Christendom Films & Series

Nu te zien op Netflix| I still believe

28 februari 2021
I-Still-Believe-Netflix-review

Leestijd: 3 minuten

Met I still believe heeft Netflix weer een prachtige christelijke film aan zijn assortiment toegevoegd. De film vertelt het verhaal van Jeremy Camp. Deze succesvolle populaire gospelartiest weet het hart van veel christenen te raken. Daardoor zou je bijna vergeten, dat hij op twintigjarige leeftijd al weduwnaar werd….

De muziek van Jeremy Camp leerde ik een aantal jaren geleden kennen. De catchy nummers verschillen niet zo weer van hedendaagse popmuziek. Met een verschil: ze gaan over God. Maar ze zijn goed dansbaar en leuk om naar te luisteren. Dat Jeremy’s eerste vrouw overleden was, had ik ooit wel eens over gehoord. Maar hoe dat verhaal nu precies zat, wist ik niet. I still believe geeft daar antwoord op.

Trailer I still believe

Het verhaal

Film-I-still-believe-recensie

In I still Believe zien we de jonge Jeremy (KJ Apa) naar college gaan. Hij wil het maken als artiest en vraagt de lokale campus held, Jean-Luc Lajoie, alvast om wat tips. Zo komt hij in contact met Melissa. Een jonge student waar hij meteen halsoverkop verliefd op wordt. Jeremy’s enthousiasme, zelfverzekerdheid en vasthoudendheid zijn aanstekelijk. En ook van Melissa straalt de levenslust af. Of zoals ze zelf zou zeggen: sommige sterren stralen meer dan anderen omdat ze korter leven. Dat geldt ook voor Melissa. Ze heeft een ziekte: kanker. Chemo’s en levensveranderende beslissingen stellen hun relatie al vanaf een vrij vroeg stadium op de proef.

Tegelijkertijd neemt Jeremy’s carriere als gospelartiest een vogelvlucht. Vanaf het begin af aan is hij begaafd met het talent om mensen te raken met zijn muziek en teksten. En weet hij mensen om hem en Melissa heen te verzamelen voor bemoediging en gebed. Jeremy blijft geloven in de genezing van Melissa en houdt vast aan zijn geloof in God. Maar als hetgeen wat je het liefste ter wereld is, je wordt afgenomen: kun je dan nog steeds geloven? Zingen I still believe in Your faithfulness?

Review I still believe

Tijdens een van de moeder-dochter momenten met Grace keek ik I still believe. De titel had ik ooit voorbij horen komen, maar ik wist niet precies waar het verhaal over ging. Kortom: ik stapte er blanco in. Pas toen Jeremy zich voorstelde aan Melissa als Jeremy Camp, ging er bij mij een lampje branden. Ik besefte dat dit verhaal over zijn leven ging.

KJ Apa als Jeremy vond ik niet meteen de meest logische keuze. Maar dat komt vooral omdat hij bekend is in de rol van Archie Andrews in Riverdale. En en die rol moet hij het niet hebben van zijn acteerprestaties, maar vooral van zijn ontblote bovenlijf. Daarom is het verrassend om hem dit keer in een serieus verhaal te zien en te zien dat hij dat vertellen kan. Wat zoekwerk leert je ook dat KJ christelijk is opgevoed en zichzelf ook als christen beschouwd. Blijkt maar weer dat je een acteur nooit alleen op zijn ontblote bovenlijf beoordelen moet… .

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]