Babyspullen Reviews

8 herkenbare autostoel ergernissen

21 december 2016
Maxi-Cosi-AxissFix-Plus-i-Size-Nomad-Green-GoodGirlsCompany

Autostoel ergernissen, wie heeft ze niet? Natuurlijk begrijp je best dat je kind beter af is in zo’n ding maar toch…dagelijks loop je waarschijnlijk wel tegen een aantal onhandigheden aan. Volgens de regels moet een kind tot 1,35 m in een goedgekeurde autostoel zitten. Dat betekent dus heel wat jaren vol ongemak. Zijn mijn autostoel irritaties ook voor jou herkenbaar? Het eerste jaar van Miss C’s leven, had ik nog een 3 deurs boodschappenkarretje. De stoel van de bestuurder kon niet meer naar voren. Maar hij reed en alle kinderen pasten er in. Toen ook het hendeltje van de bijrijdersstoel brak, waardoor hij niet meer naar voren kon en ik de Maxi-Cosi amper op de achterbank kreeg, MOEST er een nieuwe auto komen. Zo geschiedde. Sinds afgelopen zomer ben ik in het bezit van de ‘ultimate mom mobiel’. Een degelijke zeven zitter met ruimte voor alle kinderen, hun troep en eventuele speelafspraakjes.

In het begin was dat onwijs wennen. ‘t Is natuurlijk geen sportief karretje. Maar vanaf een bepaald aantal kinderen zijn bepaalde dromen gewoon bedrog. Drie autostoeltjes op de achterbank van een sportwagen gaat never nooit lukken dus familie-auto it is. Ondanks de grootte van mijn auto heb ik dagelijks te maken met autostoel ergernissen. Hieronder een opsomming
Autostoel-irritaties-GoodGirlsCompany

8 herkenbare autostoel ergernissen

 • De eerste keer na de bevalling…

  Lenig ben ik niet. Zeker niet vlak na een bevalling. Nik zo irritant als dat je nadat je een mensje op de wereld gezet hebt, je in allerlei bochten moet wringen om die newborn baby op de achterbank vast te zetten met de gordel. Ja, ik weet dat je vantevoren moet oefenen, maar op de een of andere manier tast een bevalling van 23 uur ook de hersenfunctie en het technisch inzicht van een man aan.

 • Draaien

  Ook als die bevalling al ver achter de rug ligt, blijf je aan het draaien en worstelen om je baby, dreumes of peuter in het autostoeltjes te krijgen. ’s Ochtends ben ik nooit zo helder om er aan te denken een representatieve onderbroek aan te trekken. Zodat iedereen die mijn ontblote onderrug en daarbovenuit piepende onderbroek ziet geen trauma krijgt.

 • Hoe werkt het?

  Voordat je kind 1,35 m is, heb je heel wat autostoeltjes er door heen gejaagd. En allemaal moeten ze op een andere manier vastgemaakt worden. Daar kom je tijdens installatie achter als je toch maar even dat boekje erbij pakt. En de horror als je het ding dan weer over moet zetten in de auto van iemand anders. Drama!

 • Het gaat niet om de grootte

  Nu mijn auto groter is, valt me ook op hoe klein sommige parkeerplekken zijn. Ik kan mijn bolldide best strak naast een andere auto parkeren. Doet mijn man ook altijd. Maar niet voordat hij mij gevraagd heeft alvast even uit te stappen want als hij eenmaal staat kan ik er niet meer uit. Probeer ik ook altijd met dreumes maar zij luistert zo slecht! Eenmaal strak geparkeerd naast een andere auto is het haast onbegonnen werk haar in en uit haar autostoel te krijgen.

Nog meer Autostoel ergernissen

 • Die riempjes!

  Ze aantrekken lukt nog wel. Maar om ze van heel strak naar weer wat losser te krijgen wanneer je minimale bewegingsvrijheid hebt tussen een autoportier en andere auto staat ingeklemd is een ander verhaal. Elke keer als het weer lukt zie ik dat puur als een wonder.

 • One size fitts all?

  Niet als het op een autostoeltje aankomt. Is je kind geboren dan heb je een 0+ autostoel daarna 1+ en voordat het 10 is, heb je waarschijnlijk al 3 modellen versleten. Duur geintje niet?

 • Zoveel kinderen zoveel autostoeltjes

  Een autostoeltje in de categorie 1 t/m 4 jaar hebben de meeste mensen nog wel. Maar een 0+ autostoel heb je vaak alleen nog maar als jezelf een kindje in die categorie hebt. Dus je kan er niet automatisch op rekenen dat je vriendinnetje, familie of weet ik wie je van de trein of vliegtuig pikt ook het juiste stoeltje voor je kleintje heeft.

 • Past niet meer

  Tuurlijk weet je dat het beter is om je baby tot 12 maanden achterstevoren te vervoeren. Maar als je een beetje een grote baby hebt- komt in de beste families voor- dan puilen die voetjes al met 9 maanden over het randjes van zo’n draagstoel heen. Om nog maar te zwijgen hoe topzwaar dat ding is.

