Persoonlijk Schoolkind

Het schoolrapport dat niet gehoeven had

3 juli 2019
Het schoolrapport dat niet gehoeven had

Met het uitreiken van de schoolrapporten, beginnen de magische laatste weken voor de zomervakantie. Na een jaar zwoegen, komt nu de finish in zicht. Meestal kijk ik uit naar het schoolrapport van mijn kinderen. Maar dit jaar trok ik voor het eerst mijn wenkbrauwen op.

Chloé kreeg namelijk ook een rapport. Sinds ze 4 is geworden gaat ze dagelijks naar de Daltonschool verderop in de wijk. Geweldig vind ze dat. Ze was er echt aan toe. De laatste paar maanden voorafgaand aan haar verjaardag, was namelijk niet te genieten op het kdv. Ze vond alles stom, zag bleek en wilde niet meer gaan. Zo kenden haar leidsters Chloe helemaal niet. Gelukkig bood onze vakantie in Wales de nodige afleiding. Hierna keerde ze weer fris en fruitig terug voor de laatste paar weken. Zwaaide ze af en keek ze nooit meer om.

De basisschool

Door een administratieve fout, kreeg ze niet de kans om weken te wennen. Men had zich namelijk een maandje verkeken en dacht dat ze in juni 4 werd. Maar in de praktijk was dat dus mei. Dus had ze maar 4 ochtendjes om te wennen en dan zou ze eraan moeten geloven. Nu is Chloe de moeilijkste niet dus dat wennen deed ze zonder problemen. Vanaf dag 1 leek het al alsof ze niets anders gedaan had. De welbekende vermoeidheid door alle indrukken en prikkelingen bleven achterwege. Ze trekt elke ochtend zonder zeuren haar schooluniform aan. Daarna zorgt ze ervoor dat wij weten wat ze mee wil hebben in haar lunchboxje. In de klas gaat ze op haar stoeltje zitten. Neemt zonder tranen of drama afscheid en als het tijd is om haar op te halen, staat ze weer stralend te wachten.

Een modelleerling. Hoewel ze de eerste schoolweek zo naar viel dat een groot deel van haar gezicht en haar knieën voor weken kapot was. En de week daarop een enorme bloedneus kreeg zodat er meer bloed dan schone kleding over was toen ik haar uit school haalde.  Het mag de pret niet drukken. Ze heeft haar plekje gevonden. En ondanks dat ze nog niet echt vriendjes heeft gemaakt of een duidelijke voorkeur heeft voor klasgenootjes, voelt ze zich helemaal in haar element.

Extra jaartje groep 1

Terwijl haar zussen het allebei na 6 maanden voor gezien hielden in groep 1, zal Chloe na de zomervakantie weer netjes in groep 1 beginnen. Logisch want ze zit kramp 6 weken op school. En er zit natuurlijk een enorm verschil tussen 6 maanden en 6 weken. Ik zie deze weken een beetje als spelen voor spek en bonen. Neem het allemaal niet zo serieus. Als ze er geen zin in had gehad, ben ik namelijk het type moeder die haar gewoon thuis houdt. Na de vakantie een nieuwe poging. Maar gelukkig lijkt dat niet nodig te zijn. De eerste stapjes op de basisschool gaan prima. Dat is ook wat ik van haar docenten hoor.

Belachelijk schoolrapport

Om die reden vond ik het ook een beetje belachelijk dat ze pasgeleden met een schoolrapport kwam aanzetten. Er zat amper inhoud in. 1 minuscule tekening en dat was het. Het verhaal erbij en de beoordeling was zo nietszeggend algemeen.

Kortom: echt zo’n schoolrapport om het schrijven van een rapport. Ergens vraag ik me af wie het bedacht heeft dat een kind dat net 6 weekjes op school zit een schoolrapport nodig heeft. Van mij hoeft het niet. Voor hetzelfde geld heb je een kind dat de eerste zes weken zo onder de indruk is dat het vooral met hele grote angstige ogen rondkijkt. Laat ze gewoon. Ze zitten nog lang genoeg bij je in de klas om het jaar daarop een beoordeling te kunnen schrijven die echt inhoud heeft. Bovendien als ik dan over de werkdruk in het onderwijs hoor, mogen ze van mij dit soort onzinnige dingen wel als eerste schrappen zodat er tijd overblijft voor dingen die er echt toe doen.

Vind jij een schoolrapport nuttig als een kind zo kort op school zit? Of zijn er andere manieren om een beoordeling te geven.

schoolrapport

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Josan
  3 juli 2019 at 21:19

  Hmmm, ik heb ook nog geen schoolgesprek gehad of zo iets. Anders had ik het haar wel gezegd dat het echt niet nodig was. Voor ons is het nu een beetje proefdraaien. We hebben cadeaus voor de meester en juffendag gehaald. En dat was al mooi genoeg. De rest komt volgend jaar wel.

 • Reply
  Marijke
  3 juli 2019 at 11:19

  Volgens mij is dat alleen gedaan om haar ook een rapport te geven, net zoals al haar andere klasgenootjes die al 1 of 2 jaar in de klas zitten. Veel kinderen willen dan ook al zijn ze er net, ook heel stoer een rapport mee. Kan me voorstellen dat de juf daar met liefde tijd voor heeft gemaakt.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!