Buiten spelen Dierentuin Gelderland Nederland Restaurants en hotspots Reviews Uitstapjes met kinderen video en vlogs

HOTSPOT | Hof van Eckberge

28 september 2016
gelderse-streken_hof-van-eckberge_goodgirlscompany_dieren-voeren

Een binnenspeeltuin waar het ook voor de ouders aangenaam toeven is en waar ze fatsoenlijk voedsel hebben? Dan heb je het over Hof van Eckberge in Eibergen. En eigenlijk doe je deze leuke locatie dan flink tekort want het is zoveel meer. Naast lasergame ruimte en bowling baan heeft het ook een mini zoo waar je zelf elanden, stekelvarkens en wallaby’s kan voeren!

Klik hier om je te abonneren op ons YouTubekanaal.

Het ontdekken van leuke dagjes uit in je eigen Provincie vond ik toch wel een van de leukere dingen tijdens ons Gelderse streken blogweekend. Een pareltje zoals Hof van Eckberge moet je ook maar net kennen en weten te vinden. Omdat het toch nog wel enige kilometers van mijn woonplaats afligt, is het nu ook weer niet zo dat ik daar op een saaie woensdagmiddag spontaan even langs ga.

hof-van-eckberge-de-binnenspeeltuin-met-fatsoenlijk-voedsel_goodgirlscompany_dieren-voeren

Dieren voeren bij Hof van Eckberge

In het Achterhoekse plaatsje Eibergen vind je  Hof van Eckberge. Dit leuke belevingspark heeft een mini-zoo met onder andere ara’s wasberen en stekelvarkens. Bij de ingang kan je voor € 5,- een papieren zakje met dierenvoer kopen. Hier zit een handleiding in waarop staat welk dier welk voedsel mag hebben. In het zakje zit onder andere bleekselderij voor de stekelsvarkens en wallaby’s, hooi voor de ezeltjes en ook de zwarte zwanen, vissen en Carolina eendjes hebben hun eigen voedsel. Ten tweede staan er ook instructies op voor hoe je het moet aangeven. Zo voer je de elanden bijvoorbeeld met je platte hand. En als laatste is het natuurlijk ook leuk om wat feitjes te lezen over de dieren. Dat ze bijvoorbeeld vernoemd zijn naar de rendieren van de Kerstman.

hof-van-eckberge-de-binnenspeeltuin-met-fatsoenlijk-voedsel_goodgirlscompany_dieren-voeren

Lekker spelen bij de waterspeelplaats

Buiten vind je een speeltuin met  houten speel- en klimtoestellen. De oudste meiden slingerden als ware acrobaten tussen de touwen door terwijl ze naar het hoogste punt probeerden te komen. Ook is er een groot springkussen en een leuke waterspeelplaats. Bij de waterspeelplaats kunnen ze zelf water pompen en via het toevoegen en verwijderen van plastic stoppen de loop  van het water bepalen.

Buiten is ook een groot terras. Hier is het heerlijk toeven op een warme dag. Doordat het dichtbij de waterspeelplaats ligt, heb je hier goed zicht op. Terwijl jouw kinderen zich vies maken in de modder, sip jij een lekker verkoelend drankje weg.

gelderse-streken_hof-van-eckberge_goodgirlscompany_dieren-voeren

Mijn haat liefdeverhouding met het binnenspeelparadijs

Dan heeft Hof van Eckberge nog een binnenspeelparadijs.
Nu moet ik van tevoren zeggen, dat ik met dat soort locaties een haat-liefdeverhouding heb. Het is dat mijn dochters het leuk vinden, want anders zou ik er niet gevonden willen worden. En dat geldt denk ik ook voor de andere ouders die je bij ketens als een Ballorig of Monkeytown aantreft. Als samen gedreven wild die zich nog staat af te vragen hoe ze hier zo verzeild zijn geraakt, zit je dan in de ouderarena. Neurotisch te bladeren in tijdschriften van 4 seizoenen terug of bezeten te staren naar je telefoontje. Niet omdat daar nu veel te zien maar voornamelijk omdat je niet kan geloven dat die gratis wifi-verbinding zo belachelijk traag is. Tuurlijk hebben je bloedjes de tijd van hun leven. Die rennend gillend en gierend door de vertrekken. Dat gaat onwijs goed op al het suiker dat er meestal verkrijgbaar is in de Fristi’s Liga’s en andere ongezonde consumpties die je voor veel geld bij de kassa moet kopen. O wee als je gezonde snacks eigen consumpties mee naar binnen smokkelt.

