Bloggen

Hoe doet een alleenstaande moeder dat toch?

3 juni 2017
Hoe-doet-een-alleenstaande-moeder-dat-toch-GoodGirlsCompany

Hoe doet een  alleenstaande moeder dat toch? Je staande weten te houden terwijl je altijd in de minderheid bent. Gastblogger Sylvia vindt het al moeilijk genoeg om 1 nacht zonder hubby te overleven. Zal ze het redden, of heeft haar terror squad de overhand?

Ik heb altijd respect gehad voor alleenstaande moeders. Of het nu vrijwillig is of niet en of je nou 1, 3 of 10 kinderen hebt; je staat er altijd alleen voor. Alle slapeloze nachten, driftbuien, zorgen tijdens ziekte; je draagt ze alleen. Zelfs als je een fijne familie hebt, en een goede vriendenkring.

Het mannenvotebalweekend

1 keer per jaar ben ik een alleenstaande moeder; tijdens het voetbalweekend van vriendlief. Het weekend wat de mannen nodig hebben om een band te scheppen en waarin ze natuurlijk keihard trainen (vooral voor de derde helft). Dit jaar zou dit mannen weekend voor vriendlief maar uit 1 nacht bestaan. Vrijdag na het avondeten weg en zaterdagavond laat thuis. Zondag stond er een tuin renovatie op de planning. Bovendien 1 nacht met een 8 weken oude baby, een 2 jarige ‘Ik wil niet slapen’ en een 6 jarige nachtbraker leek mij wel even genoeg dit jaar.

Voordat paps de deur uit was had mijn kleine vriend bedacht dat hij OOK in het hoekje naast de box wilde zitten. Waar de kat zat en waar hij dus niet in paste. Mijn giga grote plantenpot viel daarbij in diggelen. Wij zwaaien, vegen en gillen dat Luukie met zijn vingertjes van de scherven moest afblijven.

Mijn eerste nacht als alleenstaande moeder

Daar komt dat stukje respect weer. Respect voor alle single moms die iedere avond 3 koters in bed krijgen. Of beter gezegd in slaap. Baas B was toe aan een fles op het moment dat ik achter mijn kleine vriend aan het rennen was. Dit alles werd begeleid door prinses T, die vandaag de dag graag vanaf veilige afstand verslag doet van alles wat niet van een leien dakje gaat. Terror L heeft een nieuw geintje. Zodra ik weg loop draait hij zich om en begint tegen het voeteneind te schoppen. Beng beng beng beng beng. Het begint zachtjes maar bij gebrek aan reactie gaat het volume steeds een stukje omhoog.

Prinses T begint vanaf boven te roepen dat ze zo echt niet kan slapen, en Baas B schrikt zich wild van al dat geweld en begint zielig te huilen. Gewapend met baby op mijn arm roep ik naar de prinses dat ze haar mond moet houden, ik kom zo echt nog even bij haar kijken. Zodra ik terror zijn kamer in stap, zie ik een klein lijfje zich vliegensvlug omdraaien en ogen sluiten. Na een paar keer heen en weer gelopen te hebben sis ik tegen terror dat hij NU moet slapen. Naar prinses roep ik dat als ze niet stopt met lachen ze buiten slaapt. En zachtjes wieg ik de baas weer in slaap. Ik kon niet geloven dat het pas kwart over 8 was toen ik ze allemaal slapend had. Het voelde als half 11. Lang leve de mannenweekenden. Respect voor de alleenstaande mama’s die dit iedere avond doen.

Wallen tot aan mijn oksels

De volgende ochtend staat terror L om half 6 overeind in zijn bedje. Hij is er klaar voor! Mama niet zo. Na een half uurtje knuffelen in mijn bed heb ik hem over gehaald en ligt hij te snurken. Beetje jammer dat baas B zijn nachtfles uitgepoept heeft en graag een nieuwe- plus schone luier- wil hebben. 20 minuten later liggen we met zijn drietjes in het grote bed. De kleintjes hebben hun oogjes al dicht en genietend zak ik weg in mijn zachte kussen.

Beetje jammer dat op dat moment de prinses ZINGEND mijn kamer binnen stormt.  Schat van een meid hoor, maar ze kan gewoon niet zingen. Met wallen waar je taco’s van kan bouwen zeg ik kom er lekker bij liggen, en Yes! Dat doet ze. Met zijn viertjes liggen we in mijn grote bed, dat vannacht koud en leeg aanvoelde, maar nu heerlijk warm en gevuld. Helaas duurt mijn geluk niet lang. Terror L is nu echt wakker en wil eruit. Eten! Naar beneden met de oudste twee, de jongste lijkt slechthorend te zijn want die slaapt door 2 gierende, rennende, schreeuwende en lawaai makende kinders heen. Een echte baas dus 😉 Wederom respect voor alle alleenstaande moeders want hoe krijg je alles gevoed en verdeeld zonder te vergeten zelf een boterham in je mond te stoppen? Tegen de tijd dat alles klaar is met eten, de smeerkaas in de oren van terror zit en de jam in prinses haar haren, hoor ik de kleine baas. Ja, ook die wil eten.

Dress to impress

Of als er schone kleren omheen zitten is het eigenlijk wel goed. Toch? Prinses mag zelf haar kleren pakken en wordt 2 keer terug gestuurd voordat ze aan komt met iets wat niet vloekt, geen zwemkleding is en wat past bij het weer. Alles is aangekleed, mijn broertje is er om te starten met de tuin. Dat scheelt morgen weer. Ondertussen pak ik nog even snel een cadeautje in, de tas met voeding, doeken, reserve kleren en luiers. De ochtend brengen we door op een verjaardag, waar de kids zich super gedragen en mijn wallen langzaam verdwijnen. Eenmaal thuis slapen de 2 jongste. De prinses smeert hem naar buiten: lekker spelen met vriendinnen.

Ik krijg dat alleenstaande mamagedoe al best snel onder de knie

Simpel koken, kalm eten, en weer naar bed brengen.  We gooien het om: baas B krijgt zijn fles terwijl ik de 2 oudste in bad laat spelen. Hij is knock out voordat ik terror eruit haal en aankleed. Op mijn bed geef ik hem mijn niet pedagogische telefoon (Lees YouTube: Bumba) De prinses werkt zowaar mee! Vijftien minuten later zitten we samen de kleine zeemeermin te kijken, waarna ze zonder morren haar bed in kruipt. Ik krijg dat alleenstaande mamagedoe al best snel onder de knie. Als vriendlief het survivalen niet overleeft red ik het best.

What the duck?

Om half 1 word ik wakker van vriendlief, die eigenlijk gewoon heel erg veel op zijn zoon lijkt en niets zachtjes doet 😀 Baas B wordt er ook wakker van, maar haha! Mijn alleenstaande mamanacht is voorbij. Ik settel de kleine baas in zijn armen, geef hem er een luier en flesje bij en zeg dat het fijn is dat die weer thuis is. Als hij vraagt hoe het gegaan is krijgt hij geen antwoord meer: moeders is out. De volgende ochtend slapen ze alle 3 uit tot 8 uur! What the duck? Nu lijkt het een grapje, maar het is toch serieus. Al die sterke, alleenstaande mama’s: jullie zijn top! En wallen zijn gewoon onwijs hip!

Groetjes Sylvia

Alleenstaande moeder via Shuttertock

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
  • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
  • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
  • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
  • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
  • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
  • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
  • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
  • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
  • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
  • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

  Dit zijn wij!