Beautiful mama Lifestyle

Inge schminkt

11 december 2014

“Wat is dat? Schmink?! Maar je weet toch dat ik daar niet zo goed tegen kan?”, klonk het verwijtend uit de mond van Miss G. Ja, ik weet dat schmink en haar huid niet zo goed samengaan. Als moeder zou het dan ook wreed zijn om haar hier aan bloot te stellen. Maar de schmink van Inge Schminkt is anders. En omdat te bewijzen, moest ik het natuurlijk testen.


En wat was hier nu een beter moment voor dan mijn verjaardag? Schminken doe je toch vaak als er iets feestelijks te vieren is. Natuurlijk wilde de oudste, miss G. als eerste. Toch nog enigszins voorzichtig wilde ze ‘iets wat leuk uitziet, maar waarvoor niet mijn hele gezicht geschminkt hoeft te worden’. Het leek mij het meest handig om een aantal stippen met glitters op haar gezicht te maken. Uiteindelijk gaat het ook niet om mijn schmink skills, maar moet ik testen hoe het er af gaat.


Inge Schminkt_Vegan Faces_duurzaam_eco_zonder parfum

Wat ons direct opviel is dat de vegan make-up vrijwel geheel geurloos is. Waar waterschmink vaak een specifieke of parfum geur heeft, is deze neutraal. Een welkome afwisseling. Het aanbrengen van de natuurlijke schmink ging vrij makkelijk. En al vrij snel had ik twee vrolijke meisjes door de woonkamer rennen. Erg tevreden met hun versiering als ‘stippen-poppetjes’.

Inge Schminkt_Vegan Faces_Face art_Bally paint_motherhood_zwanger_kinderen_verjaardagsfeestje

Makkelijk en zonder irritatie te verwijderen

Wat er op zit, moet er natuurlijk ook weer af. Dit was het onderdeel waar miss G. vooral erg tegenop zag. Als ze in het verleden waterschmink op haar gezicht had, koste het vaak veel moeite om deze er af te krijgen. Babyolie, water en make-up reiniger moesten er dan te pas komen. Het resultaat? Een huilend kind, geïrriteerde huid en een moeder die eigenlijk vond dat het nog niet schoon genoeg was. Ik was dan ook op alles voorbereid: wattenschijfjes in de aanslag en make-up reiniger bij de hand. Maar ik was verbaasd over het gemak waarmee de natuurlijke schmink te verwijderen is. Voor het verwijderen gebruikten we alleen maar een wattenschijfje met water en een klein beetje make-up reiniger. Zonder al te veel wrijven kon de natuurlijke schmink verwijderd worden. Geen rode geïrriteerde huid, geen huilend kind maar wel een blije moeder!

Waarom natuurlijke schmink?

Van tevoren had eigenaresse Inge mij verteld dat de schmink van Vegan Faces juist is gaan gebruiken omdat haar beide kinderen ook een gevoelige huid hebben. “Het fijn om bij hen schminkproducten te kunnen gebruiken, die ook nog eens zacht zijn voor de huid”. Daarnaast is natuurlijke schmink zonder parfum, chemische conserveringsmiddelen en kleurstoffen niet getest op dieren. Dit vind ik als moeder erg belangrijk omdat ik graag keuzes maak die bijdragen aan een betere wereld.

Inge Schminkt_belly paint_lifestyle_zwangerschap

Workshops volgen

Inge Schminkt boek je voor een kinderfeestje, maar daarnaast geeft ze ook workshops waarin je kan leren om te schminken. En wil je op een mooie manier je zwangere buik versieren? Dat kan. Inge maakt in opdracht de prachtigste bellypaintings. Een tijdloos cadeautje om de schoonheid van het zwanger-zijn te accentueren.

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Instagram

    Volg mij op Instagram!