DIY Interieur

Ikea keukentje pimpen | 15 x inspiratie voor Ikea Duktig

14 mei 2016
Ikea keukentje pimpen

Bij veel kinderen is het Ikea keukentje favoriet. Maar wil je als moeder nu eens wat anders dan al die ander huizen in de Vinex? Dan kan je het Ikea keukentje pimpen. Met deze leuke inspiratie ideeen tover je de favoriete speelkeuken van je kind om tot droomkeuken.

Miss C is er nog een beetje te jong voor het keukentje. Maar het Ikea Duktig keukentje is echt een musthave voor kleine meisjes. Of je dochtertje nu een ware keukenprinses is of er gewoon liever moddersoep met gras staat te brouwen. Het kan allemaal. Onderstaand vind je 15  Ikea Duktig hacks waar je meteen verliefd op wordt. Dus heb je op Martplaats een goedkoop tweedehands exemplaar gevonden? Pimp hem dan  vervolgens helemaal naar je smaak en natuurlijk passend bij jouw woonkamer.

Ikea keukentje pimpen

IKEA_DUKTIG_makeover-GoodGirlsCompany

bron

Vrolijk speelkeukentje

De make over van bovenstaand  keukentje is echt prachtig gelukt. Goudkleurige kraantjes een gordijntje en dan ook nog een namaak marmeren keukenblad. Er is heel wat tijd en liefde gestopt om dit keukentje re zo uit te laten zien. Hoewel ik zelf e gordijnen in een andere kleur zou nemen, houd ik wel van het grijze.

ikea-DUktig hack-GoodGirlsCompanu- keuken makeover

bron

Stoere Ikea Duktig

De kraan en wasbak van dit keukentje zijn zilverkleurig geverfd. Doordat de kleuren voor de rest vrij neutraal zijn, leidt het niet af van de prachtige achterkant.

IKEA Duktig hack-Ikea Duktig keukentje makeover-GoodGirlsCompany

bron

Retro speelkeuken

Wat een mooi retro behangetje en opvallende kleur al niet kunnen doen. Het fleurt dit keukentje helemaal op.

IKEA Duktig hack-IKEA Duktig make over-GoodGirlsCompany

bron

Luxe kinderkeukentje

Dit keukentje is zo prachtig elegant dat ik hier stiekem zelf wel elke avond in wil staan koken. Ik vind de gouden details in combinatie met het antraciet echt beeldschoon.

Ikea Duktig play-kitchen-GoodGirlsCompany-speelkeukentje van ikea make over

bron

Zonder tierelantijntjes

Less is more. Dat je geen overdaad een kleur hoeft te gebruiken, blijkt uit deze Duktig hack. Het donkergrijze keukentje heeft een namaak marmeren aanrechtblad. Leuk detail vind ik de houten knoppen.

Ikea Duktig make over-GoodGirlsCompany-speelkeukentje pimpen

bron

Mintgroen Ikea keukentje pimpen

Mijn liefde voor de kleur mint is jullie allen wel bekend. Deze kleur komt ook terug in de woonkamer. Als het speelkeukentje in de woonkamer komt te staan, is er een grote kans dat er ook mint in zit. Dus daarom vind ik bovenstaand keukentje erg leuk. Mint kan heel suikerzoet overkomen maar zo vind ik het heel stijlvol gedaan.

Ikea duktg make over-GoodGirlsCompany-keukentje pimpen

bron

Hipster wit

Dit keukentje is het bewijs dat mooi wit niet lelijk is. De koperkleurige accenten komen helemaal tot zijn recht door het neutrale kleurgebruik. En het namaak houten aanrechtblad vind ik erg leuk staan.

ikea-hack-duktig-GoodGirlsCompany-ikea keukentje

bron

Liefelijk wit

Welk kleine meisje ziet zichzelf niet spelen in dit liefelijke witte keukentje met roze accenten? Een goed compromis voor dochters die het liefst alles roze willen en moeders die hun woonkamer liever niet zien veranderen in een Barbiehuis. Het marmer dat is gebruikt voor het aanrechtblad komt ook weer terug in het bovengedeelte.

