Lifestyle

Word je high van Hennepzaad koekjes van de Nieuwe Koekenbakkers?

28 maart 2017
Hennepzaad-gezond-voordelen-GoodGirlsCompany

Toen ik een rebelse tiener was, had je space cake. Ik heb het nooit gehad, maar klasgenoten claimden dat je er high van werd. Nu ik vele jaren later een brave moeder ben, die haar kinderen biologische koekjes geeft (dan hoef ik mij minder schuldig te voelen als ik ze meer dan een geef) was ik dus benieuwd of de Haver Kruimelkoek Appel Hennepzaad  van De Nieuwe Koekenbakkers voor hetzelfde effect zouden zorgen.

Biologische koekjes en ik zijn niet automatisch een match made in heaven. Als ik een koekje eet, mag het best lekker zijn Sorry, als het ongezond is, maar ik eet geen koekjes om gezond bezig te zijn. Daar heb je ander voedsel voor. En laten gezonde koekjes en lekker nu niet automatisch twee dingen zijn die ik aan elkaar koppel. Tuurlijk dreumes krijgt voornamelijk biologische koekjes. Maar die weet nog niet beter. Bij haar heeft nog nooit het water in de mond gelopen bij de gedachte aan een lekker Chocolate chip koekje. Bij mij wel…vandaar dat mijn smaakpapillen verwend zijn en sommige dingen gewoon bestempelen als ‘lus ik nie’.

Haver-Kruimelkoek-Appel-Hennepzaad-De-Nieuwe-Koekenbakkers-GoodGirlsCompany

De Nieuwe Koekenbakkers

De Nieuwe Koekenbakkers komen van Hollandse bodem. Het zijn geen brokkenpiloten maar ene avontuurlijk duo. Bakker Thijs heeft een bakkersachtergrond. Hij maakte al jaren taarten en koekjes. Gewone welteverstaan en zoals we allemaal weten; die zijn lekker. Dus gebruikte hij deze kennis voor een nieuw product. Mede beïnvloed door zijn vriendin die in het basisonderwijs werkt. Zij vond dat er te weinig lekkers was zonder kunstmatige kleur- en geurstoffen en andere onnodige toevoegingen. En leerkrachten in het basisonderwijs zien per jaar heel wat lekkers voorbij trekken dus zij weten dat wel. Voeg daarbij pionier Tobias en de Nieuwe Koekenbakkers is een feit. Klaar om de wereld te veroveren. Momenteel bestaat hun assortiment uit 2 verschillende raw repen en maar liefst 3 verschillende koekjes. Nu zijn mijn dochters echte Koekiemonsters dus wilden ze hun tanden wel zetten in het testen van de koekjes. Vooral dreumes kan sinds kort heel lief “Koeketje?” zeggen.

De-Nieuwe-Koekenbakkers-Haver-Kruimelkoek-Chocolade_Chia-GoodGirlsCompany

Haver Kruimelkoek Chocolade & Chia

Haver Kruimelkoek Chocolade & Chia is een lekker koekje. Chocolade is altijd goed en zelfs al had ik nog nooit Chia zaad gegeten, het viel me alles mee. Het koekje is glutenvrij en de chocolade is lactose vrij. Het bevat onder andere rijstmeel, quinoa vlokken, chiazaad en natuurlijk chocolade. Bij elkaar een lekker kruimelig koekje. De gezondere variant van het beroemde Choclate Chip cookie en er een bewijs van gezond best lekker kan zijn.

De-Nieuwe-Koekenbakkers-Haver-Kruimelkoek-Cranberry-Bietroot-GoodGirlsCompany

Haver Kruimelkoek Cranberry & bietroot

Cranberry & bietroot komt over als een typisch geitenwollensoken-koekje. Waarom zou je vrijwillig bieten eten in iets anders dan het avondeten? Kortom alleen bij de naam heb je al vooroordelen. Maar durf je daar over heen te stappen dan ontdek je dat dit rozige koekje best enorm lekker is. Normaliter vind ik cranberry’s niet te eten, maar deze komen een beetje over als rozijntjes (of zeg ik nu iets heel stoms). Hoe dan ook het is zoetig. Miss C vind dit koeketje lekker en het hippe kleurtje maakt vrolijk.

De-Nieuwe-Koekenbakkers-Haver-Kruimelkoek-Appel-Hennepzaad-GoodGirlsCompany

Haver Kruimelkoek Appel & Hennepzaad.

Zoals ik al eerder zei, dacht ik dat je enigszins in hogere sferen kon raken van de Appel & Hennepzaad koekjes. Maar al snel leerde ik dat deze Hennep meerdere doelen heeft dan waar ik het van ken. Hennepzaad heeft namelijk ook een aantal bewezen gezondheidsvoordelen.

 • het verlaagt de kans op hart- en vaatziektes
 • hennepzaad is rijk aan gezonde vetten en essentiële vetzuren
 • het is rijk aan plantaardige vetzuren
 • bevat vezels die goed zijn voor de spijsvertering en
 • kan PMS klachten verminderen. (Yep gewoon eten voordat het de tijd van de maand is).

De-Nieuwe-Koekenbakkers-Kruimelkoek-GoodGirlsCompany

Volgens sommigen een superfood. Ik houd die waarheid graag in het midden. Wel is het zo dat zaad dat van nature een nootachtige smaak niet geschikt is voor andere doeleinden dan te eten. Het bevat namelijk niet de werkzame stof THC die je in marihuana aantreft. Maar dat wil niet zeggen dat het geen lekker koekje is. Dit koekje ging er bij ons in rap tempo doorheen. Lekker zoet!

De-Nieuwe-Koekenbakkers-Kruimelkoek-Cranberry-Bietroot-GoodGirlsCompany

Wat vinden wij van de De Nieuwe Koekenbakkers

Overal vinden we alle koekjes van De Nieuwe Koekenbakkers erg lekker.

 • Ze worden per stuk verpakt waardoor je ze ook makkelijk mee neemt voor onderweg.
 • De koekjes zijn glutenvrij waardoor ze ook in het dieet passen van iemand met glutenintollerantie of coeliakie.
 • Ze hebben een EKO-keurmerk en een Skal certificaat.

Dreumes is gewoon een omnivoor en eet alles. Ik had veel te laat door dat ik de verpakking op de onderste tree in de voorraadkast had staan en ze hier bij kon. Gevolg is dat ze veel koeketjes heeft gegeten. Miss B is verknocht aan haar chocolade en ik ga toch voor de Appel & Hennepzaad.

De Nieuwe Koekenbakkers kopen

Het merk is nog vrij nieuw, daarom is het nog niet overal verkrijgbaar. Ze worden onder andere verkochten in verschillende natuurvoedingswinkels. Maar daarvoor zou je zelf even ene bezoek moeten brengen aan de dichtstbijzijnde in je woonplaats. Verder kan je De Nieuwe Koekenbakkers kopen bij Glutenvrije markt.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]