Autostoel irritaties-GoodGirlsCompany

Wat is een i-Size autostoeltje?

Dit zijn een aantal van mijn autostoel ergernissen. Onhandigheden waar ik dagelijks tegenaan loop. Ik weet dat het beter is om mijn kind in een goedgekeurd en passende autostoel te vervoeren. Ze is 18 maanden en tot nu toe zat ze nog steeds in een 0+ autostoel. Ze werd achterwaarts vervoerd. Mede omdat achterwaarts vervoeren ook voor dreumessen veiliger is. Maar we zijn inmiddels op een punt aanbeland waarbij we toe zijn aan een vervolgstap.

Mijn ultimate mom mobiel is voorzien van isofix. Daarnaast wilde ik ook een autostoel die voldoet aan de i-Size veiligheidsstandaard. Deze nieuwe Europese norm geldt vanaf 2013 en deelt kinderen in op basis van lengte in plaats van gewicht. In i-Size kinderzitjes moeten kinderen tot ze minimaal 15 maanden oud zijn (dus 9 kg, dat is vaak minder dan 1 jaar) achteruit kijkend vervoerd kunnen worden. i-Size autostoelen zijn goedgekeurd om kinderen in elk geval tot 15 maanden en 71 centimeter achterwaarts te vervoeren.

Daar tegenover staat wel dat deze autostoeltjes makkelijker te installeren zijn. En bovendien ook getest zijn op de impact van zijwaartse botsingen. Wat in de vorige veiligheidsregels ontbrak.

Autostoel ergernissen-isize-i-size-GoodGirlsCompany

Onderweg met Maxi-Cosi

Enkele weken geleden werd ik door Maxi-Cosi benaderd met de vraag of ik hun nieuwste autostoel de Maxi Cosi AxissFix Plus wil testen. Deze autostoel is geschikt om je kindje vanaf geboorte tot ongeveer 2 jaar (87 cm) achterwaarts te vervoeren. En daarna? Dan draai je hem – hij kan 360 graden roteren- naar voren. Je klikt hem makkelijk vast met isofix en bevestigt de toptheter -een soort extra veiligheidsband- die aan de ankerpunten op de vloer van je auto.

Nu schrijf ik meestal mijn reviews op basis van mijn eigen ervaringen. Ik probeer daarin zo volledig mogelijk te zijn met tekst en foto’s. Zodat je zoveel mogelijk informatie hebt om een goede keuze te maken. Omdat dit model autostoel vrij nieuw is en de techniek waar het gebruik van maakt ook, wilde ik het over een andere boeg gooien: ask me anything.

Review-Maxi-Cosi-AxissFix-Plus-i-Size-Nomad-Green-GoodGirlsCompany

Ask me anything

Met ask me anything bedoel ik dat jij vragen mag stellen die ik in mijn review probeer te beantwoordem. Wat zou jij willen weten over de Maxi Cosi AxissFix Plus? Denk bijvoorbeeld aan het proces van bevestigen. Is dit moeilijk of makkelijk? De verschillen met andere autostoeltjes (ik heb ervaring met de Maxi Cosi Tobi en Römer Evolva 1,2,3). Hoe handig is dat 360 graden draaien? Hoeveel zit- en slaapstanden? Noem maar op. Wat vind jij belangrijk om te weten? Natuurlijk mag je ook vragen in hoeverre het een oplossing biedt voor mijn autostoel ergernissen.

Dit zijn mijn autostoel ergernissen. Heb jij aanvullingen? Of wat zou jij willen weten van de Maxi Cosi AxissFix Plus?Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Marjolein
  5 mei 2019 at 22:21

  Hoe deed u dat met slapen? Mijn kind (13 maanden, 9 kilo) kan alleen in een zeer bizarre nek houding slapen in deze stoel. Ziet er heel vervelend uit, hoofd zo helemaal naar beneden geknikt. ..maar is niks aan te doen denk ik. Hij staat al in de “liggende” stand.

  • Reply
   Josan
   10 mei 2019 at 10:00

   Blijkbaar heeft jouw kindje dan een voorkeurshouding. Ik heb dat zelf dus niet. Alleen als hij echt rechtop staat, heeft mijn dochter haar hoofd ook naar voren geknikt.

 • Reply
  Mus
  9 februari 2017 at 12:11

  Heeft iemand hier met een Maxi Cosi AxissFix ook problemen met kraakgeluiden van het stoeltje tijdens het rijden? Met en zonder kind, en in alle standen?

  • Reply
   Josan
   9 februari 2017 at 20:19

   KRAAK geluiden?! Huh? Nee, nog niet maar kan je iets specifieker zijn?

