Gelderland Museum Uitstapjes met kinderen

Het Nederlands Watermuseum | spetterend dagje uit met kinderen!

16 juli 2019
Leuke uitstapjes voor kinderen in de omgeving Arnhem

Het Nederlands Watermuseum in Arnhem is een interactief museum waar kinderen van alles leren het Nederlandse water.

Het Nederlands Watermuseum

review Nederlands Watermusem ArnhemOp loopafstand van Arnhem Centraal Station, in het prachtige park Sonsbeek ligt aan de Jansbeek het Nederlands Watermuseum. Een van de leukste musea voor kinderen in Gelderland. Het Watermuseum werd in 2004 geopend en bestaat dus al weer 15 jaar. Zo aan de buitenkant, ziet het er niet groots uit. Maar dat komt omdat het grootste deel van het museum onder de grond ligt.

souvenirwinkel watermuseumOp de ruim 2000 vierkante meter die onder de grond is, leer je over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. En als je wilt kan je er ook nog je eigen shampoo maken! Het is een écht doe-museum voor jong en oud.

Uitstapjes Arnhem voor kinderen

Waterwereld

kindermusea arnhemWaterwereld is de vaste tentoonstelling die in de kelder plaatsvindt. Onder de grond leer je echt van alles over water. Zo kan je op een speciale weegschaal staan die op basis van je gewicht berekend hoeveel water er in je lichaam zit. Maar je leert er natuurlijk ook van alles over je waterverbruik. Hoeveel gebruiken je huishoudelijke apparaten?

Wat is er toen in het Nederlands Watermuseum

Nederlandse Watermuseum bezoeken met kinderen_The millennial MomDoor verschillende interactieve spellen leer je ook wat men moet doen wanneer er een dijk doorbreekt of als het water hoog is. Omdat Chloé 4 is en nog niet kan lezen, waren deze bezigheden nog een beetje te moeilijk voor haar. Toch heeft ze zich uitstekend vermaakt. Het op knoppen drukken en kijken wat er gebeurt, is op haar leeftijd interessant genoeg. Verder vond ze het spelletje waarbij twee balletjes een wedstrijd doen wie het snelst beneden is ook erg leuk. En er is natuurlijk ook genoeg te spelen met water. Op de indoor waterspeelplaats. Maar je kan ook in een grote bel staan. Kortom: voldeonde te doen voor de allerkleinsten.

Waterlab

water afkoppelen_The millennial momEen ander onderdeel van het museum is het waterlab. Hier vinden in vakanties en weekends altijd verschillende activiteiten plaats waar je tegen betaling van een kleine bijdragen aan mee kan doen. Denk aan leuke waterproefjes zoals een ei laten zweven of zwembadwater maken van zoutwater. Toen wij er waren, waren ze bezig met het maken van een waterspuwer. Deze wordt gemaakt van 100%natuurlijk plastic. Als je waterspuwer klaar is, kan je deze dan weer op een regenpijp plaatsen om het regenwater af te koppelen

Shampoofabriek

review Nederlands watermuseum_The millennial MomSamen met Chloé bezocht ik de shampoofabriek. Een vaste tentoonstelling die zich op zolder bevindt. Hier kunnen kinderen hun eigen shampoo maken. Doordat mijn oudste dochters al regelmatig met hun school of BSO het Nederlands Watermuseum bezocht hebben, wist ik hoe de flesjes er uit zien. Maar ik wist niet hoe het proces van shampoo maken in zijn werk ging. Vandaar dat het leuk was om dit zelf te ervaren. De shampoofabriek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar maar ze hebben wel hulp nodig. Zo moeten er onder andere verschillende vloeistoffen in de maatbekertjes worden gestopt. En mogen ze niet met hun handen in hun ogen wrijven.

shampoofabriek watermusem arnhem_The millennial momAllereerst trok Chloé haar werkkleding aan dat bestond uit een oranje hesje en een helm. Vervolgens pakte ze een schoon maatbekertje om hier vervolgens een afgemeten hoeveelheid vloeistof in te stoppen. Daarna was het tijd om een paar druppels zeep en een lepel zout aan de maatbeker toe te voegen. Nadat we de substantie in het flesje hadden gegoten, maakte ze de maatbeker schoon. Waarbij de bij de volgende stap kwamen kleur- en geurstof toevoegen. In de speciale schudmachine werd het vervolgens shampoo en konden we ons eigen etiket schrijven voor de zelfgemaakte shampoo.

