Attractiepark Dierentuin Museum Natuur Nederland Seizoenen Uitstapjes met kinderen

Herfstvakantie 2019 | de leukste uitjes voor kinderen

2 oktober 2019

De herfstvakantie komt er weer aan. Daarom zetten wij de leukste non-Halloween uitjes en activiteiten voor herfstvakantie 2019 voor je op een rijtje. Bezoek deze herfstvakantie een kindvriendelijk musea, ga sterren kijken of geniet van LEGO. Aan jou de keus

Er is dit jaar voldoende afwisselend aanbod waarmee kinderen maar ook volwassenen zich vermaken kunnen.

Herfstvakantie 2019: 14 leukste non-Halloween uitjes voor kinderen

Dino’s op Duinrell

Herfstvakantie 2019_ uitjes en activiteiten voor kinderen_The Millennial Mom

Ben jij gek op dino’s? Ga dan in oktober naar Duinrell, want van 1 oktober tot 1 november 2019 kun je op Duinrell tijdelijk 21 levensgrote én bewegende dinosaurussen spotten.

Duinrell-ranger

Tussen de 40 attracties op Duinrell zijn 21 levensgrote dino’s verstopt. Ze brullen, bewegen en de vleesetende dino’s zien er gevaarlijk uit met hun vlijmscherpe tanden. Kinderen kunnen in de hele maand oktober, als een Duinrell-ranger, met een speurtocht op zoek gaan naar de verschillende dinosaurussen. Je vindt bekende dino’s op Duinrell, zoals de T-Rex en Omeisasaurus, maar ook minder bekende dinosaurussen zoals de Mosasaurus en Yangchuanosaurus.  Kinderen leren onderweg spelenderwijs meer over de dino’s, zoals waar ze vroeger geleefd hebben en wat ze aten.

Openingstijden herfstvakantie

Onderdeel van de speurtocht is om een originele Dino-foto (of -video) te maken en deze te delen met hashtag #duinrell via Instagram.  Op 1 november kiest Duinrell de leukste dino-foto uit en de winnaar wint een weekendje Duinrell. De attracties van Duinrell zijn in de herfstvakantie geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Het Tikibad is de hele maand dagelijks  geopend tot 22 uur. Buiten de herfstvakantie zijn de attracties doordeweeks dagelijks geopend van 10:00 tot 16:00 uur en in de weekenden van 10:00 tot 17:00 uur. Klik hier voor meer informatie.

BillyBird Park Hemelrijk

BillyBird Park Hemelrijk heeft tijdens de herfstvakantie verschillende leuke activiteiten voor kinderen. Zo is er het Heerlijk Hemelrijk Festival, Kinder Circus Bavaria en Kinder Lichtfestijn. Kortom voldoende leuks voor kinderen en jonge gezinnen om deze herfstvakantie samen van te genieten. Klik hier voor meer informatie.

Herfstvakantie in Artis

Tijdens de herfstvakantie van 19 oktober t /m27 oktober zijn er speciale activiteiten in ARTIS. Zo is er de tentoonstelling Op weg door de melkweg en Wild en woud. Bij deze laatste staan dieren en bomen in de spotlight. Hoe waarschuwen bomen elkaar tegen een kudde hongerige giraffen en welke dieren leven er allemaal in de boom? Benieuwd wat de verdere agenda van Artis is, klik hier.

Chuggington Doe-dagen

hetspoorwegmuseum-chuggington doe dagen_the millennial mom

Van 18 t/m 22 oktober organiseert het Spoorwegmuseum de Chuggington Doe-dagen. Dompel je onder in de wereld van Chugginton. Ga met Wilson op de foto, dan en zing mee met de Telekids Musicalschool. Neem deel aan de knutselworkshops of laat je schminken. Klik hier voor meer informatie.

Doe’ s gek!

doe-eens-gek-ijsselhallen-zwolle

Het allerleukste familie evenement waar alles kan en niets te gek is komt weer terug bij IJsselhallen Zwolle! Het evenement vindt plaats van 25 tot en met 28 oktober. De vorige editie heeft zo’n 10.000 bezoekers getrokken.

Tijdens Doe’s Gek komen bezoekers terecht in een wereld waar ruim 15.000 m2 gevuld is met onder andere springkussens, game units, LEGO bouwwerken, Twickto, circus en veel meer! Alle attracties zijn inbegrepen bij de entreeprijs. In de hallen zijn verschillende werelden gecreëerd. Zo is er een Gamewereld, een kermis en zelfs een heuse peuterwereld. Genoeg te beleven dus.

Het evenement is leuk om te bezoeken met de hele familie. Vooral voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar is het evenement een fantastische dag uit waar ze nog lang over zullen napraten. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Klik hier voor meer informatie.

Op sterrenjacht in de Museumfabriek

sterrenjacht museumfabriek_uitjes herfstvakantie 2019

De antieke projector is in 1924 gemaakt door de firma Zeiss in Jena. Een heel stelsel van radertjes, aangedreven door elektromotoren zorgt ervoor dat de sterren precies zo bewegen als in werkelijkheid. Iedere ster wordt op de koepel geprojecteerd met een lampje. Iedere ster wordt op de koepel geprojecteerd met een lampje. Deze oude projector is veel overtuigender dan de moderne planetaria met digitale beamers die minder contrastrijk zijn.

