Persoonlijk

Hoe wonen jullie dan wel niet ?!

15 januari 2017
Arnhem-buitengebied-sneeuw-GoodGirlsCompany

Toen ik vorige week iets schreef over Provincialen dachten er heel wat mensen dat ik in de Randstad woon. Het leidde in elk geval tot nieuwsgierige vragen naar hoe ik dan wel niet woon. Ergens snap ik dat wel. Ik ben ook altijd heel nieuwsgierig naar hoe anderen wonen… .

sneeuw-in-arnhem-GoodGirlsCompany

Ik heb nog nooit een room tour door mijn huis gedaan. Aan de ene kant omdat ik best gesteld ben op mijn privacy. Aan de andere kant, wie zit daar nu op te wachten?! Wel kan ik met vrij grote zekerheid zeggen dat ik absoluut niet in de Randstad woon. Terwijl de meeste lezers van mijn blog wel uit die omgeving komen.

Zelf woon ik in het oosten van Nederland. Als ik gepikeerd ben, hoor je dat ik een licht Twents accent heb. Ik ben namelijk in Overijssel opgegroeid, maar woon al weer meer dan 20 jaar in de Provincie Gelderland. Verder praat ik met een Gooische ‘r’ en het grappige is dat mijn dochters dat ook doen. Zo moeder zo dochter. Al die mensen die reageerden dat ik een hekel heb aan provincialen: jullie zaten er naast.

Arnhem-buiten-wonen-GoodGirlsCompany

Wonen in een wijk zonder gas

In Ede was er vorige week een hele wijk verstoken van gas. Bewoners hadden het koud en de kinderen konden niet naar school. Het was nog net geen overleven maar ze hadden het zwaar. Voor mij klinkt zo iets raar. Ik woon in een wijk die permanent niet is aangesloten op het gasnet. Voor mij is dat heel normaal, maar ik kan me voorstellen dat het voor anderen vreemd klinkt. Toch schijnt gasloos wonen de toekomst te zijn. Het is in de bouw goedkoper omdat je geen twee energiesystemen (gas en elektriciteit) aan hoeft te leggen.

Nog een groot voordeel is dat ik haast gelijk warm water heb. Ruimtes in huis kan ik afzonderlijk verwarmen omdat ze niet afhankelijk zijn van een centrale thermostaat. Ook koken op inductie vind ik veel prettiger dan koken op gas. Het voelt veiliger omdat het systeem zich veel sneller zelf uitschakelt dan bij gas het geval is. In het begin moest ik wel even wennen dat niet alle pannen geschikt zijn. Er moesten er wel een aantal vervangen worden. Ook heb ik toen wel eens de kookplaten geblokkeerd omdat ik op een verkeerde knop drukte of iets op de toetsen neerzette. Naast gasloos is mijn huis ook kalkloos.

Wonen-in-Arnhem-GoodGirlsCompany

Wonen in de stad maar toch op het platteland

Ruim twee jaar geleden verhuisden we naar – in mijn ogen- een van de mooiste wijken van de stad. Deze wijk had ik al op het oog toen we verhuisplannen hadden en hij nog in aanbouw was. Op zonnige dagen voelt het hier net alsof ik permanent in een vakantiepark woon. Dat wordt versterkt doordat mijn wijk verschillende buurten heeft die allemaal hun eigen karakter hebben. Daarnaast is er ontzettend veel groen en water. In de zomer varen kinderen met roeibootjes op de vijvers.

Arnhem-wonen-jullie-wel-niet-GoodGirlsCompany

Twee straten achter ons houdt de bebouwing op en loop je in het buitengebied. Als het weer het toelaat, maken we dan graag dagelijks een avondwandeling. Er zijn boomgaarden, boerderijen, schapen en paarden.

hoe-wonen-jullie-wel-niet-GoodGirlsCompany

In de verte zie je huizen die tegen de heuvels lijken aangeplakt. Afhankelijk van het zicht, lijkt het de ene keer wat meer dichtbij. In werkelijkheid zitten daar nog heel wat weilanden en een rivier tussen. Maar de rivier zie je pas wanneer je op de dijk fietst. Tot op heden heeft mijn wijk nog geen winkelcentrum. Ook geen postkantoor. Daarvoor moet ik uitwijken naar andere wijken of naar de binnenstad. Dat is ook de reden waarom het verzenden van postpakketten door mij altijd enige tijd in beslag neemt.

Arnhems-buiten-sneeuw-GoodGirlsCompany

Hoe woon jij dan eigenlijk?

Dus nu weet je een beetje in wat voor een omgeving ik woon. In mijn straat tref je vooral vrijstaande huizen, geschakelde woningen of twee-onder-een-kappers aan. Het is best een kinderrijke buurt. Er zijn meerdere gezinnen met 2 of 3 kinderen. Wij wonen in een twee onder 1 kap. Ik heb dus aan een kant buren. Aan de overkant heb ik buren en schuin tegenover mij heb ik vrij zicht.