gelderse-streken_hof-van-eckberge_goodgirlscompany_binnenspeelparadijs

Waarom Hof van Eckberge anders is

Dit is mijn beeld van een binnenspeeltuin ook wel krijspaleis. Maar toen kwam ik bij Hof van Eckberge…en zag dat dat anders was. En niet zomaar anders, maar geheel anders. Okay, er is nog steeds een stellage waar kinderen helemaal uit hun dak kunnen gaan.

Maar in plaats van dat jij als ouder een of andere mierzoete kleffe appelkoek weg mag spoelen met te zoete aanmaaklimonade of iets wat de naam koffie onwaardig is, hebben ze hier het begrip binnenspeeltuin opnieuw uitgevonden en een upgrade gegeven. Zo kun je er in het weekend genieten van een brunch. Denk aan tapas, salades gepresenteerd als klein amuses, soep en cheesecake proeven terwijl je kinderen zich vermaken. Kijk, zo kan het dus ook. Dan wordt zoiets een stuk aangenamer.

Wegdromen in de Snoezelkamer

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zij hebben een eigen klimtoestel met glijbaan. Dreumes loopt bijvoorbeeld nog niet maar kon al kruipend het toestel beklimmen. Vervolgens liet ze zich op haar buik naar beneden glijden van de glijbaan. Dat vond ze super leuk en was ze lekker zoet mee, totdat we de snoezelruimte ontdekten. Snoezelen is een samentrekking van snuffelen en soezen. Dat is dus ook precies wat je hier kan doen. Even een time-out om een rustige sfeervolle ruimte die de zintuigen prikkelt, sensopatisch te spelen. Als je op je rug naar het sterrenplafond kijkt terwijl je op het waterbed ligt, doezel je zo weg.

Hof van Eckberge borstvoeding

Wanneer je borstvoeding geeft of kolft is dat ook geen probleem. In principe heb ik geen moeite met voeden in het openbaar, maar omdat dreumes inmiddels de leeftijd heeft waarop ze zeer afgeleid drinkt, is het prettiger als ik mij even kan afzonderen. En met kolven geldt dat helemaal. Dat heb ik nog nooit in een openbare ruimte gedaan omdat ik mij daar zo ongemakkelijk bij voel!