Planetarium Show (reserveren verplicht)

Ervaar de diepzwarte hemel zonder strooilicht van steden (of moderne beamers).Ervaar de diepzwarte hemel zonder strooilicht van steden (of moderne beamers). Tijdens een bezoek van 45 minuten vertelt een sterrenexpert over sterrenbeelden, de zon en de maan. De toeslag voor dit programmaonderdeel bedraagt € 2,50 per bezoeker, deze betaal je aan de kassa. Klik hier voor meer informatie en reserveringen.

Herfstkabouters knutselen in de Cactus Oase

kabouters knutselen herfstvakantie

Belevingspark Cactus Oase is een 6000 vierkante meter overdekt cactus park in Ruurlo. Hier kan je de verschillende planten in bloei zien en ervan genieten. Tijdens de herfstvakantie kan je in de blokhut herfstkabouters knutselen van dennenappels. Klik hier voor meer informatie,

LEGO Bricks in Burgers’ zoo

LEGO Bricks in de Zoo

Tientallen levensechte Lego Bricks-dierfiguren voeren bezoekers langs een centrale route door Burgers’ Zoo van 5 tot en met 27 oktober 2019. In deze periode kunnen gasten dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur tegen de normale entreeprijzen niet alleen het Arnhemse dierenpark, maar ook het evenement ‘Lego Bricks in de Zoo’ bewonderen.

Kunstwerken van honderdduizenden steentjes

Dierfiguren met een hoogte of lengte van drie meter bestaan al snel uit tienduizenden Lego-steentjes. Het is monnikenwerk om deze figuren op te bouwen en deze tijdrovende klus wordt dan ook door ware Lego-kunstenaars zeer nauwkeurig en geconcentreerd verricht. De dierfiguren zijn in Engeland opgebouwd en arriveren kant en klaar in Burgers’ Zoo.

Tijdens het evenement ‘LEGO Bricks in de Zoo’ ontdekken bezoekers op een centrale route door het park 40 charismatische dierfiguren, zoals onder andere gorilla’s, leeuwen, antilopen, olifanten, vleermuizen, pinguïns en hyena’s. De fotogenieke beelden zijn in een speciaal atelier in Engeland opgebouwd uit LEGO-steentjes door zo’n 30 fanatieke fans. ‘LEGO Bricks in de Zoo’ is te bezoeken van zaterdag 5 tot en met zondag 27 oktober 2019.

De 40 dierfiguren op een centrale route door het park zijn dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur te bewonderen tegen de normale entreetarieven van het Arnhemse dierenpark. Abonnementhouders krijgen gratis toegang. Het grootste figuur, een indrukwekkende olifant, is meer dan 3,5 meter lang en 2,5 meter hoog. Klik hier voor meer informatie

Kinderactiviteiten Natuurmonumenten

Herfstvakantie 2019 uitjes bezienswaardigheden voor kinderen_The Millennial mom

Wil je samen met je kinderen alles uit de herfst halen en genieten van de natuur? Meld je dan aan voor een van de leuke kinderactiviteiten van Natuurmonumenten. Van op stap met de boswachter, tot wild spotten op de Veluwezoom de natuur was nog nooit zo veelzijdig. Klik hier voor een activiteit bij jou in de buurt.

Buitengewone Beesten

Tijdens de hefstvakantie zijn er in Wonderryck Natura Docet dagelijke buitengewone activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Sterren kijken

sterren kijken herfstvakantie 2019_The millennial mom

De sterrenwacht organiseert in de herfstvakantie een flink aantal extra activiteiten zowel overdag als ‘s avonds. In de hele herfstvakantie (12 t/m 27 oktober) is er een speciaal programma voor jong en oud. Er zijn (kinder) sterrenkijkavonden maar we zijn ook overdag geopend.

Tijdens de sterrenkijkavond is er een interessante lezing in het Astro Theater, een bezoek aan het planetarium en bij helder weer kijken door de grote telescoop en door de telescopen op ons fraaie dakterras. Ook tijdens bewolkt weer is een kijkavond een bezoek meer dan waard, er valt genoeg te beleven en te doen.

Kindersterrenkijkavond

  • Zaterdagavond 12 oktober: Kindersterrenkijkavond. Klik voor info.
  • Woensdagavond 16 oktober: Sterrenkijkavond voor iedereen. Klik voor info.
  • Zaterdagavond 19 oktober: Sterrenkijkavond voor iedereen. Klik voor info.
  • Woensdagavond 23 oktober: Sterrenkijkavond voor iedereen. Klik voor info.
  • Zaterdagavond 26 oktober: Kindersterrenkijkavond. Klik voor info.

De kindersterrenkijkavond zijn van 19.00 – 21.30 uur. De andere sterrenkijkavonden zijn van 19.30 – 22.30 uur. Klik hier voor meer informatie over het herfstvakantieprogramma.

