Kerst Lifestyle

Het Hema kerstevent

11 december 2016
Hema-kerstevent-GoodGirlsCompany

Pers events zijn de zeldzame momenten waarop je tientallen bloggers in het wild aantreft. Om alvast in de kerststemming te komen, bezochten we het Hema kerstevent. Een dag na Sinterklaas moet je toch iets. Vooral wanneer de kerstboom al weer een aantal weken staat te shinen.

Hema-kerstevent-xmas-GoodGirlsCompanyBovenstaande moet je natuurlijk lezen met een David Attenborough stem. Diep van toon en genoeg vocale interpretatie om het hele fenomeen gefascineerd te beschrijven. Maar helaas jullie moeten het met mij doen. Ik klink in real live alsof ik een Chipmunk ben. Ik praat snel en met een hoog stemmetje. Vooral wanneer ik enthousiast ben. Dan kan het allemaal nog nét een toontje hoger.

Hema-kerstevent-notitieblok-laser-GoodGirlsCompany

Hema-kerstevent-cadeau-GoodGirlsCompany

Het Hema kerstevent

De afgelopen weken, heb ik weinig events bezocht. Meestal zijn ze in Amsterdam en omstreken. Als je aan de andere kant van het land woont, moet dit ook altijd maar in de agenda passen. Bovendien had ik te maken met privéomstandigheden waardoor ik bepaalde events toch af moest zeggen. Maar ik moest er even uit. Het vooruit schrijven van alle 12 Days of Chritsmas winacties begon me de keel uit te hangen. Het Hema kerstevent vormde de welkome afleiding die ik nodig had om te ontspannen en hopelijk geïnspireerd weer achter het toetsenbord te kruipen. Dat de locatie het Hema hoofdkantoor in Amsterdam was, was natuurlijk mooi mee genomen. Hier was ik nog nooit geweest. Bloggen opent soms toch deuren die normaliter gesloten blijven.

Hema-kerstevent-kerstboom-GoodGirlsCompany

Hema-kerstevent-cadeau-inpakken-GoodGirlsCompany

Eh, okay….wat doe ik hier?!

Bij binnenkomt gaf ik mijn jas af aan de garderobe. Ook kon ik meteen een drankje pakken. Geen event zonder hippe drankjes. In de zomer is het water met een smaakje en nu was het een of andere alcoholvrije Cava met ijsblokjes en hip rietje.

Hema-kerstevent-tafel-GoodGirlsCompany

Hema-kerstevent-romper-GoodGirlsCompany

Zo onopvallend mogelijk checkte ik de omgeving of ik bekenden zag. Uiteindelijk zijn bloggers toch kuddedieren. We trekken naar ons soort mensen toe. Dat wil zeggen de lifestyle bloggers naar de lifestyle, foodies naar foodies en de hippe fashion bloggers herken je aan hun outfits (zelfs binnen moet je een hoed op) en blijkbaar zijn donkere lipsticks helemaal de trend. Als mamablogger stond ik toch een beetje te kijken van “Eh, okay…wat doe ik hier eigenlijk?”

Hema-kerstevent-versiering-kinderenGoodGirlsCompany

Hema-kerstevent-foute-kersttrui-GoodGirlsCompany

Gelukkig had ik een fotocamera bij mij. Je kan natuurlijk als muurbloempje aan de kant blijven staan en toekijken hoe de rest wel aansluiting vindt. Maar je kan je ook achter je fotocamera verstoppen. Dat ziet er minder ongemakkelijk uit dan om je heen te staren. Uiteindelijk heb je ook foto’s nodig voor je bezoekers. Sla je meteen twee vliegen in een klap.

Hema-kerstevent-harelastiek-GoodGirlsCompany

Miljuschka Witzenhausen-Hema-GoodGirlsCompany

Wijn proeven met SOMMOS

Voorzien van camera, snuffelde ik rond bij de verschillende standjes. Zo stuitte ik op SOMMOS. Volgens Miljuschka Witzenhausen ‘de leukste sommeliers van Nederland’ Nu moet je weten dat ik weinig met wijn heb. Daarmee bedoel ik vooral het pretentieuze wereldje er om heen. Je weet wel. Een man van middelbare leeftijd  die blijft doordraven over de viscositeit, bouquet, afdronk en vinificatie. Niet omdat jij dat nu snapt maar puur om de indruk te wekken dat hij er heel wat van af weet. Lekker boeiend, daar krijg ik dus jeuk van. Goede wijn behoeft geen krans… . SOMMOS is anders. Het is het verfrissende antwoord op dit oude ambacht. Of beter gezegd dit zijn sommeliers die jong zijn en wél begrijpen dat ik niet zit te wachten op moeilijk terminologie. Ik wil gewoon weten of de wijn te hachelen is en wat ik bij welk gerecht moet schenken. Met veel enthousiasme vertelde Milton Verseput mij iets over de verschillende uitgestalde wijnen. En ik mocht ze ook proeven. Grappig dat als het verhaal duidelijk is, je ook veel beter weet wat je nu proeft.

