DIY Seizoenen

Herfstknutsels | de leukste herfst knutselinspiratie

23 september 2019
Herfstknutsels kinderen

Het is officieel herfst. De dagen worden korter en als je pech hebt, regent het meer. Toch hoef je je binnenshuis niet te vervelen. Met bladeren, dennenappels, kastanjes en eikels maak je de leukste herfstknutsels voor in huis. Fleur je huis op met deze herfstdecoratie, gebruik ze in een thematafel of

10 x leuke Herfstknutsels om zelf te maken

Glitterpompoen

glitterpompoen_the millennial mom

Yep, ik houd van glitters. Ook als het niet kerst is. Wat mij betreft kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen. En ook de herfst is een seizoen waarin je prima je (glitter) ei kwijt kan. Maak deze leuke glitter herftspompoen van wc rolletjes, bestrooi het met glitter en tadaa! Lees hier hoe je deze simpele maar leuke herfstknutsel maakt.

Pompoen blikje

herfstknutselen voor kinderen

Heb je een aantal lege conserven blikjes? Niet weggooien, maar schoonmaken. Hier kan je perfect mee knutselen. Verf de blikjes oranje, en versier ze met wat bladeren en je hebt een leuk pompoenblikje. Dit knutselwerkjes is niet moeilijk en makkelijk te maken met kinderen. Hier de verdere uitleg.

Herfstschatten slinger

herfstdecoratie maken voor thuis_the millennial mom

Al die herfstschatten van je kind, wat moet je er mee? Nou verzamel ze voor een mooie herfstslinger. Zij blij en jij hebt er ook nog plezier van. Wat wil je nog meer? Door de mooie neutrale natuurtinten past het bovendien perfect als herfstdecoratie in je interieur. Hier lees je de tutorial.

Herfstboom

herftsboom knutselen

Heb jij ook zo’n muur of deur waar je de tekeningen van de kinderen ophangt? Daar kan je natuurlijk ook prima je leuke herfstknutsels neerhangen. Bovenstaand knutselwerkjes is bovendien ideaal omdat het werkt met plakkertjes. Het doorzichtige papier maakt het mogelijk deze opnieuw te gebruiken. Hier lees je er meer over.

Ombre dennenappels

herfstknutsels_knutselen met dennenappels_the millennial mom

Als het herfst is, is een boswandeling maken met je kinderen een geweldige belevenis. De grond ligt bezaaid met prachtige herfstschatten zoals bladeren, eikels, kastanjes en dennenappels. Deze laatste heb je nodig voor bovenstaande herfstknutsel. Wel even van tevoren zorgen dat er geen beestjes meer in zitten. Beschilder de uiteinden met acrylverf in verschillende kleuren. Dit staat super vrolijk! Hier lees je de verdere instructies.

Herfst Klei

klei maken_herfst

Houd jouw kind ook zo van kleien? Wat dacht je er van om je eigen klei te maken? Met echte herfstkleuren zodat het helemaal in het seizoen past. Oh en als je wilt kan het natuurlijk ook naar de herfstgeuren zoals speculaas, steranijs en kruidnagel laten ruiken. Kwestie van de juiste geur toevoegen. Lees er hier meer over.

Pompoen hanger

pompoen hanger maken

Ook je plafond kan je versieren. Maak slingers of bovenstaande leuke pompoen hanger die gemaakt is van verschillende strookjes. Knippen, nieten touwtje er door en ophangen maar! Zelfs als je niet erg creatief bent, is dit een makkelijk knutselprojectje. Hier lees je er meer over.

Kalkoen

kalkoen_thanksgiving

In Amerika staat herfst in het teken van 2 grote feesten: Halloween en Thanksgiving. En bij laatste hoort natuurlijk de welbekende kalkoen. Nu dit feest ook in Nederland steeds meer in opkomst is, is het natuurlijk ook leuk om een kalkoen te knutselen. Bovenstaande is niet eens zo moeilijk. Je maakt hem met papier en wat bladeren. Hier nog meer informatie.

Herfstbladeren knutselen

knutselen met bladeren_herfst

Knutselen met bladeren mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Die vallen immers met bosjes tegelijk naar beneden. Gebruik verf, krijt of ander knutselmateriaal om er de mooiste decoratie mee te maken. Hier vind je meer inspiratie.

Gekleurde eikel van vilt

knutselinspiratie herfst_the millennial mom

Hoe schattig zijn deze gekleurde eikeltjes van vilt!  De twee verschillende materialen voelen natuurlijk anders. Daarom is deze herfstknutsel super leuk voor een sensopatische herfts thematafel voor kleuters. Hoe je de vilten bolletjes maakt, lees je hier.

Herfstknutsels voor kinderen

Ook leuk om te lezen:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]