Legoworld Jaarbeurs Utrecht

Met Wildstylz-GoodGirlsCompany-Legoworld

Kun je geen genoeg krijgen van Lego? Dan is Lego World in de Jaarbeurs in Utrecht het leukste uitje voor de herfstvakantie. Van 17 t/m 23 oktober vindt dit jaarlijkse uitstapje plaats.

Op 35.000 vierkante meter spelen met miljoenen LEGO steentjes. Vang deze herfstvakantie spoken met de helden van LEGO Hidden Side, bewonder levensgrote LEGO bouwwerken, ga op de foto met Elsa, oefen je Ninjago trucs, dans mee met de Friends-meiden en nog veel, veel meer.

Naast spelen met LEGO thema’s kun je inspiratie opdoen bij de bouwwerken van 80 geselecteerde AFOL’s (Adult Fans Of LEGO), leren coderen bij LEGO Education en je creativiteit de vrije loop laten bij een van de bouwwedstrijden.

Speciale gasten

Dit jaar is niemand minder dan Dylan Haegens iaanwezig bij de opening van LEGO World op 17oktober 2019! Laat je set signeren, of wil je weten hoe jij LEGO designer kunt worden? Dit is je kans!

Levensgrote LEGO Porsche

Deze snelheidsduivel bestaat voor de ene helft uit LEGO steentjes en voor de andere helft uit een echte Porsche! Natuurlijk kun je er ook mee op de foto.

LEGO Frozen 2 wereld

In de LEGO Frozen 2- wereld, die in samenwerking met Disney tot stand is gekomen, kunnen fans van de film tegen elkaar strijden in een Olaf-bouwwedstrijd. Op 23 oktober kiest de Nederlandse voice-cast van Frozen 2 het winnende bouwwerk. In het prijzenpakket zitten onder andere bioscoopkaartjes voor de nieuwe film.

Levensgrote Harley Davidson Fat Boy

LEGO harley Davidson_The millennial mom

Stoere vaders en jonge Harley-fans kunnen hun hart ophalen bij de levensgrote Harley Davidson Fat Boy – die volledig van LEGO is gemaakt. En daarna mag je de iconische motor in het klein proberen na te bouwen.

Harry Potter-fotomoment

Harry Potter-fans opgelet! Tijdens LEGO World kun je op de foto in dé Ford Anglia, met op de achtergrond de gigantische beukwilg. Allemaal volledig van LEGO steentjes gemaakt.

Ontmoet LEGO Star Wars-designers

LEGO Star Wars bestaat twintig jaar én Episode 9 komt eraan. Om dat te vieren, komen twee Star Wars-designers op 18 en 19 oktober naar Jaarbeurs Utrecht. Vraag ze het hemd van het lijf en laat je LEGO set signeren.

LEGO Hidden Side

LEGO_HiddenSide_The Millennial Mom

Natuurlijk staat de nieuwste augmented reality-ervaring van LEGO volop in de schijnwerpers tijdens LEGO World. LEGO Hidden Side is een spannende, nieuwe manier van spelen waarbij LEGO met een technische kant wordt gecombineerd met een game in een gratis app. Door verschillende challenges te voltooien in de Newbury High School kunnen kinderen toegang krijgen tot de griezelige schoolbus… en op spokenjacht gaan! Kijk voor meer details in de LEGO World app. Klik hier voor meer informatie.

Klimtuin Intratuin Duiven

In het weekend van 12 en 13 oktober opent de grootste kersthow van Nederland: Christmas World het mysterie van Vlechtoria. Elk jaar gaan wij wel een paar keer langs in de periode voor Kerst om onze ogen uit te kijken bij de uitgebreide collectie kersthuisje. Nu kan ik me voorstellen dat je in de herfstvakantie kerst nog een beetje ver weg vindt. Intratuin Duiven heeft ook een van de grootste Klimtuinen van heel Nederland.Buiten kan je tot wel 9 meter hoog klimmen. En binnen vermaak je je op trampolines en glijbanen. En het beste is: het is gratis. Dus weer of geen weer, dit uitstapje is zeker de moeite waard. Klik hier voor meer informatie.

Museum Kidsweek

Museum Kidsweek 2019

De herfstvakantie is een perfect moment om een museum bij jou in de buur te bezoeken.Van 12 tot en met 27 oktober zijn er volop activiteiten speciaal voor jou. Net zoals tijdens de Kinderboekenweek is ook het thema van de Museum Kidsweek reizen. Ga op Offshore experience in het Maritien Museum of, op tuinsafari in het Muiderslot Museum. Bezoek een Oud Hollandse kermis in het Zuiderzeemuseum of maak je eigen tandwielen in de Werkplaats van NEMO Science Museum. Het avontuur wacht op jou in een museum in de buurt. En doe je mee met de inspecteurswedstrijd voor een mooie prijs? Klik hier voor meer informatie.

Ook leuk om te lezen:

Uitstapjes herfstvakantie 2019

Foto 1,  2,  3

    Praat mee!

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.