Interieur Lifestyle

5 tips om van je huis een oase van rust te maken

11 maart 2021
huis veranderen-makkelijke tips

BrenWe zijn alweer een jaar fulltime thuis. Ons huis is de plek waar we werken, leren en leven. Waar we spelen en ontspannen. Daarom vind ik het belangrijk dat mijn huis een oase van rust is waar iedereen zich veilig voelt. Met onderstaande tips maak jij een een rustige omgeving van je huis.

Ik vind het leuk om in huis dingen te veranderen. Het hoeft nog niet eens een grote metamorfose te zijn. Vaak zorgen opruimen en kleine veranderingen al voor een andere sfeer en meer woongenot.

5 tips om van je huis een oase van rust te maken

Mooi, wat planten doen

planten sfeer in huis

Breng buiten naar binnen met planten. Planten in huis dragen bij aan verschillende voordelen waardoor je meer blijheid en gezondheid ervaart. Zo voorkomen ze allergieën, zuiveren ze lucht in huis, en
zorgen voor minder stress. Verdere voordelen kan je hier lezen inclusief overzicht van planten voor als je geen groene vingers hebt. Daarnaast kun je natuurlijk ook de groene Kneusjesbox bestellen. Een heleboel plantjes voor heel weinig geld. Hier zij je mij er een openmaken.

Besteed aandacht aan je lampen

Lichtplan

Licht in huis is belangrijk. Licht speelt een belangrijke rol bij je dag- en nachtritme. Goed licht zorgt dus niet alleen voor een oase van rust, maar heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen. Voldoende daglicht zorgt voor een goed humeur en minder vermoeidheid. Waardoor je ook productiever bent. Bij voldoende licht werk je meer geconcentreerd. 

Tegenwoordig mogen niet alleen de lampen, maar ook de gloeilampen gezien worden. Moderne LED filamentlampen geven niet alleen prachtig licht af, ze zijn ook nog eens mooi om naar te kijken. Met de juiste lampen creëer je de perfecte sfeer, bovendien kun je het ook makkelijk aanpassen.

Lees ook: 3 snelle schoonmaaktips om in 15 minuten je huis schoon te maken

Verander van geur

geur in huis

Geur is beleving. Zonder het gebruik van woorden roept het emoties en herinneringen op. Bepaalde geuren maken dat je je ontspannen voelt of juist slaperig wordt. Door de geur in huis te veranderen, kun je onbewust een sfeer creëren.

Er zijn verschillende mogelijkheden om geur toe te voegen aan je interieur. Allereerst door geurkaarsen. Nadeel daarvan is wel dat kaarsen in een ruimte waar niet goed geventileerd wordt, maakt dat je slaperig wordt. Daarom zou je ook essentiële oliën in een diffuser kunnen proberen.

Zachte materialen

5 tips om van je huis een oase van rust te maken

Okay, ik weet dat het persoonlijk is, maar wat mij betreft kun je nooit genoeg fluffy, zachte, comfortabele materialen in huis hebben. Of het nu een faux fur sierkussen is, of een lekkere  warme zachte deken om onder te liggen terwijl je Netflix kijkt. Ik houd er van. Zo ligt er een schapenvachtje op de vloer in mijn slaapkamer, maar ook ter decoratie op het bankje voor mijn bed.

Investeer in opbergers

opbergmandjes-handig-tips-opruimen

Een opgeruimd huis zorgt er voor dat je meer rust ervaart en minder snel afgeleid bent. Dus gebruik onze opruimtips om troep op te ruimen. Daarnaast is het ook handig om wat extra geld te investeren in handige opruimers die in je interieur passen. Zo kun je snel en makkelijk je spullen opbergen en creëer je een rustig omgeving om samen met je gezin te relaxen.

Voeg persoonlijke accessoires toe

Het verschil tussen een huis uit een woonmagazine en je eigen huis? Dat zit ‘em in de accessoires. Een geboorteposter met daarop de naam en het tijdstip waarop je kinderen geboren zijn. Of vakantiefoto’s en afbeeldingen als poster of groot canvasdoek. Maar zelfs- in beperkte mate- knutselwerkjes van de kinderen fleuren ons interieur op. Daarnaast zijn er ook nog persoonlijke accessoires die ik gekregen heb of een emotionele herinnering hebben.

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Anne
  21 april 2021 at 09:45

  Leuke tips! Kan je ook een artikel schrijven over rust in de tuin? Hoe je met mooie artikelen, zoals een zitzak, een tuin rustig en sfeervol kan maken.

 • Reply
  Kim
  12 april 2021 at 16:06

  Handig overzicht met goede tips. Ik vind een mooie prullenbak ook altijd horen in een huis van rust, kan ik allerlei dingen weggooien en het staat leuk.

 • Reply
  elisemayann
  13 maart 2021 at 16:01

  Leuke tips! Ik hou van een rustig interieur. En ik probeer het altijd netjes te houden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]