Family Diary Persoonlijk

Ik ontsnapte uit een Facebook-groepje

17 november 2015
Ik ontsnapte uit een Facebook-groepje

Het Facebook-groepje, wie kent het niet? Voor de echte Facebook addict die geen genoeg kan krijgen van de lelijke plaatjes met inspirerende teksten, kleffe status updates over ‘me schatje’ en andere Facebook pareltjes bestaat er nog een mogelijkheid: het Facebook-groepje. Gezellig met gelijkgestemden bomen over alles wat het leven zo lekker interessant maakt.
Er zijn groepjes waar ik zelf lid van ben geworden. Soms puur uit eigen belang omdat ik daar ongestraft mijn blogjes, winacties of andere hersenkronkels mag spammen. Prima groepjes, niks meer aan doen. Daar wil ik het dus ook niet over hebben. Nee, vandaag wil ik even hebben over die andere groepjes. 

Je weet wel van die groepen waar je opeens zomaar lid van bent. Waarvan je niet wist dat ze bestonden, totdat ze linksonder bij je groepen staan. Zomaar open en bloot. Zodat familie, vrienden en vage kennissen kunnen zien dat jij lid bent van Carla’s Punnik & Macramé groepje. En dat wil je niet. Tenminste als je een beetje op mij lijkt, is dit een logische reactie. En als Carla jou al een beetje kende, had ze kunnen weten dat jij geen voorstander van fröbelende vrouwen bent. Maar dat is het probleem van Facebook. Je weet niet altijd precies wie je voor je helpt. Wat een leuk contact was op de basisschool, blijkt vele jaren later gewoon een mismatch te zijn. Eentje waarbij je opeens snapt waarom jullie elkaar uit het oog verloren zijn. Maar helaas kan iedere vage kennis je dus toevoegen aan zo’n dubieus groepje.

Mijn reactie op een ongevraagd Facebook-groepje:

 • Huh, wat is dit?
 • Ik wist niet eens dat ik hier lid van was?
 • Sinds wanneer ben ik hier lid van?
 • Hey wacht, ik heb mijzelf hier geen lid van gemaakt maar iemand anders.
 • Even kijken wie er nog meer lid is.
 • Goh, waarom denkt (vul naam in) dat dit mij interesseert?
 • Wat is dit eigenlijk ontzettend stom!
 • Oh wacht eens, deze conversatie is wel grappig.
 • Leest conversatie.
 • Scrollt door reacties.
 • Lacht stiekem in haar vuistje zonder een reactie achter te laten.
 • Pakt iets te eten, snacken en lezen een is prachtige combinatie.
 • Moet ik nog ook iets zeggen?
 • Denkt na over een intelligente reactie.
 • Stapt af van het idee dat het intelligent moet zijn. Een reactie is een reactie.
 • Weet een heel sarcastisch antwoord.
 • Als nieuwkomer moet je je niet te bijdehand opstellen.
 • Deze mensen zijn hier allemaal omdat ze het leuk vinden.
 • We leven in een vrij land als je er niks aan vindt, verlaat de groep dan.
 • Kijkt het nog even 14 dagen aan,
 • Leest mee, reageert soms, maar vaker ook niet.
 • besluit na deze 14 dagen dat het niks voor mij is.
 • Verwijdert zichzelf uit de groep.
 • klikt vervolgens niet op de mogelijkheid om te voorkomen dat groepsleden je weer opnieuw kunnen toevoegen. We hebben geen ruzie, toch? We zijn volwassenen en kunnen hier op een normale manier mee omgaan.
 • Geniet van haar verdiende rust in de anonimiteit.
 • Ontdekt dat ze weer is toegevoegd aan Carla’s Punnik & Macramé groepje.
 • Scheldt binnensmonds op alles wat mooi of lelijk is.
 • Heeft nu wel ruzie met het groepje. Hoewel leden zich van geen kwaad bewust zijn.
 • Probeert weer uit het groepje te ontsnappen.
 • Zorgt dat niemand haar meer kan toevoegen.
 • Zorgt dat ze geen meldingen meer van deze groep ontvangt.
 • FREEDOM van Robbie Williams, Pharell Williams of een andere artiest die daar een liedje over gemaakt heeft, speelt luid af in mijn hoofd.
 • Via via informeert ze naar juicy details over leden van het groepje. Zo blijf ik toch een beetje op de hoogte.

