Family Diary Persoonlijk

Hoera Miss B is 7 jaar

26 december 2015
Miss B 7 jaar-GoodGirlsCompany- verjaardag

Deze feestweek begon met de verjaardag van mijn middelste dochter, 7 jaar werd ze. Wat een heerlijk leeftijd! Het afgelopen jaar heb ik op mijn blog gedeeld hoe ze vlak na de bevalling doodziek werd. Daardoor besef ik eigenlijk wel hoe kostbaar het leven is. Elke jaar dat ze aan heer leven toevoegt kijk ik weer met verwondering. Besef ik dat het zo anders had kunnen aflopen. Wat een voorrecht om aan de andere kant te staan. Om haar dagelijks mee te maken. Gewoon haar als persoon. Met al haar talenten, grappige karktertrekjes en onvolkomenheden. Ik vind haar een heerlijk levendig meisje. Eentje die veel fantasie heeft, voor wie het glas half vol is en die elke dag op ontdekkingstocht gaat. Je zou wel kunnen zeggen dat ze iemand is die juist intens van het leven geniet en er het beste van maakt.

GoodGirlsCompany- verjaardag-Miss B

Sinds de zomervakantie zit ze in groep 4. Eigenlijk was ze geen hoogvlieger op school maar sinds ze in groep 3 zit, heeft ze haar pljk gevonden. Ik ben van mening dat een goede onderwijzer veel voor een kind kan beteken. Zelfs ken ik ook lereraren die me tot de dag van candaag bij gebleven zijn omdat ze het beste in mij naar vboven wisten te halen. Voor mijn middelste dochter geldt dat ook. Ze had een goede lerares maar die werd vorig jaar overspannen. De leraar die ze daarna kreeg daar ben ik niet zo over te spreken. Ze verveelde zich. Eigenlijk is haar handicap dat als ze zich op school verveelt gaat ze onder presteren. Als ouders sta je er bij en zie je met lede ogen aan hoe ze met tegenzin naar school gaat. Haar zelfvertrouwen keldert en het gebrek aan uitdaging en inspiratie  van een levendig kind dat graag naar school gaat een kind maakt dat niet wil. Gelukkig lijkt ze zich tegenwoordig wat meer op haar plek te voelen in de klas.

7 jaar-GoodGirlsCompany- verjaardag

Groot is ze niet. Maar wat ze mist aan lengte maakt ze weer goed aan karakter. Ik ken weinig kinderen die zo standvastig zijn. Weten waar ze voor staan en doen wat hun hart ingeeft. Mooi vind ik dat. Mijn opvoedtactiek bij haar is dan ook niet omdat weg te nemen. Inmiddels ken ik haar goed genoeg om te weten wat haar ware ik is. Het helpt veel beter om dat te sturen en te kijken hoe ze haar talenten in kan zetten. Wat haar motiveert en waar ze warm voor loopt. Met een beetje oprechte interesse en aandacht, waardering en gezelligheid heb je eigenlijk geen kind aan haar. Ze is heel gevoelig voor sfeer. Ook helpt ze graag mee in het huishouden. Koken, afwassen, gezamenlijk opruimen, Dat vindt ze echt leuk.Tot voor kort noemde ik haar ook mijn baby. Ik was benieuwd hoe de transitie zou gaan van jongste naar middelste kind. Maar eigenlijk is die heel soepel verlopen. Ik benadruk niet telkens dat ze nu te groot voor iets is. Eigenlijk is het best wel grappig dat ze nog heel zoet met speelgoed van haar zusje kan spelen. Dan laat ik haar ook gewoon. Ook vind ze het soms gewoon fijn om even op schoot te zitten of loopt ze uit bed omdat ze mij mist en even bij mij moet slapen ‘s nachts. Daar doe ik niet moeilijk over. Mijn bed is groot genoeg. Juist dit soort kleine accenten maken dat je haar opmerkt.

7 jaar-GoodGirlsCompany- verjaardag-blog voor moeders

Ik houd van al mijn dochters even veel. Maar Miss B lijkt het meest op mij. Op mij zoals ik als kind was. Regelmatig houdt ze mij een spiegel voor. Snap ik haar zonder woorden omdat ik weet waarom ik dat als kind ook deed. Soms is het heel confronterend, maar meestal moet ik stiekem even glimlachen.

Lief B’tje ik vond het geweldig om het afgelopen jaar jouw moeder te zijn. Wat ben ik trots op jou. Ik kijk vol verwachting naar hoe jij je ontwikkelt, steeds meer jezelf wordt en geniet van het leven. Blijf zoals je bent.

Liefs mama

 • Reply
  jansyluvzu
  26 december 2015 at 19:24

  Mooi geschreven???? gefeliciteerd!

 • Reply
  VolgMama
  26 december 2015 at 18:22

  Gefeliciteerd met Miss B

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!