Buiten spelen Spelen Zomer

Hoe groter hoe beter, ons Intex Easy Set zwembad

5 juli 2016
Hoe groter hoe beter-ervaringen Intex Easy Set zwembad-GoodGirlsCompany

Voor kinderdingen geldt vaak maar één ding: hoe groter hoe beter. Toen ik een opblaasbaar Intex Easy Set zwembad mocht uitkiezen hadden mijn oudste dochters dan ook maar één simpel verzoek: “Graag eentje waar we ook een beetje fatsoenlijk in passen”. Zo gezegd zo gedaan. In plaats van mijn nuchtere verstand te gebruiken, luisterde ik naar mijn dochters.  Ik kocht een kinderzwembad met en diameter van 3 meter. Geen idee of het op onze gehavende grasmat past. Maar ‘Is leuk voor de kinderen’, dacht ik. En zoals elke ouder weet; meer logica dan dat heb je op zo’n moment niet nodig.

Ervaring met Top-zwembadshop-GoodGirlsCompany

Nou ja ik dacht natuurlijk niet alleen aan hen. Ik geef toe dat bij de aanschaf van het opblaasbaar Intex Easy Set zwembad ook gewoon een heel klein beetje veel aan mijzelf dacht. Want ’s avonds als ze alle drie op één oor liggen, mag ik er toch ook wel wat aan hebben. Of niet dan?

Lees ook: de leukste waterspelletjes voor kinderen

Top-zwembadshop

Via Top-zwembadshop mocht ik een Intex Easy Set zwembad bestellen. Met de woorden van mijn dochters nog vers in mijn geheugen, bestelde ik natuurlijk niet zomaar het eerste de beste pierenbadje. Nee ik ging voor de op een na grootste uit de categorie waar ik uit kiezen mocht. Niet gehinderd door enige kennis van hoe groot mijn grasmat is. Komt tijd, komt raad denk ik altijd maar zo. Bovendien hoefde ik niet lang te wachten om uit te vinden of het zou passen. Binnen 2 dagen had ik mijn zwembad en bijpassende filterpomp in huis. Laat de zwempret beginnen! Niks stond mijn plannen in de weg. Nou ja, behalve het matige weer van de afgelopen tijd. Maar zodra de eerste zonnestralen zich weer in mijn achtertuintje meldden, had ik geen excuus meer.Intex zwembad-ervaringen-filterpomp-GoodGirlsCompany

Intex Easy Set zwembad

De beschrijving van ons Intex Easy Set zwembad luidt als volgt: “Het zwembad is met zijn doorsnede van 305 cm groot genoeg om lekker met een luchtbed in te dobberen. Door zijn hoogte van 76 cm is het ook een ideaal bad voor de kleintjes om lekker in te spelen. Easy Set Pools hebben een opblaasbare bovenrand. Deze zorgt ervoor dat het zwembad zijn vorm behoudt, maar is daarnaast ook erg comfortabel om heerlijk tegenaan te leunen.”

ntex-zwembad-ervaringen-Intex-Easy-Set-zwembad-GoodGirlsCompany

Klinkt goed en na bestudering van het bijgeleverde instructieboekje (Ja, zoiets lees ik dan weer wel). Begreep ik dat ik tussen de 10- 30 minuten nodig zou hebben om ons zwembad in elkaar te zetten. Hoe meer handen, hoe sneller het gaat. En niks is zo snel als 2 ongeduldige kinderen die graag willen zwemmen. Binnen 25 minuten was het Intex Easy Set zwembad uitgevouwen, waren de stoppen gemonteerd en hadden we er met een handpomp lucht in geblazen. Tijd om hem te vullen met water.

Onderdelen filterpomp-GoodGirlsCompany

‘Even’ het zwembad opzetten

Nadat ik de tuinslang had gemonteerd op de buitenkraan liet in het vullen aan de oudste meiden over. Het was al na schooltijd. Dan ga ik toch halverwege de middag aan het avondeten beginnen. Bovendien, als mijn kinderen zelf verantwoordelijk worden gemaakt, gaan ze er ook voorzichtiger mee om. In de tussentijd stofzuigde ik de woonkamer 3 keer, ging naar de supermarkt voor boodschappen en flanste ik avondeten in elkaar. En nog steeds was het Intex Easy Set zwembad nog niet voldoende met water gevuld zo dat ze er ook daadwerkelijk in konden zwemmen. De wanden gaan namelijk automatisch rechtop staan als het bad zich vult met water. Enigszins slappe uitgezakte wandjes nodigen natuurlijk niet uit om een frisse duik te nemen.

De druppel die het bad doet overlopen

Daar ging mijn belofte dat ze naar schooltijd mochten zwemmen. Als dit zo door ging, zou het bad tegen de tijd dat ze naar bed moesten echt goed gevuld zijn. Tja, dat zijn dan weer de nadelen van een groot zwembad. Iets waar we helemaal niet bij stil hadden gestaan. Na 3 uur vullen, waarbij de waterkraan op de hoogste stand stond, leek het einde een beetje in zicht te komen. Uiteindelijk mochten ze van mij na het eten zwemmen. Aangezien het water steenkoud was, maakte ik mij niet zo zorgen om kramp. Beide meiden moesten er niet aan denken om kopje onder te gaan. Volgende keer toch maar zwembadverwarming aanschaffen.

filterpomp-cartridge-GoodGirlsCompany

Filter pomp- Intex-GoodGirlsCompany

Intex filterpomp

Als je na zoveel uur amper hebt kunnen zwemmen, is het natuurlijk jammer wanneer je het zwembad de volgende dag al meteen weer leeg moet laten lopen. Ik zou ook met geen goed fatsoen weten waar ik al het water moest laten…. Maar gelukkig heeft Intex daar iets moois voor bedacht. Ze leveren ook bijpassende filterpompen. Deze filteren het water zodat insecten, gras, en andere ongewenste dingen achterblijven in de filter cartridge. Pomp even aanzetten totdat je de gewenste waterkwaliteit hebt en je kan weer vooruit.