Hema-kerstevent-robot-snow-globe-GoodGirlsCompanyHema-kerstevent-snow globe-GoodGirlsCompany

Gezellig bijkletsen

Miljuschka opende het event met een praatje. Ze kwam nog naar mij toe terwijl in de rij stond te wachten. Super leuke meid. Denk dat ik voor 2017 toch wat kookboekjes van haar aan ga schaffen. Uiteindelijk bleek de massa bloggers ook bekende gezichten te hebben zoals Karen, Anne-Marie, Joyce, Minke en had ik een tête a tête met de meiden van Lady Lemonade. Ook heb ik even een foto met Marsha genomen en gepraat. Super leuk want ik volg haar al een jaar op Instagram. Ook at ik natuurlijk wat. Het staat er niet voor niks dus een paar stukjes quiche en een kopje erwtensoep gingen er prima in. Ik pakte een cadeautje erg feestelijk in tijdens de workshop en stond enorm lang in een rij om een notitieboekje met de naam van mijn blog te laten laseren.

Hema-kerstevent-laser schriftje-GoodGirlsCompany

Het was gezellig, maar het Hema kerstevent gaat niet de boeken in als een van de best georganiseerde pers events van 2016.

Hema-kerstevent-oh-deer-taart-GoodGirlsCompany

Hema-kerstevent-kersentaart-GoodGirlsCompany

Verbeterpunten van het Hema kerstevent

Die lange wachtrijen zijn  toch wel een verbeterpuntje. Zonder meteen een verwende blogger te zijn, kon ik niet anders dan constateren dat er overal enorme rijen stonden. Nu ben ik niet zo’n special snow flake om te denken dat ik de enige ben die komt opdagen. Maar als je je van tevoren moet opgeven, ga ik er onbewust wel vanuit dat er dan rekening wordt gehouden met de opkomst. Krijg je extra gasten voor je kerstdiner dan schuif je de tafel uit en zet je extra stoelen bij. Toch? Die laat je toch ook niet wachten totdat de eerdere lichting opstaat?

Hema-kerstevent-kerstkransjes-GoodGirlsCompany

Hema-kerstevent-hapjes-GoodGirlsCompany

Op basis van de aanmeldingen denk ik dat men van tevoren best had kunnen inschatten dat de inpaktafel voor cadeautjes wat aan de kleine kant was. Dat nog een laser apparaat en voorraad planken wenselijk was geweest. En het aantal goodiebags onvoldoende was om iedereen er na afloop een mee te gaven. Al met al was het gezellig, maar toch het Hema kerstevent gaat niet de boeken in als een van de best georganiseerde pers events van 2016.

Ben jij al helemaal in de kerststemming?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

P.s. alle food, accessoires en kleding die je op de foto ziet is vanaf nu in de winkels verkrijgbaar.

 • Reply
  Claudia Diependaal
  12 december 2016 at 20:53

  Jammer dat het niet aan je verwachtingen voldeed. Jammer dat de HEMA dat dan niet zo goed kan evenementen organiseren.

 • Reply
  Sharon
  12 december 2016 at 18:32

  Ik kon niet heen helaas, was best wel benieuwd en leuk dat ik nu een beetje weet hoe het geweest is. En ik kan me het zo goed voorstellen. Ik ben blogger van alles een beetje dus zal ook niet meteen aansluiting vinden 🙂 hihi moest lachen om binnen een hoed op haha

 • Reply
  Karen
  12 december 2016 at 15:44

  Was leuk om je even te zien! Ik vond de rijen ook ietwat leuk, maar ik heb me prima vermaakt. Volgend jaar hopelijk iets minder mensen 😉

 • Reply
  Kirsten
  12 december 2016 at 13:34

  Hopelijk neemt Hema jouw tips mee naar het volgende evenement dat ze organiseren… Dat het gezellig was is natuurlijk altijd fijn om te horen 🙂

 • Reply
  Josine - theBiggerBlog.com
  11 december 2016 at 22:40

  Wat een leuk blog heb je! Wat grappig, je verhaal over het event. Ik was er niet voor uitgenodigd, ben blijkbaar geen hema meisje 😉 Maar ik vind het allemaal heel herkenbaar. Ook al ben ik wel een mode meisje, ook ik sta soms te kijken hoor van sommige outfits. Enne.. ik ben opgevoed dat een hoed niet binnen hoort. Ouderwets? Nee gewoon oud I guess, haha! Allemaal perceptie. Je hebt wel leuke foto’s gemaakt, dus.. even rondkijken was nuttig. Liefs Josine

 • Reply
  cassandra
  11 december 2016 at 20:51

  Wat jammer zeg dat het organisatorisch niet helemaal goed zat. Ik wist er niet van, anders was ik zeker gekomen en hadden we samen de boel op stelten gezet zoals we dat altijd doen haha! Je hebt wel weer prachtige foto’s gemaakt en dat notitie boekje is echt awesome!

 • Reply
  Marsha
  11 december 2016 at 20:42

  Leuk verslag heb je gemaakt! En wat een mooie foto’s!!

 • Reply
  Minke
  11 december 2016 at 19:45

  Leuk om je gezien te hebben. Die wachtrijen waren wat minder ja. Zeker toen na een poos wachten we niet konden inpakken omdat ze niet genoeg cadeautjes hadden. Maar ik vond het heel leuk en bijzonder dat ik er bij mocht zijn. Heel veel leuke dingen gezien.

 • Reply
  Anne-Marie
  11 december 2016 at 18:38

  Ik vond het in ieder geval leuk je een keer ontmoet te hebben!

 • Reply
  Linda
  11 december 2016 at 18:13

  Vandaag begonnen met het huis in kerststemming te brengen.. maar het wil nog niet echt opschieten met een kleintje dat ook aandacht wil 🙂 De kerstboom moet daarom nog maar even wachten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]