Lifestyle

Help, mijn man is geen klusser

20 april 2016
Mijn man is geen klusser-GoodGirlsCompany-tips als je man niet kan klussen-survival tips

Iedere donderdagavond is het weer smullen. Dan staat de tv in huize GoodGirlsCompany op “Help, mijn man is klusser’. Het concept verveelt nooit. Een echtgenoot die er in huis een puinhoop van maakt en een vrouw die maar passief blijft wachten totdat hubby nu eindelijk eens de boel in orde maakt. En natuurlijk niet te vergeten John Williams die als redder in nood alles weer op orde brengt. Zowel het bouwval als de relatie. Met stijgende verbazing keek ik in de afgelopen jaren hoe een vrouw zich naar een steenkoude caravan in een lekkende schuur liet verbannen. Maar ook de aflevering waarin een vrouw uiteindelijk erg ondankbaar was met het werk van haar wederhelft maakte veel los. En toch blijf ik kijken terwijl ik onderwijl twitter. Vanuit een stukje leedvermaak. Zoiets zal mij dus nooit overkomen.

Waarom niet? Nou simpel, mijn man is geen klusser! Ik ben er nog steeds niet helemaal achter of hij nu daadwerkelijk 2 linker handen heeft, het desinteresse is of gewoon gebrek aan technisch inzicht. Maar ik weet wel dat het dus niet afkomt als ik het aan hem over laat. En dat risico neem ik niet.

De 5 beste survival tips als je man geen klusser is

Als je man niet kan klussen ontwikkel je survival skills. Dat huis wat qua prijs goedkoper is omdat je er  nog wel ‘even’ aan moet klussen wordt dus nooit jouw droomhuis. In plaats daarvan kies je veilig voor een nieuwbouwhuis met luxe afwerking waar alles op en aan zit. Want je wilt natuurlijk niet in de bende zitten terwijl je weet dat hij het niet kan oplossen.

Okay, soms is het best vervelend dat wederhelft niet in staat is om even vlug een nieuwe lamp aan de muur te hangen. Maar na al die jaren weet ik dit en is het niet eerlijk als ik dit van hem zou blijven verwachten. Daarom maak ik al jaren gebruik van een aantal survival tips

 • Doe het zelf. Ik probeer het altijd eerst zelf want het heet natuurlijk niet voor niets zo. In het begin vind ik het best even lastig, maar inmiddels kan ik muren egaliseren, meubels schuren en verven, behangen en zelfs een muur met gat repareren.
 • Maak gebruik van montageservice. Natuurlijk had ik die babykamer best zelf in elkaar kunnen schroeven, maar omdat mijn gezondheid het niet toe liet, moest ik het door anderen laten doen. Gelukkig boden ze een montage service aan.
 • Vraag het een ander. Mijn man is geen klusser maar gelukkig ken ik zat andere mannen in mijn omgeving die mij kunnen helpen. Zoals mijn zwager, kennissen en vrienden.
 • Huur een klusjesman. Sinds kort hebben we een mannetje voor allerlei klusjes in en rondom huis. Zo gaat hij vanavond de trampoline voor de kinderen ingraven en heeft hij geholpen om mijn  keuken ideën uit te voeren.
 • Zoek online. Er zijn verschillende sites waar je je klus kan neerzetten. Mannen die wel handig zijn, kunnen hier dan op reageren.

Dit zijn mijn overlevingstactieken om elke klus tot een goed einde te brengen. Het zal mij niet overkomen dat John Williams mij uit een bouwval moet redden. Mijn man is geen klusser maar ik ben er zelf ook nog bij en verantwoordelijk voor mijn huis. Dus voor alle vrouwen die zich achter hun man verschuilen omdat het thuis een beestenbende is, dit is een slecht excuus.

Liefs Josan

♥ Deze blog is een samenwerking. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Deborah
  21 april 2016 at 07:48

  Helemaal mee eens. Ik heb mezelf ook al eens zitten bedenken wat ik zou doen als het anders never nooit niet zou gebeuren. Grappig om jouw rijtje te lezen?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]