Review Intex Easy Set zwembad

Het opzetten van het Intex Easy Set zwembad is zoals de naam al zegt erg easy. Nou ja in beginsel. In de praktijk is het best handig om te weten of je grasmatje wel helemaal waterpas ligt. Het is zo vervelend als het water naar de ene kant zakt. En geloof me, als het Intex Easy Set zwembad eenmaal gevuld is, schuif je het niet zomaar meer makkelijk opzij. Ook is het handig wanneer je de bodem een beetje recht probeert te leggen dus alle plooien glad probeert te strijken. Waar voor het opzetten wel een montage tijd in het boekje is opgenomen, ontbreekt deze voor het vullen. Persoonlijk vind ik het wel handig om dit te weten. Zodat ik het verwachtingsniveau van mijn kinderen kan managen. Nu zijn mijn meiden al wat ouder en vermaakten ze zich prima tijdens het vullen. Maar wanneer je kinderen kleiner zijn is het wel handig om te weten dat ’even vlug’ na schooltijd een zwembad opzetten, in de praktijk wat meer tijd kost. Zeker wanneer je een groot zwembad hebt zoals wij, moet je daar toch echt wel minimaal 4 uur vooruit treken. Gelukkig verkoopt Top-zwembadshop ook gewoon kleinere varianten.

filterpomp Intex-GoodGirlsCompany

Zachte filterpomp

Het aansluiten van de filterpomp ging relatief best makkelijk. Ook hier is een handleiding voor. Als je deze volgt, kan je haast niet de fout in gaan. Wel is het belangrijk om er voor te zorgen dat de klembandjes waarmee de slang vastgeklemd wordt, goed vast zitten.

lekkende filterpomp-GoodGirlsCompany-Intex

Wanneer dit namelijk niet zo is, lekt er water uit het zwembad. Het koste even voordat ik hem helemaal goed had aangesloten. Maar uiteindelijk deed hij het goed. Het geluid dat de pomp maakt, viel me echt alles mee. Ik had veel meer herrie verwacht, maar het is eigenlijk gewoon heel discreet. Mijn achterburen konden in elk geval gewoon met elkaar praten, zonder dat ze er last van hadden.

Al met al hebben wij een waardevolle les geleerd: Bij zwembaden gaat het niet om de grootte maar om de kwaliteit. En ik leerde dat ik soms beter niet naar mijn kinderen kan luisteren. Volgende keer ga ik gewoon voor een kleiner zwembad, gelukkig hebben ze die ook gewoon.

Intex zwembad kopen

Heb jij ook een opblaasbaar zwembad? En wat vind je dan belangrijk, de grootte of het gemak waarmee je hem opzet? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Ook leuk om te lezen:

intex easy zwembad

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  Suzzane
  20 maart 2018 at 09:19

  Super leuk, lekker een opblaas zwembad in je tuin. Ga er deze zomer ook maar een aanschaffen voor de kids! (ook voor mezelf natuurlijk).

 • Reply
  Yvonne
  8 juli 2016 at 13:26

  Wat een super gaaf ding, laat die zonnestralen dan nu maar lekker komen. Zelf (nog) geen zwembadje staan. Maar wel al meerdere keren naar het zwembad geweest.

 • Reply
  Natasja
  5 juli 2016 at 14:39

  Nog 3 jonge kinderen zonder diploma. Maar ook 4 katten en die willen ’s avonds nog weleens vliegjes vangen en de opblaasranden lek maken 🙁 eens kijken of ze hier ook van die harde opstaande randen hebben in niet al te grote maten.

  • Reply
   Josan
   5 juli 2016 at 20:57

   Oei dat van die katten is dan wel even ene risico. Daar heb ik dan geen last van. Alhoewel de buurkatten ook gewoon door mijn tuin sluipen ’s nachts. Hij heeft de nacht in elk geval overleefd.

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  5 juli 2016 at 14:12

  Ik ben ook fan van Intex!

  Dat ding was tenminste kwaliteit!

  Hopelijk kunnen de kinderen nog veel genieten van het zwembad… beter weer is op komst!

  • Reply
   Josan
   5 juli 2016 at 20:58

   Ik kende het merk nog niet, maar vind het allemaal heel goed in elkaar zitten. Het kost even wat, maar dan heb je ook kwaliteit.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  5 juli 2016 at 10:35

  Geweldig zo’n enorm zwembad! Ik zie ze hier op het platteland ook bij iedereen in de tuin staan. Bij ons gingen zwembadjes altijd lek, dus ik heb er zelf geen.

  • Reply
   Josan
   5 juli 2016 at 20:59

   Jouw kinderen zijn toch ook al weer wat te groot voor zo’n badje?

 • Reply
  Carlijn
  5 juli 2016 at 10:00

  Wat een gaaf ding!! Lekker ruim voor de kindjes (en jijzelf erbij.. haha, tuurlijk was dit ook eigenbelang ;-)). Ik heb ook een opblaasbaar badje voor mijn meiden, maar nog niet gebruikt. Die komt van het Kruidvat. Geen idee of de kwaliteit goed is. Ik vind het in ieder geval belangrijk dat hij ruim is en dat het niet te lang duurt voordat er lucht in zit.

  • Reply
   Josan
   5 juli 2016 at 21:00

   Dat het snel op te blazen is, is ook wel handig inderdaad 🙂 Bij jou moeten er ook 2 in kunnen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]