Fashion Meisjeskleding Moeder dochter kleding

De hippe kraagjes van Idiot du village

3 juli 2017

Twinnen kan je natuurlijk met een hele outfit, of subtiel met alleen een kraagje. het Nederlandse label Idiot du Village maakt klassiek, stoer en stylish kraagjes voor de modebwuste moeder en haar dochter.

kraagje-head-in-the-clouds-junior_Idiot_du_Village_goordgirlsCompany

Die hele revival van kraagjes vind ik eigenlijk best heel grappig. In mijn tijd (oh help ik klink oud). Had je vaak van die witte kanten kraagjes. Die droegen bepaalde meisjes boven hun kleding. Meestal de meisjes van wie de papa dokter waren of een anderszins goed betaalde baan. Ergens vond ik het truttig, maar stiekem was ik ook wel een beetje jaloers. Vooral wanneer dit met kerst gecombineerd werd met een mooi jurkje en lakschoentjes. Kwam ik aanzetten op mijn lelijke degelijke schoentje. Trauma’s en tranen. Vandaar dat ik nu helemaal fan ben.

ldiot-du-village-GoodGirlsCompany

losse-kraagjes-Idiot-du-village-GoodGirlsCompany

Idiot du village

Idiot du Village staat voor altijd goed gekleed gaan. Oprichter Carlijn Dreijer is altijd op zoek geweest naar de perfecte blouse voor onder een sweater, maar de extra laag onder haar kleding was niet charmant en voelde oncomfortabel. Toen Carlijn in 2015 een reis voor de boeg had en niet wist wat ze moest aantrekken was de maat vol. Carlijn: “Ik zette de schaar in een oud denim hemd van mijn vriend om een stijlvolle en niet te warme outfit te creëren.” Zo werd het merk Idiot du village geboren.

“Ik werk met vakmensen, met natuurlijke materialen en onder goede arbeidsomstandigheden.”

Idiot du village staat voor kwaliteit, eerlijke producten én een goed verhaal. De kraagjes worden ontworpen en eerlijk geproduceerd in Tilburg, dé textielstad van Nederland. Carlijn: “Ik heb mijn jeugd doorgebracht in Tilburg, waar mijn groot- en overgrootouders een wolspinnerij hadden”. Als jonge ondernemer wil Carlijn laten zien dat je ook in eigen land veel kunt bereiken. “Ik werk met vakmensen, met natuurlijke materialen en onder goede arbeidsomstandigheden.”

losse-kraagjes-voor-een-stijlvolle-look-GoodGirlsCompany

Een los kraagje is een upgrade van je sweater

Nu ik weer werk, heb ik een strikte scheiding tussen werkkleding en gewone kleding. Maar als het wat frisser is, wil ik ook nog wel eens een sweater dragen. Zo’n kraagje geeft je casual sweater dan net een beetje een upgrade. De losse kraagjes zijn de ideale basis voor het creëren van een perfecte outfit. De collectie van Idiot du village bestaat uit katoenen kraagjes met een perfecte pasvorm. De kraagjes zijn er in wit, lichtblauw en denim tinten en hebben verschillende uitvoeringen. Zo is voor iedereen wel het perfecte kraagje te vinden.

ldiot-du-village-kraagjes-GoodGirlsCompany

Draag doordeweeks een rond kraagje onder een mooie sweater. Kies voor een feestje een kraagje met een mooie strik. Welke kraag je ook kiest: je maakt er je outfit helemaal mee af. Ook aan je mini- me is gedacht. De kinderkraagjes zijn verkrijgbaar vanaf maat 104. Dus style je eigen moeder dochter outfit helemaal af met een kraagje van Idiot du village. De losse kraagjes zijn verkrijgbaar vanaf € 39,95.

Ben jij ook fan van een kraagje?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]