Persoonlijk Tags

I am Tag

26 april 2015

Het is weer tijd voor een tag. Op de website van Tamara kwam ik de  I am Tag tegen. Een leuke Tag gebaseerd op het liedje van Meredith Brooks. Voor iedereen die zich nu afvraagt, wie? Je hoort dat liedje nog wel eens op Sky Radio. Deze week raakten Tamara en ik op Instagram met elkaar aan de praat. Allebei zijn we zwanger van ons derde kind. Zij is 34 weken zwanger en ik 35. Dat ligt  dus redelijk bij elkaar in de buurt. Ik vond het leuk om haar zwangerschapsupdate op haar blog te lezen. Vooral de kwaaltjes en dat het dit keer zwaarder is dan bij de andere twee zwangerschappen, zorgden toch voor een stukje herkenning.

Hieronder vulde ik de I am Tag in. Benieuwd wat voor een antwoorden ik geef? Lees dan snel verder.

I am Tag-GoodGirlsCompany-Bitch-Meredith Brooks

I’m a Bitch
Ik heb niet zoveel met de term ‘bitch’ omdat ik vind dat het te vaak gebruikt wordt in een situatie waarbij men met twee maten meet. Als je als vrouw assertief bent, zelf redelijk je boontjes kan doppen en niet met je laat sollen, ben je al snel een bitch. Terwijl als mannen een softere manier hebben, men hen al snel als watjes bestempeld. Met deze ingesleten patronen heb ik niet zo veel.

Het klopt dat ik duidelijk ben. Weet wat ik wil en niet met mij laat sollen. Ik ben niet bang om de confrontatie aan te gaan als dat moet. Maar dat doet mijn man ook op zijn werk en dat maakt hem ook geen bitch. Hij krijgt daar voor betaalt, ik doe het gratis  😉

I’m a lover
Ja ik vind het fijn om (weer) een relatie te hebben. Een aantal jaren geleden scheidde ik van mijn eerste man. In het begin had ik niet zoveel behoefte aan een relatie. Ik vond het wel goed zo. Als ik weer een relatie zou aangaan, moest deze man echt een aanvulling zijn voor mijn gezin. Liever gelukkig in mijn eentje dan ellendig met zijn tweeën.

Mijn man en ik zijn afgelopen oktober getrouwd. Een kleine ceremonie die van mij persoonlijk niet zo had gehoeven. Waarschijnlijk omdat ik in mijn eerste trimester zat, kotsmisselijk en moe was. Maar nu we samen een kind krijgen, geldt wel het cliché dat ik dit van veel meer bepalende waarde voor onze relatie vind dan het hebben van dezelfde achternaam, het dragen van een ring of een grote bruiloft. Hij wil ooit nog wel eens een groot feest doen. Mijn dochters zeggen ook regelmatig “Mam, wanneer ga je nu eens echt trouwen?” En ik? Ik vind het prima zoals het nu is, maar sluit niet uit dat er ooit nog een echt feest inclusief witte jurk komt… .

I’m a child
Ja, soms. Ik probeer het inner kind in mij wel jong te houden door mijzelf uit te dagen. Schaam mij er ook niet voor om met mijn dochters mee te spelen, grappige woorden te verzinnen en net zo hard met de radio mee te blèren. Ik voel me daar best heel vrij in, zolang niemand kijkt. Toen ze kleiner waren liepen we regelmatig naar de stad. Dat was wel een eindje voor de oudste. Om het toch leuk te maken, verzon ik grappige liedjes voor haar die ze dan vol enthousiasme meezong. Ik weet nog dat ik uit volle borst mee zong toen ik aan de overkant op de ander stoep gelach hoorde. Stond een jonge man heel geamuseerd te kijken. Hij moest er erg om lachen. Hoop dat ik toch een beetje heb kunne meegeven dat moeder worden je niet beroofd van je gevoel van humor.

I’m a mother
Dat klopt. Al weer 8 jaar van Miss G. en 6 jaar van Miss B. Ik werd begin 20 moeder. Dat was een bewuste keuze. Ik wilde graag jong moeder worden. Van deze beslissing heb ik nooit spijt gehad. Ik ben niet persé heel zorgzaam of verzorgend. Maar als het om mijn kinderen gaat ben ik dat wel. Ik heb veel geduld en vind het leuk om door hun ogen de wereld te zien. Daar kan ik echt van genieten.