Ikea Duktg Makeover-GoodGirlsCompany-Ikea hacks voor meisjes

bron

Metalic gouden

Dit keukentje straal een en al luxe uit. De metalic gouden knoppen, wasbak, kraan en andere accenten maken dit keukentje geschikt voor elke kleine (keuken)prinses.

Ikea Duktig hacks-GoodGirlsCompany-make over

bron

Pastels

Dit is een van de beste Ikea Duktig hacks die laat zien dat veel kleurgebruik prima samen kan gaan als je de rest van de kleuren gewoon onopvallend houdt.

Ikea Duktig hacks-make over Ikea playkitchen-GoodGirlsCompany

bron

Marmer

Stemmig grijs met een marmeren keukenblad en stenen achterkant geven dit keukentje een stoere robuuste look.

duktig_makeover-Ikea Duktig hacks-GoodGirlsCompany

bron

Gouden keukentje

Yes! Wederom een mintgroen keukentje. En wat voor een! Met ook nog goud. Echt ik vind hem geweldig. Als hij al niet had bestaan had ik hem uitgevonden.

Ikea duktig hack-GoodGirlsCompany-make over voor meisjes

bron

Wit keukentje

Al weer een chique wit keukentje met gouden details. Zoals je merkt, ik houd er van. Het past feilloos in elk interieur.

Ikea Duktig hacks-Ikea duktig upgrade-Ikea play kitchen

bron

Een donkerblauw keukentje met leuke authentieke details. De knoppen voor het fornuis lijken echt oud en ook het houten keukenblad is mooi gedaan.

Ikea Playkitchen hacks-GoodGirlsCompany-speelkeukentje Ikea

bron

Roze keukentje

Als laatste mag natuurlijk een roze keukentje niet ontbreken. Mooi roze is niet lelijk. Dit zacht roze keukentje bewijst maar weer dat wanneer je een subtiel kleurtje kiest dit heel stijlvol kan zijn.

Dit waren mijn 15 beste Ikea Duktig hacks. Mijn handen jeuken om in de zomervakantie mijn eigen keukentje van een make over te voorzien.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  • Reply
    Marieke
    27 oktober 2017 at 14:20

    Met wat voor verf hebben jullie de handgreepjes, kraan en wasbak gedaan? Blijft dit een beetje zitten?

    • Reply
      Josan
      27 oktober 2017 at 16:50

      Voor de wasbak en het kraantje heb je eerst een bepaalde primer nodig die pakt op kunststof. Daarna kan je hem met spray paint overspuiten.
      Vraag maar even in je plaatselijke doe het zelf zaak.

  • Reply
    sarahhanssens
    23 mei 2016 at 08:16

    Ik vond mijn creatie ook best geslaagd. ? Je nam er een aantal leuke uit, onder andere een paar die ik gebruikte ter inspiratie.

    • Reply
      Josan
      28 mei 2016 at 13:53

      Welke is dan van jou?

  • Reply
    Lonneke
    18 mei 2016 at 10:02

    Ik ben nu al weken inspiratie te zoeken om het keukentje te ‘pimpen’. Ik heb nog tot juli om een keuze te maken haha. Ik vind het in ieder geval erg leuk om er net wat anders van te maken.

    • Reply
      Josan
      18 mei 2016 at 16:38

      Aaah gaaf! Post je hem wel op je blog?! Ik moet ook nog even moed verzamelen 🙂

  • Reply
    Jikke
    15 mei 2016 at 22:16

    Wauw! Echt superleuk al die hacks. Hier ook een duktig keukentje, maar dat is niet gehackt. Daar heb ik het geduld niet voor. Ben erg benieuwd naar jouw hack 🙂

  • Reply
    Janske
    15 mei 2016 at 17:01

    Hier staat er een klaar voor de tweede verjaardag van dochterlief. Ik heb al mint verf klaar staan maar ben nog niet helemaal uit hoe en wat ik ga schilderen…er zijn ook zoveel mogelijkheden. Zooo leuk!

  • Reply
    volgmama
    15 mei 2016 at 01:15

    Wij hebben ook een Duktig. Mijn jongens speelden er ook mee. Ik vind de retro keuken echt leuk! Ik durf het alleen niet te schilderen ben bang dat ik het verpruts haha.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]