Persoonlijk

Hoe overleef ik een vakantie met…mijzelf

31 juli 2016
Hoe overleef ik een vakantie met mijzelf_GoodGirlsCompany

Hoi, ik ben Josan. En ik heb een uitdaging; de zomervakantie met mijzelf overleven. In tegenstelling tot andere moeders maak ik mij niet zo druk om de kinderen. De oudste 2 verblijven 3 weken bij hun vader. Hatsjkidee, viva la Freedom! Drie weken van ongelimiteerde vrijheid waarin ik kan doen en laten waar ik zin heb. Nou ja, ik moet een klein beetje rekening houden met de werktijden van mijn man. Maar verder ligt de wereld aan mijn voeten. En dat is dus ook juist het probleem.

Mijn ergste vakantievijand ben ik zelf. Altijd al geweest. Toen ik nog kleiner was dan ik nu al ben, wilde mijn moeder in de vakanties altijd precies weten wat mijn plannen waren. Want als kleine Josan niks te doen had verveelde zij zich niet. Vervelen is voor losers. Ik had tomeloze energie, een rijke fantasie en een probleemoplossend vermogen van hier tot Tokio. Dus ergens tijdens een vakantie leek het mij een prima idee om al mijn ondergoed te verknippen. Waarom? Nou om poppenkleertjes van te maken. Als kind had ik het rare idee dat ik modeontwerper wilde worden. Je moet ergens beginnen. Die poppenkleertjes werden natuurlijk nooit gemaakt. Veel te lastig om te leren. Maar mijn moeder leerde waar ik toe in staat ben…

Hoe overleef ik een vakantie met…mijzelf

Vele jaren later is het nog precies hetzelfde liedje. Nee, ik verknip mijn ondergoed niet meer. Maar zonder vooropgezet plan, doe ik wat mijn hart mij ingeeft. En dat is zelden goed of weldoordacht. YOLO! Dus kan het zomaar zijn dat ik het in mijn hoofd haal om naar zee te gaan. Altijd aan het einde van de middag. Terwijl manlief na een lange werkdag nietsvermoedend thuiskomt. Zich afvraagt waarom er geen eten op tafel staat en waar ik nu weer uithang. Of dat ik zonder vooropgezet plan besluit te gaan winkelen aan de andere kant van het land. Leuk joh! Ik ben zo lekker spontaan!

Volwassen worden

Maar dit jaar heb ik besloten volwassen te worden. Geen ondoordachte acties meer! Ook al haal ik dan het meest mogelijke uit het leven. We gaan plannen, evalueren op het afgelopen (school) jaar, concrete doelen stellen en bijtanken. Vooral dat laatste puntje is wel een dingetje. Ik hol, vlieg er ren mij liever rot dan dat ik een dag thuis ga zitten. Ja wat doen eigenlijk? Rusten doe je toch vooral ’s nachts als het goed is, toch?

En hoe gaat dat?

We hebben nu 1 week vakantie en ik moet zeggen dat mijn plan tot nu toe best gesmeerd loopt. Ik ben veel thuis. Ook vanwege het snertweer buiten. Mijn idee om in deze weken lekker veel te bloggen en vooruit te plannen, wordt elke dag volkomen onderuit geschoffeld door Miss C. Man wat is die dreumes actief zeg. Mijn overschot aan energie zet ik om in allerlei knutselprojectjes zoals dit, dat en deze. Zo nu en dan lukt het mij zelfs om even helemaal niks te doen. Op de bank te hangen en overdag naar een film te kijken. Wat is Netflix een uitvinding! Zo nu en dan ga ik er op uit. Naar de bioscoop. In mijn eentje. Eigenlijk vind ik dat best raar. Het was toch wel even en soort van drempel, maar je moet af en toe ook alleen durven zijn. En je eigen beste vriend zijn.

Ik ga nog niet op de zaken vooruit lopen, maar tegen de tijd dat Miss G en B thuiskomen, zou het zelfs wel eens zo kunnen zijn dat op volledig tot rust gekomen ben. Opgeladen en al die andere mindfullnes toestanden die je in magazines leest.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Karen
  2 augustus 2016 at 08:59

  Ik ben benieuwd of het je gaat lukken 🙂

 • Reply
  Carlijn
  1 augustus 2016 at 08:47

  Haha dat je dreumesdochter energie voor 10 heeft, heeft ze dus niet van een vreemde 😉 Ook lekker van alles genieten hoor, zowel de spontane acties als de rust die je nu wat meer gevonden lijkt te hebben. Fijne vakantie gewenst!

 • Reply
  Jacqueline
  1 augustus 2016 at 00:01

  Maar waarom zou je dit willen? Wat is er mis met spontane acties? Klinkt voor mij juist als een toffe vakantie: gewoon lekker doen waar je zin in hebt.

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  31 juli 2016 at 14:51

  Hele fijne vakantie en ik hoop dat je ‘zen’ bent tegen dat hij erop zit !

  • Reply
   Josan
   31 juli 2016 at 21:36

   Dank je wek Ilse

 • Reply
  Mama Lifestyle Blog
  31 juli 2016 at 06:57

  Ik kan me voorstellen dat je moeder graag wilde weten wat je van plan was Josan ☺ Leuk dat je zo van spontane acties houdt! Ik besluit soms op een onmogelijk tijdstip alles op te ruimen, een blog te typen of de hele zakelijke website om te gooien. Hele fijne vakantie nog Josan!

  • Reply
   Josan
   31 juli 2016 at 21:37

   Dank je wel Danielle, fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met die tic.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]