Deze zwangerschap is mijn laatste. Soms vind ik het wel een beetje weird dat mijn gezin nu begin 30 voor mijn gevoel echt wel compleet is.  Ik heb echt geen behoefte aan nog een baby. Dat lijken andere moeder soms lastig te begrijpen. Van verschillende kanten hoor ik dan: “Meid je bent nog zo jong op jouw leeftijd moest ik nog beginnen.” Ook tijdens werk, viel het mij vaak op dat vrouwen die ouder dan mij zijn jongere kinderen hebben. Bij bepaalde fases had ik echt zo iets van been there, done that… Maar vaak vergeten anderen dat ik al weer bijna 9 jaar moeder ben. Geestelijk bereid ik mij voor op dat mijn oudste straks naar de Middelbare school gaat. Ook weer een nieuwe spannende fase. Heb dus straks een dochter die een puber is en een kleuter. Interessante combinatie.

I’m a sinner
Nee, valt wel mee. Ik kan wel een plaaggeest zijn.  Maar over het algemeen heb ik best wel een goody girl imago. Vandaar ook de naam van mijn blog 😉

GoodGirlsCompany-I am Tag-Meredith Brooks

I’m a saint.
Zie mijn antwoord bij de vraag hiervoor. Hahaha. Zonder gekheid ik ben geen heilige, maar probeer wel bepaalde principes te hanteren. Zo ben ik erg van andere behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden, be the change that you want to see in this world. Maar ook ik heb mijn minder goede dagen net zoals iedereen.

I do not feel ashamed
Soms. Over het algemeen ben ik redelijk de schaamte voorbij. Ik lig er absoluut niet wakker van de mening van anderen. Je kunt toch niet iedereen te vriend houden. Maar ik heb wel momenten dat ik terugkijk op mijn jeugd en denk: oh men….

I’m your hell
Alleen als ik boos ben. De meeste mensen zul je horen zeggen dat ik bijna altijd vrolijk ben. Dat is niet gespeeld. Ik heb een redelijk stabiel karakter, ben niet zo snel uit het veld geslagen en op die momenten dat ik niet te genieten ben, trek ik mij liever terug dan dat ik het op anderen afreageer. Van de meeste dingen maak ik gene punt. Maar, als je mij kwaad maakt heb je de verkeerde aan mij. Dan blijkt opeens dat ik toch heel fel buitenlands temperament heb 🙂

Bitch- Meredith Brooks- GoodGirlsCompany-I am Tag

I’m your dream
Nee, ik ben niet typisch een droomvrouw.  Krijg daar toch een beetje een beeld bij van een vrouw die perfect is. Maar dat ben ik niet.  Ik maak fouten. Ben qua lengte niet lang genoeg, heb bad hair days,  lach soms om mijn eigen grapjes…Yep, niks menselijks is mij niet eigen.

I’m nothing in between
Ik heb best wel een sterk karakter en ervaring leert dat je mij of aardig vindt of niet. Daar kan ik heel goed mee leven. Ik heb liever dat je me niet mag en duidelijke redenen hebt waarom dat zo is, dan dat je mij niet mag en het niet zegt. Dan weet ik ook niet wat ik aan je heb. Ervaring leert wel dat personen die zelf erg onzeker zijn, persoonlijke issues hebben en niet lekker in hun vel zitten, zich vaak door mij geïntimideerd voelen. Daar moet ik wel eens om grinniken want ik ben echt heel tenger en klein van postuur. Maar zeg wat ik vind en denk en probeer van mijn hart geen moordkuil te maken. Vroeger was ik verlegen. En heb echt wel moeten leren om voor mijzelf op te komen omdat je met lief zijn niks bereikt. Tegenwoordig heb ik de voorkeur om mij met mensen te omringen die veel zelfvertrouwen hebben en stevig in hun schoenen staan. Het scheelt een hoop lange tenen en gekwetste gevoelens.

 • Reply
  Tamara
  26 april 2015 at 08:14

  Wat suuuper leuk dat je hem ingevuld hebt. Je geeft ook hele herkenbare antwoorden. Ik ben nu bijvoorbeeld op mijn 24ste aan mijn laatste zwangerschap bezig en de meeste moeders die bij de school staan waar mijn oudste op zit, zijn ruim 10 of 15 jaar ouder. Maar om eerlijk te zijn vind ik het wel fijn zo. We zijn nu echt compleet!

  • Reply
   Josan
   26 april 2015 at 21:20

   Leuk dat je het hebt gelezen. We hadden inderdaad overeenkomsten in onze antwoorden. Ja, als je er over nadenkt, is het inderdaad raar om klaar te zijn als anderen nog moeten beginnen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Een kijkje in ons leven