Overstroom ik?

Overstroom ikOp de zolderverdieping is nog een interactieve tentoonstelling rondom de bewustwordingscampagne overstroom ik. Hier leer je van alles over wat je moet doen bij een watersnoodramp. Blijf je of ga je weg? En als je kiest om te blijven in ene overstroomd gebied wat heb je dan nodig? Een interessante tentoonstelling die je bewuster maakt van de mogelijkheden en voorzorgsmaatregelen die je nemen moet.

Voor ons is dit bijvoorbeeld heel relevant omdat als we in het buitengebied fietsen we regelmatig over de dijk komen de grote waterwerken zien die er voor zorgen dat de bewoners van onze wijk droge voeten houden. Meer informatie over wat te doen bij een overstroming vind je hier.

Escaperoom Waterproof

Sinds kort heeft het Nederlands Watermuseum ook een Escaperoom. In Escaperoom Waterproof bevindt zich op het laagste punt van het museum. als het hevig geregend heeft, is er een kans dat er water de escaperoom binnenstroomt. Deze spannende attractie is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en kan je reserveren voor de avonden. Bezoekers krijgen 60 minuten de tijd om 15 codes te kraken. En zo te zorgen dat ze droge voeten houden.

Waterspeelplaats Grand Cafe Aan de Beek

Waterspeelplaats Grand Cafe Aan de BeekBen je uitgekeken of heb je honger? Dan loop je gewoon een deurtje verder. Hier vind je namelijk Grand Cafe Aan de Beek. Een kindvriendelijk restaurant met een mooi terras dat uitkijkt over de Jansbeek. Hier geniet je van een lekker ontbijt en lunch. Ook voor je kroost hebben ze een leuk kindermenu waarvan de poffertjes met verse aardbeiden toch wel onze favoriet zijn.

Watermuseum Arnhem review dagjes uit

Waterspeelplaats Nederlands WatermuseumZijn je kinderen uitgegeten? Dan vermaken ze zich bij warm weer samen met andere kinderen op de waterspeelplaats. Vanaf het terras heb je een goede uitzicht op deze speelgelegenheid. Dus terwijl jij nog even van je maaltijd geniet kunnen zij water oppompen, sluizen open en dicht doen of gewoon lekker ouderwets met hun voeten in het water stampen. Hier vind je meer informatie over het aanbod en de mogelijkheden.

Openingstijden en toegangsprijzen

Het Nederlands watermuseum is het hele jaar door open van dinsdag t/m zondag 11:00 tot 17:00 uur. Tijdens schoolvakanties zijn we óók op maandag open. Gesloten op Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Tijdens de zomervakantie (6 juli t/m 1 september ) zijn ze 7 dagen per week open.

Toegangsprijzen aan de kassa

Tot en met 3 jaarGratis
Van 4 tot en met 12 jaar€  7,50
13 jaar en ouder€ 10,50
65+€   9,50
Met CJP pas€   5,25
Met museumkaart 18+Gratis
Met museumkaart tot 18 jaarGratis

Online

Tot en met 3 jaarGratis
Van 4 tot en met 12 jaar€  7,-
13 jaar en ouder€ 10,-
65+€   9,-
Shampoofabriek€   1,50
Maak je eigen waterspuwer€   1,50

Ook leuk om te lezen:

 • Reply
  Frederique
  16 juli 2019 at 21:22

  Ah superleuk, ik had net vandaag tien leuke musea voor kids op mijn blog en deze ziet er echt heel leuk uit. Ik ga een linkje hierheen toevoegen!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken
 • They'd say I hustled, put in the work
They wouldn’t shake their heads and question how much of this I deserve
What I was wearing, if I was rude
Could all be separated from my good ideas and power moves
And they would toast to me, oh, let the players play
I’d be just like Leo in Saint-Tropez .
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • ⭐️KLEINTJE ⭐️
⠀⠀
Hoi, ik ben Josan en ik ben ‘maar’ 1.56 m lang. Met een 👶🏽 in mijn buik🤰🏾 die ongeveer 50 cm is, kom ik een beetje lengte kort. 😅Het schijnt dat kleintjes altijd eerder bevallen. ⠀⠀
💖Is er iemand die dat bevestigen kan?💖
.
.
.
#kleintje #zwanger #zwangerschapsshoot #melanin #pregnancydiary #m#pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms
 • ⭐I got 99 problems but a snitch ain’t one⭐⁣
Snitches get stitches. Elves don’t come to play⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • Vanavond is het #Pakjesavond en dan is Sinterklaas gelukkig voorbij. Het begint het me steeds meer tegen te staan.Wij vieren geen Sinterklaas en eigenlijk is dat nooit een probleem geweest. Totdat Chloe naar school ging en vooral bleek dat volwassenen het daar erg moeilijk mee hebben. 🤬In het kader van dat ze zielig is, wordt ze geïndoctrineerd met een geloof waar wij zelf niet achter staan. Als het om een religie zou gaan, zou ik het ook niet okay vinden als school dit aan haar opdrong🙄
Ik schreef een blog over waarom ik bijna geneigd was, mijn dochter deze hele maand thuis houden van school. 🤨Vanmiddag is Chloé weer eens vrij dus ik ben aan de wijn🥂
https://www.goodgirlscompany.nl/sinterklaas-pakjesavond-staat-mij-tegen/
.
.
.
#sinterklaas #feestje #mamablogger #mamaseerstewijntje #wijnen #geenalcohol #zwanger #alcoholvrij #gekregen #zwangerschap #feestdagen #mommytobe #noalcohol #preggobelly #preggo #pregnant #feestmaand #pregnantbelly #pregnantfashion #pregnantoutfit #pregnantshoot #feestjurk #zwangerschapskleding #zwangerschapsshoot #wijnenwijnenwijnen
 • ⭐️Goedemorgen⭐️ Ze zeggen an Apple a day keeps the doctor away.... mij trouwens ook want die appel hoef ik niet. 😂 Ik realiseerde me dat ik sommige fruitsoorten al meer dan 6 maanden niet kan eten. Als je me dit van tevoren had verteld had ik daar waarschijnlijk veel meer moeite mee gehad dan nu. Het scheelt in elk geval wel strooigoed kilo’s nu in december 🥝🍒🍎#appetitejournal #buzzfeast #foodlover #foodforfoodies #nergi #fruit #eten #ontbijt #gezond #zwanger #zwangerschap #instagood #breakfast #breakfastideas #ontbijt #gezondeten #gezondontbijt #kiwiberry #kiwibes #fruit #fruits #nomnomnom
 • ⭐𝓡𝓲𝓼𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓼𝓱𝓲𝓷𝓮⭐⁣ ⁣
Ik zit in mijn derde trimester! 🎉 Ik ben bijna 10 kilo aangekomen. 🙈 Het einde komt langzaam in zicht...ik heb zo'n vaag vermoeden dat babyboy wel eens eerder zou kunnen komen. In onze nieuwste video op YouTube klets ik je bij https://youtu.be/kehsMI_jS2A⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement ##pregnancydiary # #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms #
 • ⭐️I like big balls and I can not lie⭐️ You other elves can’t deny 😂🙈🤣
.
.
.
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf 
#christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #sirmixalot
 • ⭐️It’s my party! ⭐️Van de week vierde ik mijn verjaardag. Ook al koos ik er dit jaar bewust voor om niet groots uit te pakken, toch vond ik het belangrijk om er even bewust bij stil te staan. Wat ben ik gezegend. 🙏🏾 Drie gezonde kinderen, een vierde op komst. Een nieuw (t)huis in aanbouw. Afgelopen jaar was pittig en soms heel hectisch. Mijn gezondheid liet me bij vlagen in de steek en deze zwangerschap vraagt meer van mijn lichaam dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Maar ik ben er nog. Kan het einde zien en kijk er naar uit om mijn zoon straks veilig en warm vanuit het ziekenhuis mee naar huis te nemen. 👶🏽💙
.
Wie jarig is trakteert dus bij deze kan je een mooie carseat cover en hoody van Dooky winnen. https://www.goodgirlscompany.nl/dooky-carseat-cover-en-hoody/
.
.
.
#zwangerschap #baby #birthdaygirl #pregnant #pregnancyfashion #babybump #mommytobe #zwangerschap #winactie #giveaway #birthday #pregnant #tbb #pregnantbelly #pregnantfashion #preggers #preggo #dutchmom #mamabloggers #mama #mommylifestyle #mommylife #melaninpoppin #melanin #haiti #hatian #happybirthday #happy #blessed🙏

Dit zijn wij!