Tags

De Ik als blogger-Tag

26 juni 2016
Ik als blogger-Tag-GoodGirlsCompany

Ik werd door Sanne getagd om de Ik als blogger-Tag in te vullen. Voor de lezers die niet weten wie Sanne is, zal ik eerst even een korte introductie geven. Allereerst heeft ze de gave dat haar make up altijd on fleek is (is dat een goede zin?). Daarnaast kan ze super goed typetjes na doen op Snapchat (mijn meiden zijn fangirls). En als laatste beschikt ze over een gezonde dosis humor, zelfspot en relativeringsvermogen. Een combinatie die zeldzaam is en de Bloggerswereld ontzettend hard nodig heeft. Vandaar dat ik haar verzoek niet kon weigeren.

Ik als blogger-Tag

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Als blogger haal ik mijn inspiratie uit van alles. Alledaagse momenten, frustraties, dingen die mij opvallen, nieuwe producten en onderwerpen waar ik meer over wil weten. Ook hebben lezers goede ideeën. Soms schrijf ik een blog en ontstaat daar op Facebook een gesprek door die weer de brandstof is voor een ander blog.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Ik drink water en thee. Eten doe ik niet achter mijn laptop. Waarschijnlijk komt dit ook omdat Miss C in die fase zit waarin ze bloedfanatiek is als het om voedsel gaat. Als ik te pas en te onpas achter mijn laptop ga zitten eten, kan ik er vergif op innemen dat ze de hele tijd bedelend naast mij staat.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Eh niet…vorig jaar had ik allerlei ideeën waarin ik zou terugblikken op 2015. En toen werd Miss C opgenomen in het ziekenhuis en zat ik daar 5 dagen. Dag gepland leven. Ik zie het dus wel zoals het loopt. Heb ik tijd, zin en leven we dan nog. Dan ga ik dit jaar een nieuwe poging wagen. Dus vraag me over een jaar maar weer.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Wees jezelf. Dat klinkt heel logisch maar het is heel verleidelijk om voor je imago te leven. Een bepaald beeld neer te zetten omdat lezers dat nu eenmaal van je hebben. Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om mijn offline tijd te koesteren. Ik ben bewust niet altijd online. Wie mij op Snapchat volgt, weet dat ik soms schitter door afwezigheid. Ik ben online als ik dat wil. Publiceer wanneer ik dat wil niet omdat ik het gevoel heb dat ik ‘moet’.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Eigenlijk in de ochtend en dan bedoel ik tussen 6 en 7. Op de dagen dat mijn oudste dochters bij mij verblijven, lukt dat dus niet. Iets met kids uit bed plukken, aankleden, ontbijten, naar school brengen. Maar als ik ‘alleen maar’ Miss C heb gebruik ik dat uurtje, voordat ze echt wakker is, om alvast aan een blog te werken. Ik ben een ochtendmens dus eigenlijk ben ik dan ook het meest productief.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Het is heel persoonlijk en voelt op dit moment ook heel erg als onmogelijk maar ik zou graag wat meer vooruit willen plannen. Mijn ideeën heb ik gewoon op een kladblok staan. In principe hoef ik alleen maar te zitten en te typen…maar dat is juist het probleem. Ik heb vaak helemaal die tijd dus niet. Dus verschuift het naar de volgende maand. Diep van binnen zou ik het zo willen plannen jullie deze zomervakantie niet merken dat ik weg ben.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nee, eigenlijk niet. Tijdens het schrijven, doe ik wel lang over zinnen formuleren. Ik ben geen vlotte schrijver. Hoe graag ik dat ook zou willen. Vooral als ik alles teveel overdenk en elk woord afweeg ontstaan er vreemde kromme zinnen. Ik moet eerst in een bepaalde nonchalante flow zitten. Dan lukt het me wel om op papier te zetten. En als het dan af is en ik op publiceer heb gedrukt, dan is het voor mij ook klaar. Onzeker voel ik mij dan ook niet meer…(negatieve) reacties vind ik prima. In al die jaren heb ik maar 1 keer iemand hoeven blokkeren.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ja, digitaal heb ik met veel bloggers dagelijks contact. Niet eens altijd over het bloggen. We zien elkaar tijdens events en kletsen ook achter de schermen regelmatig bij. Bijvoorbeeld voor een meetup voorafgaand aan een event. Ik vind het super leuk en meestal is het heel gezellig. Natuurlijk heb ik met de ene blogger meer klik dan met de ander. Als je mijn blog leest heb je natuurlijk ook wel een beeld van mij dus dan snap je dat wel. Met Cassandra en Dineke ben ik al eens hele dag opgetrokken. Dat was super leuk. Sanne woont in mijn stadje. En ook Karen is geweldig. Tamara wil ik nog steeds graag een keertje in het echt ontmoeten. Ik heb het idee dat zij op mij lijkt. Alleen dan de blanke versie 😉