Al met al duurt het dus best wel even voordat ik mij los kan weken van zo’n groepje. Iets met sociaal wenselijkheid, laksheid en vergeetachtigheid, Dus mijn vriendelijke verzoek; doe het niet. Weersta de verleiding.

Heb jij ook ervaring met dat je ongevraagd aan een Facebook groepje bent toegevoegd? Laat je ervaring of ontsnappingspoging achter in de reacties.

 • Reply
  Waarom ik het app groepje voor een kinderfeestje haat - GoodGirlsCompany
  13 juni 2017 at 06:00

  […] heb al eens mijn afkeer van groepjes gedeeld. Hoe meer mensen er de zogenaamde voordelen van ontdekken, hoe meer ik het haat. Nu is er […]

 • Reply
  10 x verschillende type moeders in Facebook groepjes
  26 augustus 2016 at 06:00

  […] en discussies en de First Time Mom die denkt dat ze op basis van 1 kind nu alles weet. Vorig jaar ontsnapte ik uit een Facebook groepje. Het keuvelen met andere moeders over het wel en wee van onze kinderen was nie zo aan mij besteed. […]

 • Reply
  Cultural approriation, cultural appreciation en white privilege
  13 maart 2016 at 10:07

  […] weten dat ik Facebookgroepjes meestal haat). Na een paar bijdrages van anderen ben ik vrijwillig ontsnapt. Bij sommige leden zat te veel negativiteit. Te veel slachtofferrol en hangen op voorouders en te […]

 • Reply
  yvonne
  23 november 2015 at 14:49

  Hahahaha! Toch gek dat dat zomaar kan. Eigenlijk zou Facebook moet instellen dat iemand je daarvoor wil uitnodigen. Zo kun je dan zelf beslissen of je bij zo’n groepje wil toch?

 • Reply
  Jeanine
  23 november 2015 at 13:34

  Whaha punnik en macramé clubje. Hoe bedenk je het. Ik weet niet eens wat macramé is. Oh ik zou ook heel graag uit zo’n groepje willen ontsnappen.

 • Reply
  Marijke I easydailyfood
  23 november 2015 at 09:42

  Ik heb eigenlijk geen idee van welke faceboekgroepjes ik allemaal lid ben geworden haha. Ga het zo meteen checken!

 • Reply
  Channah
  19 november 2015 at 08:29

  Haha geweldig dit! Ik word dus heel vaak door anderen aan groepen toegevoegd waar ik dan pas veel later achter kom, en echt van die groepen waar ik echt absoluut niets te zoeken heb, heel vervelend!

  • Reply
   Josan
   19 november 2015 at 11:29

   Hoi Channah, dat i dus precies het probleem met die groepjes 🙂

 • Reply
  Sylvia Kuijsten
  17 november 2015 at 17:11

  Hahaha, same here! Afgelopen weekend nog, ik vind dat echt vervelend. 1x laat ik gaan, maar voegt diegene me daarna nog een keer toe, dan zeg ik er wat van. Ik ben zelf vooral lid van blog- schrijf- en studiegerelateerde groepen. Automatische meldingen zet ik vaak uit, ik kijk liever zelf rond in de groepen of ik wat leuke dingen heb gemist.

 • Reply
  Sabine
  17 november 2015 at 15:36

  Hahah zo herkenbaar!
  Ik ben ook een aantal groepen gestapt, vooral beauty vrouwengroepen zijn het ergste my gawd! Geroddel, gebitch en je mening geven mag blijkbaar niet meer. Klaar ermee en ben eruit gegaan. Heerlijk rustig.

  Weet iemand ook hoe je meldingen uit kunt zetten van groepen? Ik word nog steeds zo maar toegevoegd aan andere groepen terwijl ik er niks te zoeken heb, heel irritant.

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 20:57

   Volgens mij kun je bovenaan bij zo’n groep aangeven dat je geen meldingen wilt ontvangen. Ik denk dat dat je ook in je instellingen kan veranderen of je wel/niet aan een groep toegevoegd wilt worden.

 • Reply
  Simone
  17 november 2015 at 13:11

  Haha, ik verwijder mezelf eigenlijk gewoon meteen als iemand dit ongevraagd doet. Dat vind ik dus echt helemaal niks.