 • Reply
  Claudia Diependaal
  23 december 2016 at 13:46

  Hoi hoi ik dacht dat ze nog veel langer achterwaarts vervoerd moesten worden? Niet met deze dus begrijp ik? Jammer. Want dan moet je alsnog een nieuwe kopen.

  • Reply
   Josan
   23 december 2016 at 14:18

   Hallo Claudia. Met deze kan je tot 2 jaar achterwaarts vervoeren. Met de nieuwe regels wordt het sowieso verplicht tot 1 jaar achterwaarts te vervoeren met voorkeur tot anderhalf. Voorheen wisselden veel ouders met een maand of 9 al zo’n achterwaarts autostoeltje in omdat baby eruit gegroeid was. Dat mag dus niet meer. De nieuwe autostoeltjes moeten dus ook de mogelijkheid bieden om tot anderhalf achterwaarts te vervoeren.

 • Reply
  Marianne V
  21 december 2016 at 16:52

  De riempjes inderdaad! Mijn grootste ergernis…
  Kunnen die makkelijk losser of strakker gezet worden? En kunnen die ook zo in 3 standen hoger of lager gezet worden? Gaat dat vlot?
  En de hoes? Kan die er makkelijk af om te wassen? Kunnen de schouderbanden er af om te wassen? De riempjes zal te veel gevraagd zijn zeker… maar ik vind niks zo ergerlijk als een vuile autostoel die quasi onmogelijk weer proper te krijgen is…

 • Reply
  Marjo
  21 december 2016 at 16:32

  Ik ben benieuwd of hij kan draaien als er twee grote stoelen (van die zit verhongers met rug en oren) 0f hij dan nog kan draaien. Mijn meisje heeft tot 16 maanden in de maxi cosi gezeten ging prima! Misschien belangrijk om in je blog erbij te melden dat per 1 1 2017 de regels weer verscherpt worden ook voor oudere kids dus dat het de investering soms waard is! En ik ben benieuwd wat dit model kost.

 • Reply
  Joke Vermanen
  21 december 2016 at 16:31

  Grote kinderen en kleine maxicosi een kleine beurs en een auto met korte gordels achter en zonder isofix…. ohja en installeren kan wel maar dan moet de complete achterbank vervangen worden….
  (maar we hebben wel SCHUIFDEUREN!!!!)
  Ons zoontje van net 1 zit sinds 8 maand (9 kilo en 76 cm toen) in een geleende maxi cosi cabrio omdat die langer zijn, de maxi (of eigenlijk mini) cosi van mutsy is niet berekend op de lengte van omze kinderen…
  Sinds zijn verjaardag zit hij in een gewone autostoel naar voren maar slaapstand vind ik miniem… het is een Römer king plus.
  Nu zijn we in verwachting van de derde en als de regels in 2018 wél doorgaan moet die dus verplicht tot 15 maanden tegen de rijrichting in vervoerd worden. En op zich ben ik het wel eens met die regels maar hoe we dat financieel moeten doen zullen we dan wel merken…
  Ik was nog even benieuwd of deze axxissfix plus met die toptheter moet worden vastgemaakt of dat dit optioneel is.
  Verder ben ik benieuwd hoe het zit, dus letterlijk, met lange benen enzo… als ons derde kindje bijvoorbeeld 15 maanden is gok ik erop dat hij/zij toch zeker ook wel voorbij de 80 cm is net als ons zoontje nu en onze oudste dochter was toen ook al 81 cm. En met 2 jaar gaan we richting of voorbij de 90.

 • Reply
  Patricia Bouthisma
  21 december 2016 at 16:27

  Hoi hoi,

  Wat ik me afvraag is of je kindje, ouder dan 1 jaar genoeg ruikt heeft voor de beentjes/voetjes wanneer het dan nog achterwaarts word bevestigd.
  En ik vraag me af hoe het roteren in zn werk gaat. Moet je de stoel dan uit de auto halen of kan dat terwijl deze vast zit in de auto.
  Verder vind ik je ergenissen goed beschreven. Heel herkenbaar. Wat ik altijd lastig vond is om mn kindje nog achterwaarts (en enigszins liggend) te vervoeren terwijl ze dit zelf absoluut niet prettig meer vonden. Altijd een gedoe.
  Ook lastig op een maxicosi uit een uit te halen (of erin te doen) terwijl er een auto vlak naast je geparkeerd staat. Soms kom je er niet eens tussen.Heb vaak eerst de auto moeten verplaatsen om het stoeltje in de auto te kunnen krijgen.
  Om maar niet te spreken van wanneer je geen deuren achter hebt en alles via het voorportier moet doen. Je tilt je een breuk en het zweet staat je op je rug eer je klaar bent. Zo heb ik al eens vervelend mijn knie verdraaid. Pfff.
  Succes met je review

 • Reply
  Debbie
  21 december 2016 at 16:18

  Ik heb nog geen ervaring, maar het draaien lijkt mij ideaal!

  Hoe makkelijk is de bekleding schoon te maken?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]