Lifestyle

Hoe smaakt kraanwater na installatie waterontharder

22 september 2016
hoe-smaakt-mijn-kraantwater-na-installatie-van-een-waterontharder_aquacell_goodgirlscompany

Zoals ik eerder schreef, krijgen wij een waterontharder geïnstalleerd. Op maandag 12 september was het zover. Die ochtend zou Aquacombi de Aquacell waterontharder installeren. Vanaf dat moment stroomt er alleen nog maar zacht water dus kalkvrij door de leidingen van ons huis. Het is een wek later dus tijd voor een update. Hoe ging de installatie, hoe smaakt ons kraanwater en wat is mij tot nu toe al opgevallen? Om jullie een duidelijk beeld te geven legde ik alles op video vast.

Tussen mijn eerste blog en deze kreeg ik heel wat berichtjes. Mensen zijn toch nieuwsgierig naar een waterontharder en bovenal wat onze ervaringen zijn. Natuurlijk kan je met azijn en andere anti-kalk middelen de kalkaanslag verwijderen maar het is geen duurzame oplossing. Eens in de zoveel tijd zal je het moeten herhalen en aan waterontharder bespaar je al snel vele uren huishoudelijk werk per maand. Kijk, daar kan geen schoonmaakmiddel tegen op.

Past een waterontharder in ons huis?

Voor dat de monteur onze waterontharder kwam installeren, hadden we eerst al een check up via een collega gedaan. Geen enkel huis is hetzelfde. Een waterleiding kan op verschillende plekken het huis binnen komen. Wij wonen bijvoorbeeld in zo’n moderne wijk zonder gas maar wel met stadsverwarming. Daardoor ziet onze meterkast er anders uit. Maar de monteur liet weten dat het geen probleem was. Op de dag zelf had de installateur allerlei extra materialen bij zich om de maatwerk te kunnen leveren die onze meterkast nodig heeft zoals een plankje, buizen en stukjes waterleiding. Uiteindelijk werd alles mooi op maat gemaakt en prachtig weggewerkt.

5 jaar zacht water zonder zorgen

Een waterontharder is even een investering, maar bij Aquacombi krijg je hem met 5 jaar garantie. Tijdens de installatie vertelde de monteur hier meer over. Mocht er bij normaal gebruik toch iets zijn, dan bel je ze op en komt er een monteur langs. Geen voorrijkosten of andere verborgen addertjes.

Dat dit echt waar is en we dit snel genoeg zouden testen, wisten we op dat moment nog niet. Maar de volgende dag hing ik al aan de telefoon. We hoorden een raar geluid dat elk uur terug kwam. Naast dat het ons uit de slaap hield, waren we er toch niet gerust op. Tot dan toe waren we ons helemaal niet bewust geweest van dat er water door ons huis stroomt en nu opeens wel. Enigszins vertwijfeld vroegen we ons af of dit zo hoorde. Diezelfde middag nog stond er een monteur voor onze deur. We bleken lucht in de leidingen te hebben. Kan gebeuren. Dat gebeurt ook wel eens met de verwarming en dan krijg je ook een bepaald geluid. Binnen no time verhielp hij het probleem. Dat was letterlijk een verschil van dag en nacht.

1 week een waterontharder; wat zijn mijn ervaringen?

We zijn nu een week verder. Rare geluiden heeft hij sinds ons laatste belletje niet meer gemaakt. Hij is nagenoeg geluidloos. Bij ons staat hij in de meterkast. Op een centrale plaats maar we horen niks behalve dat hij zich eens in de 24 uur schoonmaakt. Dan hoor je een licht suizen en een beetje water stromen. Maar dit duurt hoogstens 20 minuten en daarna is het weer doodstil. Als je niet beter weet, ben je je er ook niet echt bewust van. Maar na 1 week beginnen we wel steeds meer en meer de voordelen van kalkvrij water te ervaren. De douchecabine heeft minder kalkaanslag. Ook was mijn huid minder droog nadat ik deze week ’s ochtends vlug een douche nam en door tijdgebrek geen bodylotion gebruikte. Ook smaakt ons kraanwater anders. We dronken het die middag direct na installatie. Ik vind het meer aanwezig.

De voordelen van een waterontharder

Dit zijn nog maar een paar dingen die mij tot nu toe opvallen. Wij hadden een waterhardheid tussen de 5 en 6 dH. Dat betekent dus dat onze waterontharder per jaar 16 kilo kalk uit ons kraanwater filtert.

Een kalk-vrij huis?

Het schijnt dat na een jaar je huis volledig kalk-vrij is. Dus ook de plekken in je waterleiding waar je niet eens bij kunt om ze schoon te maken. Alles wordt met terugwerkende kracht ontkalkt zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen. Dat bovenop de 120 extra uur die je overhoudt omdat je minder hoeft schoon te maken.

Dus dit zijn een aantal voordelen op de korte en lange termijn. Zelf hoop ik gewoon dat mijn oudste dochter in de winter minder last heeft van haar eczeem, ik minder last van winterhanden heb en we allemaal minder last hebben van een droge gevoelige huid. Maar tot nu toe ben ik zeer tevreden met mijn waterontharder en alle service.

Als jij 120 uur extra had, waar zou je het aan besteden?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog is een samenwerking

 • Reply
  Bed & Breakfast Beleef het Hoge Noorden - GoodGirlsCompany
  15 augustus 2017 at 07:30

  […] Ook gas, water, licht en openhaardhout zit bij de prijs in. Ze hebben er net zoals ik een thuis een waterontharder. Dus daarin hoef ik geen concessies te doen. Als je een kamer huurt zit daar de prijs voor een […]

 • Reply
  Hoe wonen jullie dan wel niet ?! - GoodGirlsCompany
  15 januari 2017 at 20:33

  […] Nog een groot voordeel is dat ik gelijk meteen warm water heb. Ruimtes in huis kan ik afzonderlijk verwarmen omdat ze niet afhankelijk zijn van een centrale thermostaat. Ook koken op inductie vind ik veel prettiger dan koken op gas. Het voelt veiliger omdat het systeem zich veel sneller zelf uitschakelt dan bij gas het geval is. In het begin moest ik wel even wennen dat niet alle pannen geschikt zijn. Er moesten er wel een aantal vervangen worden. Ook heb ik toen wel eens de kookplaten geblokkeerd omdat ik op een verkeerde knop drukte of iets op de toetsen neerzette. Naast gasloos is mijn huis ook kalkloos. […]

 • Reply
  Wat ik mijn schoonmaakster als kerstcadeautje gaf
  19 december 2016 at 06:00

  […] ik eerder op deze blog deelde, lieten wij in september een waterontharder installeren. Dit zorgt er voor dat ons water kalk-vrij is. Want op kalkaanslag na heeft kalk in ons […]

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!