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 20:57

   Ik vind het echt zo sneaky! Net alsof ze weten dat ze iets fout doen 🙂

 • Reply
  MizFlurry
  17 november 2015 at 12:08

  Haha erg grappig Josan. Ik ben ook wel eens zo maar aan wat groepjes toegevoegd, maar gelukkig nooit zo hardnekkig als jij beschrijft ;P

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 20:58

   Wees blij Fleur. Ze moeten altijd mij hebben. Blijkbaar roep ik dat over mijzelf af 🙂

 • Reply
  Nina Manuhutu
  17 november 2015 at 11:58

  Hahaha, ik moest zo lachen om jouw stuk! Inderdaad, lezen en snacken is een super combi. Ben zelf nog nooit aan zo’n groep toegevoegd, maar nu weet ik wat mij te doen staat als het een mismatch is 🙂

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 20:58

   LOL Nina, meestal post ik dan dat plaatje met tekst “I’m just here for the comments”. Hilarisch om te zien wat voor een irritatie dat geeft 🙂

 • Reply
  eenbezigbijtje
  17 november 2015 at 11:36

  Haha, ja ik ben af en toe ook ontsnapt, toch denk ik dat ik soms zelf vroeger me onbewust lid van die groepjes heb gemaakt. Lang leven de ontvolg optie!

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 20:59

   hahaha onbewust 🙂 Dat vind ik helemaal grappig. Ach het houd je van de straat

 • Reply
  Marian Zw.
  17 november 2015 at 11:08

  Haha ik ga ook eens even checken!

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 20:59

   Doe maar Maria, het zal je verbazen.

 • Reply
  Sarah
  17 november 2015 at 10:16

  Haha, heel herkenbaar! Hier dus ook op regelmatige basis nieuwe onbekende groepjes in mijn feed, waarom? Geen idee … Vervelend, dat wel.

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 21:00

   Ah jij bent ook zo iemand die dat op zich afroept? Hahaha irritant he?!

 • Reply
  Huisvlijt
  17 november 2015 at 09:40

  Ik ben niet zo bekend met facebookgroepjes. Ik zit alleen bewust bij een paar blog facebookgroepen. Maar die vind ik ook echt wel leuk.

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 21:01

   Het probleem is niet zozeer dat ik er van ben, maar eerder dat anderen vinden dat ik blijkbaar bij een groepje moet horen en mij ongevraagd toevoegen. Kan de beste overkomen 🙂

 • Reply
  Kim
  17 november 2015 at 09:31

  Hahahaha oh zo herkenbaar dit!

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 21:01

   Ja erg he 🙂

 • Reply
  Jess
  17 november 2015 at 08:12

  Haha! Ik hoorde het van iemand anders ook. Misschien moet ik ook eens een kijkje gaan nemen in mijn groeparchief 🙂

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 09:15

   Doe maar je zal verbaasd zijn. Of geschokt

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 21:02

   Doe dat maar Jess, er zal een wereld voor je open gaan.

 • Reply
  Sylvie
  17 november 2015 at 08:08

  Haha zo leuk geschreven! Vooral dat over bnieuwkomers en bijdehand wezen :’)

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 09:15

   Dank je. Ik probeer toch eerst aardig te zijn

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 21:02

   Dank je wel Sylvie. Ik kan me altijd moeilijk bedwingen

 • Reply
  Gwen
  17 november 2015 at 06:56

  Mijn God, ik ga stuk!!!