Arnhem-sneeuw-GoodGirlsCompany

De huizen van de achterburen staan haaks op onze tuin, waardoor wij redelijk vrij zicht hebben. Zowel aan de voor zij en achterkant heb ik tuin dus in principe heb ik de hele dag zon in de tuin. De tuin kan ik afsluiten omdat hij een hek heeft en schutting aan alle zijden. In het nieuwe jaar moeten we nog wel weer even wat met die tuin doen. Vorig jaar ben ik begonnen met een moestuin. Afgelopen herfst lieten we 2 bomen verwijderen en in de lente moet het terras opnieuw betegeld worden. De kinderen hebben zo’n trampoline en het speelhuisje moet vervangen worden door een zandbak voor Miss C.

Arnhem-wonen-GoodGirlsCompanyArnhem-buiten-sneeuw-GoodGirlsCompany

Ons droomhuis

Ons huis heeft 5 slaapkamers dus niemand hoeft een kamer te delen (ook ik heb mijn eigen kamer). Jullie weten al hoe de babykamer er uit ziet. Deze zomer wil ik de kamer van Miss G aanpakken. Tijd om van haar kinderkamer een tienerkamer te maken. Haar nieuwe kamer wordt wit met blush roze en goud. Daar zal je in de toekomst nog wel wat van voorbij zien komen.

Stiekem vind ik het best raar hoe je aan het hebben van veel ruimte went. Voordat we hier kwamen te wonen woonde ik in een 3 kamer maisonnette. De meisjes deelden hun slaapkamer en op warme dagen hadden had je wel herrie van de bezoekers van onze overburen. We woonden namelijk recht tegenover de Mac Donalds. Destijds konden we ons geen leukere plek voorstellen om te wonen. Soms rijden we nog wel eens langs ons oude huisje en denken dan aan de leuke tijd wie er hadden. Voor ons is geluk niet afhankelijk van waar we wonen maar ik denk dat we overal wel kunnen aarden.

Zou jij het in in de toekomst leuk vinden om wat meer van ons huis te zien en hoe wij wonen?

Ook leuk om te lezen

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Marisnne
  16 februari 2017 at 09:20

  Wat een mooie foto’s! Als ik zo kijk lijkt het ook wel een beetje mijn bijna achtertuin. Die ligt precies op de rand van Utrecht/Gelderland nabij Ede 😉

  • Reply
   Josan
   16 februari 2017 at 21:48

   Oooh dat is ook een prachtige omgeving! Ik kom regelmatig langs Ede geraced.

 • Reply
  Melanie
  16 januari 2017 at 22:55

  Wat ziet het er prachtig uit waar jij woont. Ik ben een echte stands meisje. Opgegroeid in eerst Rotterdam en daarna Amsterdam. Nu woon ik net buiten Amsterdam. Stands genoeg maar net meer ruimte voor de kinderen. Een stad die zeer kindvriendelijk is. Elke blok huizen heeft een eigen speeltuin, park of zwembadje. Ik woon aan de rand van de stad. Naast mij is er een park. Als ik oversteek loop ik de polder in. Wat weer omringd is door weiland. Ik wil hier niet weg maar zal graag naar een eengezinswoning willen. Maar die zijn erg duur. Alleen om die reden zal ik wel verder van de grote stad weg willen.

 • Reply
  Aartie
  16 januari 2017 at 17:08

  Wat een mooie en serene omgeving. Dat heb ik niet waar ik woon, in de randstad. Wel heb ik vanuit de keuken mooi zicht op de Maas :-).

  • Reply
   Josan
   16 januari 2017 at 20:26

   Dank je wel. Het is hier ook prachtig. De Maas is ook mooi hoor 🙂

   • Reply
    Aartie
    16 januari 2017 at 20:33

    Haha ja die is ook zeker mooi. Maar de omgeving waar jij in zit, is toch iets mooier :-D.

 • Reply
  Liess
  16 januari 2017 at 12:47

  Nu ben ik nog nieuwsgierig waar je dan woont ???

  Ik woon juist in het geweldige voorbeeld wat je gaf : Ede.. Mijn schoonouders zaten paar dagen zonder gas enzo ?

  • Reply
   Liess
   16 januari 2017 at 12:48

   BTW. Recht voor de Macdonald lijkt mij pretty perfect ? haha

   • Reply
    Josan
    16 januari 2017 at 15:46

    Is het ook. De kinderen waren heel snel afgekickt 😀

  • Reply
   Josan
   16 januari 2017 at 15:46

   Ik heb ook in Ede gewoond. Vele jaren geleden. Mijn oudste dochter is er geboren. Ik woon tegenwoordig in Arnhem.

 • Reply
  Merel
  16 januari 2017 at 06:46

  Jullie wonen ook schitterend zeg, wat een foto’s.. Wow! En zolang je het geen inbreuk op je privacy vind, kijk ik graag mee. Toch een soort guilty pleasure.

  • Reply
   Josan
   16 januari 2017 at 20:25

   Ik denk dat ik tegen de zomer wel wat laat zien. Kunnen jullie allemaal gezellig meekijken.

 • Reply
  Joke Vermanen
  15 januari 2017 at 20:54

  Van mij hoef je geen huis-toer te doen hoor. Maar een foto van de buitenkant lijkt me ook wel leuk.
  Maar zoals je zegt, het is jouw privacy en daar moet men vanaf blijven.
  Wij wonen ook heel bijzonder, en heerlijk in een buitengebied. Ik zou niets liever meer willen, maar ook ik kan nog met weemoed terugdenken aan de andere plaatsen waar we gelukkig waren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]