Bij de receptie kan je een sleutel halen voor een kamertje in Bébé Mundo. In de kamer staat een heerlijke leunstoel met poef voor onder je voeten. Er is een wastafel en elektriciteit beschikbaar. Op de vloer ligt een kleed met stoffen speelgoed zodat je lekker met je kleintje kan terugtrekken.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Wat een dag! 😢Pas aan het einde van de middag kon ik wat eten én het binnenhouden 🤢🤮 Ik weet dat zulke dagen erbij horen maar baalde wel. 😨😰Gelukkig regende het buiten pijpenstelen 💨🌧 en zag de lucht 50 tinten grijs. Met baby gaat overigens alles goed 💙Hopelijk is het morgen een betere dag. #zwanger #dutchmom #dutchmom #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama
 • Ik geloof in meisjes. Die gender stereotypen durven te doorbreken. Nee zeggen tegen dat wat tegen hun gevoel in gaat. Hun lichamelijk en geestelijk welzijn voorop durven te stellen. Andere vrouwen opbouwen in plaats van naar beneden halen. Drukker zijn met hun eigen leven dan met dat van anderen. Voor wie de wereld aan hun voeten ligt. Zo voed ik mijn dochters op. En wat is jouw nalatenschap? #wereldmeisjesdag2019 #wereldmeisjesdag #thefutureisfemale #likeagirl #girlboss #worldgirls #girlpower💪 #girlpower #raisingqueens #stronggirls #mightygirl #bestofmom #bethechange #hustlehardgirl #kickassgirls
 • Team blauw 💙 it is! Van verbazing zijn we inmiddels helemaal om. De eerste baby boy spulletjes zijn gekocht. Chloé is helemaal in de wolken. @grace_de_ridder krijgt aanbiedingen voor echo’s omdat men denkt dat zij zwanger is 😂🤣🙈 #genderreveal #genderreveals #team💙 #dutchmom #dutchmoms #zwanger #zwangerschap #moederdochter #babyboy #expectingmom #preggers #preggo #pregnancyannouncement #inverwachting #moederdochter #babycute #siblings #siblinglove #mixedkids
 • Team Blauw 💙 of Team roze 💖 De video met de gender reveil van Baby Lexi staat eindelijk op YouTube. Benieuwd hoe de grote zussen reageren? ===> https://youtu.be/bwWhx4ZUgjE #genderreveal #dutchmom #dutchmoms #themillenialmom #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancy #pregnancydiary #pregnancy #pregnant_world #teampink #teamblue #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babybump #baby #babyontheway
 • INSPIRATIE GEZOCHT⭐ Het leuke tasje heb ik al, (via @bella_kids_nl ) maar hij is nog een beetje leeg. Wat gaven jullie als bedankje aan de kraamverzorgster? #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #inspiratie #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #tips #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #schwanger #ig_motherhood
 • WEEKEND⭐. Ik ga echt alleen maar dingen doen die ik leuk vind. Dus voetjes in het water en standje relax aan.⁣
⁣
Wat zijn jouw plannen?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#weekend😍 #weekend❤ #friday #friyay #discoverunder5k #ig_motherhood #slowlife #dailyparenting #motherhoodrising #motherhoodthroughinstagram #motherhoodunplugged #uniteinmotherhood #uniteinmotherhood #childofig #vsco_kids #umh_kids #illuminatechildhood #simplychildren #dearestviewfinder #vsco_mom #mytinymoments #letthekids #momsofinstagram #thesincerestoryteller #ourcandidlife #slowliving #simpleliving #momsofig #treasuringlittlememories #magicofchildhood
 • Vandaag is de dag!!!! EIN-DE-LIJK krijgen we te horen of Lexi een jongetje of een meisje is. Ik ben echt stik zenuwachtig hoor mensen! 😩😖Ook voor de reactie van de kinderen.🤓⁣
#zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #babybelly #20weekspregnant #20weeks ##melaninmagic #preggers #preggo #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #dutchmom
 • Alleen maar liefde voor dit meisje.😍 Nadat ze weken van mening was dat een broertje niet leuk is, lijkt ze bij te draaien. Ze heeft besloten dat ze lief gaat zijn voor de baby. Ook als het een jongetje is.😂⁣
⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #petitejoys⁣
#letthekids #clickinmoms #cameramama #motherhoodrising #morningslikethese #dailyparenting #motherhoodthroughinstagram #motherhoodunplugged #bestofmom #magicofchildhood #ig_motherhood #ohheymama #dearphotographer
 • De kinderbijslag is weer binnen! In het kader van duurzaamheid heb ik sinds vorig jaar besloten een groot deel van de kinderkleding door te schuiven.🎀🛍👗 En de rest te kopen via kledingbeurzen of een tweedehands winkel. Schoenen koop ik altijd nieuw, maar ik heb ontdekt dat de rest goed te doen is.⁣
⁣
Welke keuzes maak jij als het om kinderkleding gaat?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #ouderschap #opvoeden #opvoedtips #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #mom_hub
 • Dit is mijn buik(je). Inclusief striae en zwangerschapsstreep. Een cadeautje van de zwangerschappen van @grace_de_ridder en @goodgirl_miss_b waarbij ik meer dan 20 kilo aankwam. Ik denk dat ik deze keer blij mag zijn als ik de 10 kilo aantik. Ik kan nog steeds niet heel veel eten.⁣
⁣
Hoeveel kilo kwam jij aan toen je zwanger was?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #babybelly #20weekspregnant #20weeks #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninmagic #bodypositivebabe #preggers #preggo #myblackisbeautiful
 • Mijlpaal: Ik ben op helft van mijn zwangerschap! Wat vliegt de tijd😨 Steeds meer besef ik dat het nu echt serieus gaat worden!🤯 Heb inmiddels de kraamzorg ook geregeld. ⁣
⁣
Wanneer regelde jij de kraamzorg?⁣
.⁣
.⁣
.

Dit zijn wij!