Fashion Meisjeskleding Moeder dochter kleding

De hippe kraagjes van Idiot du village

3 juli 2017

Twinnen kan je natuurlijk met een hele outfit, of subtiel met alleen een kraagje. het Nederlandse label Idiot du Village maakt klassiek, stoer en stylish kraagjes voor de modebwuste moeder en haar dochter.

kraagje-head-in-the-clouds-junior_Idiot_du_Village_goordgirlsCompany

Die hele revival van kraagjes vind ik eigenlijk best heel grappig. In mijn tijd (oh help ik klink oud). Had je vaak van die witte kanten kraagjes. Die droegen bepaalde meisjes boven hun kleding. Meestal de meisjes van wie de papa dokter waren of een anderszins goed betaalde baan. Ergens vond ik het truttig, maar stiekem was ik ook wel een beetje jaloers. Vooral wanneer dit met kerst gecombineerd werd met een mooi jurkje en lakschoentjes. Kwam ik aanzetten op mijn lelijke degelijke schoentje. Trauma’s en tranen. Vandaar dat ik nu helemaal fan ben.

ldiot-du-village-GoodGirlsCompany

losse-kraagjes-Idiot-du-village-GoodGirlsCompany

Idiot du village

Idiot du Village staat voor altijd goed gekleed gaan. Oprichter Carlijn Dreijer is altijd op zoek geweest naar de perfecte blouse voor onder een sweater, maar de extra laag onder haar kleding was niet charmant en voelde oncomfortabel. Toen Carlijn in 2015 een reis voor de boeg had en niet wist wat ze moest aantrekken was de maat vol. Carlijn: “Ik zette de schaar in een oud denim hemd van mijn vriend om een stijlvolle en niet te warme outfit te creëren.” Zo werd het merk Idiot du village geboren.

“Ik werk met vakmensen, met natuurlijke materialen en onder goede arbeidsomstandigheden.”

Idiot du village staat voor kwaliteit, eerlijke producten én een goed verhaal. De kraagjes worden ontworpen en eerlijk geproduceerd in Tilburg, dé textielstad van Nederland. Carlijn: “Ik heb mijn jeugd doorgebracht in Tilburg, waar mijn groot- en overgrootouders een wolspinnerij hadden”. Als jonge ondernemer wil Carlijn laten zien dat je ook in eigen land veel kunt bereiken. “Ik werk met vakmensen, met natuurlijke materialen en onder goede arbeidsomstandigheden.”

losse-kraagjes-voor-een-stijlvolle-look-GoodGirlsCompany

Een los kraagje is een upgrade van je sweater

Nu ik weer werk, heb ik een strikte scheiding tussen werkkleding en gewone kleding. Maar als het wat frisser is, wil ik ook nog wel eens een sweater dragen. Zo’n kraagje geeft je casual sweater dan net een beetje een upgrade. De losse kraagjes zijn de ideale basis voor het creëren van een perfecte outfit. De collectie van Idiot du village bestaat uit katoenen kraagjes met een perfecte pasvorm. De kraagjes zijn er in wit, lichtblauw en denim tinten en hebben verschillende uitvoeringen. Zo is voor iedereen wel het perfecte kraagje te vinden.

ldiot-du-village-kraagjes-GoodGirlsCompany

Draag doordeweeks een rond kraagje onder een mooie sweater. Kies voor een feestje een kraagje met een mooie strik. Welke kraag je ook kiest: je maakt er je outfit helemaal mee af. Ook aan je mini- me is gedacht. De kinderkraagjes zijn verkrijgbaar vanaf maat 104. Dus style je eigen moeder dochter outfit helemaal af met een kraagje van Idiot du village. De losse kraagjes zijn verkrijgbaar vanaf € 39,95.

Ben jij ook fan van een kraagje?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

  Dit zijn wij!