Persoonlijk

Hoe overleef ik een vakantie met…mijzelf

31 juli 2016
Hoe overleef ik een vakantie met mijzelf_GoodGirlsCompany

Hoi, ik ben Josan. En ik heb een uitdaging; de zomervakantie met mijzelf overleven. In tegenstelling tot andere moeders maak ik mij niet zo druk om de kinderen. De oudste 2 verblijven 3 weken bij hun vader. Hatsjkidee, viva la Freedom! Drie weken van ongelimiteerde vrijheid waarin ik kan doen en laten waar ik zin heb. Nou ja, ik moet een klein beetje rekening houden met de werktijden van mijn man. Maar verder ligt de wereld aan mijn voeten. En dat is dus ook juist het probleem.

Mijn ergste vakantievijand ben ik zelf. Altijd al geweest. Toen ik nog kleiner was dan ik nu al ben, wilde mijn moeder in de vakanties altijd precies weten wat mijn plannen waren. Want als kleine Josan niks te doen had verveelde zij zich niet. Vervelen is voor losers. Ik had tomeloze energie, een rijke fantasie en een probleemoplossend vermogen van hier tot Tokio. Dus ergens tijdens een vakantie leek het mij een prima idee om al mijn ondergoed te verknippen. Waarom? Nou om poppenkleertjes van te maken. Als kind had ik het rare idee dat ik modeontwerper wilde worden. Je moet ergens beginnen. Die poppenkleertjes werden natuurlijk nooit gemaakt. Veel te lastig om te leren. Maar mijn moeder leerde waar ik toe in staat ben…

Hoe overleef ik een vakantie met…mijzelf

Vele jaren later is het nog precies hetzelfde liedje. Nee, ik verknip mijn ondergoed niet meer. Maar zonder vooropgezet plan, doe ik wat mijn hart mij ingeeft. En dat is zelden goed of weldoordacht. YOLO! Dus kan het zomaar zijn dat ik het in mijn hoofd haal om naar zee te gaan. Altijd aan het einde van de middag. Terwijl manlief na een lange werkdag nietsvermoedend thuiskomt. Zich afvraagt waarom er geen eten op tafel staat en waar ik nu weer uithang. Of dat ik zonder vooropgezet plan besluit te gaan winkelen aan de andere kant van het land. Leuk joh! Ik ben zo lekker spontaan!

Volwassen worden

Maar dit jaar heb ik besloten volwassen te worden. Geen ondoordachte acties meer! Ook al haal ik dan het meest mogelijke uit het leven. We gaan plannen, evalueren op het afgelopen (school) jaar, concrete doelen stellen en bijtanken. Vooral dat laatste puntje is wel een dingetje. Ik hol, vlieg er ren mij liever rot dan dat ik een dag thuis ga zitten. Ja wat doen eigenlijk? Rusten doe je toch vooral ’s nachts als het goed is, toch?

En hoe gaat dat?

We hebben nu 1 week vakantie en ik moet zeggen dat mijn plan tot nu toe best gesmeerd loopt. Ik ben veel thuis. Ook vanwege het snertweer buiten. Mijn idee om in deze weken lekker veel te bloggen en vooruit te plannen, wordt elke dag volkomen onderuit geschoffeld door Miss C. Man wat is die dreumes actief zeg. Mijn overschot aan energie zet ik om in allerlei knutselprojectjes zoals dit, dat en deze. Zo nu en dan lukt het mij zelfs om even helemaal niks te doen. Op de bank te hangen en overdag naar een film te kijken. Wat is Netflix een uitvinding! Zo nu en dan ga ik er op uit. Naar de bioscoop. In mijn eentje. Eigenlijk vind ik dat best raar. Het was toch wel even en soort van drempel, maar je moet af en toe ook alleen durven zijn. En je eigen beste vriend zijn.

Ik ga nog niet op de zaken vooruit lopen, maar tegen de tijd dat Miss G en B thuiskomen, zou het zelfs wel eens zo kunnen zijn dat op volledig tot rust gekomen ben. Opgeladen en al die andere mindfullnes toestanden die je in magazines leest.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Karen
  2 augustus 2016 at 08:59

  Ik ben benieuwd of het je gaat lukken 🙂

 • Reply
  Carlijn
  1 augustus 2016 at 08:47

  Haha dat je dreumesdochter energie voor 10 heeft, heeft ze dus niet van een vreemde 😉 Ook lekker van alles genieten hoor, zowel de spontane acties als de rust die je nu wat meer gevonden lijkt te hebben. Fijne vakantie gewenst!

 • Reply
  Jacqueline
  1 augustus 2016 at 00:01

  Maar waarom zou je dit willen? Wat is er mis met spontane acties? Klinkt voor mij juist als een toffe vakantie: gewoon lekker doen waar je zin in hebt.

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  31 juli 2016 at 14:51

  Hele fijne vakantie en ik hoop dat je ‘zen’ bent tegen dat hij erop zit !

  • Reply
   Josan
   31 juli 2016 at 21:36

   Dank je wek Ilse

 • Reply
  Mama Lifestyle Blog
  31 juli 2016 at 06:57

  Ik kan me voorstellen dat je moeder graag wilde weten wat je van plan was Josan ☺ Leuk dat je zo van spontane acties houdt! Ik besluit soms op een onmogelijk tijdstip alles op te ruimen, een blog te typen of de hele zakelijke website om te gooien. Hele fijne vakantie nog Josan!

  • Reply
   Josan
   31 juli 2016 at 21:37

   Dank je wel Danielle, fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met die tic.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

Dit zijn wij!