ook voel van kerst kitsch wordt ik echt mega blij. Stiekem hoop ik zelfs op sneeuw ⛄️ ❄️ dit jaar #christmasdecor #christmas #kerstboom #kerst #kerstdecoratie #kerstmis #kerstcadeau
 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime

Dit zijn wij!