  • Reply
   Josan
   17 november 2015 at 21:02

   Ja, jij weet waar ik het over heb 🙂

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken
 • They'd say I hustled, put in the work
They wouldn’t shake their heads and question how much of this I deserve
What I was wearing, if I was rude
Could all be separated from my good ideas and power moves
And they would toast to me, oh, let the players play
I’d be just like Leo in Saint-Tropez .
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • ⭐️KLEINTJE ⭐️
⠀⠀
Hoi, ik ben Josan en ik ben ‘maar’ 1.56 m lang. Met een 👶🏽 in mijn buik🤰🏾 die ongeveer 50 cm is, kom ik een beetje lengte kort. 😅Het schijnt dat kleintjes altijd eerder bevallen. ⠀⠀
💖Is er iemand die dat bevestigen kan?💖
.
.
.
#kleintje #zwanger #zwangerschapsshoot #melanin #pregnancydiary #m#pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms
 • ⭐I got 99 problems but a snitch ain’t one⭐⁣
Snitches get stitches. Elves don’t come to play⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • Vanavond is het #Pakjesavond en dan is Sinterklaas gelukkig voorbij. Het begint het me steeds meer tegen te staan.Wij vieren geen Sinterklaas en eigenlijk is dat nooit een probleem geweest. Totdat Chloe naar school ging en vooral bleek dat volwassenen het daar erg moeilijk mee hebben. 🤬In het kader van dat ze zielig is, wordt ze geïndoctrineerd met een geloof waar wij zelf niet achter staan. Als het om een religie zou gaan, zou ik het ook niet okay vinden als school dit aan haar opdrong🙄
Ik schreef een blog over waarom ik bijna geneigd was, mijn dochter deze hele maand thuis houden van school. 🤨Vanmiddag is Chloé weer eens vrij dus ik ben aan de wijn🥂
https://www.goodgirlscompany.nl/sinterklaas-pakjesavond-staat-mij-tegen/
.
.
.
#sinterklaas #feestje #mamablogger #mamaseerstewijntje #wijnen #geenalcohol #zwanger #alcoholvrij #gekregen #zwangerschap #feestdagen #mommytobe #noalcohol #preggobelly #preggo #pregnant #feestmaand #pregnantbelly #pregnantfashion #pregnantoutfit #pregnantshoot #feestjurk #zwangerschapskleding #zwangerschapsshoot #wijnenwijnenwijnen
 • ⭐️Goedemorgen⭐️ Ze zeggen an Apple a day keeps the doctor away.... mij trouwens ook want die appel hoef ik niet. 😂 Ik realiseerde me dat ik sommige fruitsoorten al meer dan 6 maanden niet kan eten. Als je me dit van tevoren had verteld had ik daar waarschijnlijk veel meer moeite mee gehad dan nu. Het scheelt in elk geval wel strooigoed kilo’s nu in december 🥝🍒🍎#appetitejournal #buzzfeast #foodlover #foodforfoodies #nergi #fruit #eten #ontbijt #gezond #zwanger #zwangerschap #instagood #breakfast #breakfastideas #ontbijt #gezondeten #gezondontbijt #kiwiberry #kiwibes #fruit #fruits #nomnomnom
 • ⭐𝓡𝓲𝓼𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓼𝓱𝓲𝓷𝓮⭐⁣ ⁣
Ik zit in mijn derde trimester! 🎉 Ik ben bijna 10 kilo aangekomen. 🙈 Het einde komt langzaam in zicht...ik heb zo'n vaag vermoeden dat babyboy wel eens eerder zou kunnen komen. In onze nieuwste video op YouTube klets ik je bij https://youtu.be/kehsMI_jS2A⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement ##pregnancydiary # #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms #
 • ⭐️I like big balls and I can not lie⭐️ You other elves can’t deny 😂🙈🤣
.
.
.
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf 
#christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #sirmixalot
 • ⭐️It’s my party! ⭐️Van de week vierde ik mijn verjaardag. Ook al koos ik er dit jaar bewust voor om niet groots uit te pakken, toch vond ik het belangrijk om er even bewust bij stil te staan. Wat ben ik gezegend. 🙏🏾 Drie gezonde kinderen, een vierde op komst. Een nieuw (t)huis in aanbouw. Afgelopen jaar was pittig en soms heel hectisch. Mijn gezondheid liet me bij vlagen in de steek en deze zwangerschap vraagt meer van mijn lichaam dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Maar ik ben er nog. Kan het einde zien en kijk er naar uit om mijn zoon straks veilig en warm vanuit het ziekenhuis mee naar huis te nemen. 👶🏽💙
.
Wie jarig is trakteert dus bij deze kan je een mooie carseat cover en hoody van Dooky winnen. https://www.goodgirlscompany.nl/dooky-carseat-cover-en-hoody/
.
.
.
#zwangerschap #baby #birthdaygirl #pregnant #pregnancyfashion #babybump #mommytobe #zwangerschap #winactie #giveaway #birthday #pregnant #tbb #pregnantbelly #pregnantfashion #preggers #preggo #dutchmom #mamabloggers #mama #mommylifestyle #mommylife #melaninpoppin #melanin #haiti #hatian #happybirthday #happy #blessed🙏

Dit zijn wij!