Wat voor muziek of welke tv-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Meestal blog ik ’s avonds als de TV dan aan staat is het een sportzender waar mijn man naar kijkt. Wanneer het te veel afleidt, ga ik boven op mijn slaapkamer zitten. Als ik overdag blog, kan het heel goed zijn dat er een cd met irritante kinderliedjes staat te schallen voor Miss C. Dan kruipt zij lekker enthousiast rond, wiegt op de maat van de muziek en klapt in haar handjes. En ik kan een half blog typen of foto’s maken. Win-win dus dat de muziek niet helemaal mijn smaak is, neem ik dan voor lief.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Geen idee, ik heb geen vaste dag. Ik probeer mij een beetje aan bepaalde rubrieken te houden, maar lukt dat niet dan lig ik daar ook niet wakker van. Ik moet het echt van last minute hebben dus ben ik moe dan kies ik liever voor een lange nacht slaap dan dat er de volgende dag iets online staat.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Op dit artikel ben ik het meest trots vanwege het aantal bezoekers dat hierop af kwam. Maar ook het gesprek wat daardoor tot stand kwam. Dat was ontzettend leuk en leerzaam. En op dit artikel ben ik het meest trots omdat ik hier gewoon echt de sprong in het diepe maakte. En het was zo super leuk om te doen! Dit jaar heb ik sowieso de regel dat ik minimaal 1 dag in de week opgemaakt moet zijn. Maar door deze make over is make uppen toch wel naar een hoger niveau getild. Als ik mij nu opmaak, ga ik niet meer alleen voor een mascaraatje en oogpotlootje maar ga ik ook echt all the way.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Omdat je iets aan de wereld te vertellen hebt en schrijven iets is waar je ontzettend blij van wordt. Meer dan van al het andere.

Dit waren mijn antwoorden op de Ik als blogger-Tag. Sannes antwoorden lees je hier.

Ik geef de liefde lekker door aan de volgende personen:

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube

 • Reply
  Ik als blogger: Zij vulden hem in - Patricia neemt je mee
  8 augustus 2017 at 20:20

  […] Good Girls Company […]

 • Reply
  12 vragen over mij als blogger; de "ik als blogger" tag | mamaLou blogt
  1 maart 2017 at 23:18

  […] voor de Liebster Award, wat ik geweldig vond. En nu ben ik door Josan van Goodgirlscompany getagd voor een blogger tag. Één van de weinige tags die ik zelf ook lees bij anderen trouwens. Josan is een moeder van drie […]

 • Reply
  Carlijn
  27 juni 2016 at 08:35

  Wat knap dat je tussen 6 en 7 al kunt bloggen, dan ben ik nog niet helemaal wakker hoor 😉 Heel leuk om je zo wat beter te leren kennen. Ik kende je blog nog helemaal niet, maar ik kom vanaf nu vaker lezen want ik ben ook mama van twee meiden!

 • Reply
  Mary-Lou
  27 juni 2016 at 01:16

  Ik heb toen met verbazing naar je moederdag vlog gekeken. Bijzonder (knap) dat je die look kon creëren. Bedankt voor de tag!

 • Reply
  Jess
  26 juni 2016 at 21:52

  Leuk om te lezen en je ng beter te leren kennen. Ng leuker dat je die lieve tag deelt met mij. Die vul ik zeker in!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!