Opvoeding

Hellup! Ik krijg tieten

9 juni 2017
Hellup-Ik-krijg-tieten-GoodGirlsCompany

Hellup! Hellup! Hellup! Hellup! Ik krijg tieten. Nou ja niet ik, want ik heb ze al. Een paar zwangerschappen en twee jaar borstvoeding later, mocht ik wensen dat ze er zo uitzagen als in mijn jeugd. Nee, het is tijd voor de volgende generatie.

Tot op de dag van vandaag kan ik een aantal zinnen uit het Tietenlied van Kinderen Voor Kinderen woord voor woord mee zingen. Prachtig vond ik het destijds. Ik wist dat het ooit eens nuttig zou zijn om de tekst goed te onthouden. En terwijl ik na mijn zwangerschap het geheugen heb van een zeef, kan ik dit liedjes moeiteloos onthouden. Vindt mijn oudste dochter niet leuk. Zij begint steeds meer een tiener te worden. Inclusief schaam-momenten voor je ouders.

Ik krijg tieten

Hoe grappig het Tietenlied ook is, het bespreekt wel een fase uit de tienertijd. De fase waarin je lichaam verandert. Je van klein meisje overgaat naar vrouw. Voor mij is het al weer wat jaren geleden. Natuurlijk wilde je niet de eerste zijn die borsten kreeg. Maar je wilde zeker ook niet de laatste zijn. Om te kijken of alles een beetje op schema lag, wierp ik af en toe even een zo onopvallend mogelijke blik op klasgenootjes bij wie het al begon te groeien. Een soort vergelijkend warenonderzoek. Alleen hoef je de resultaten van dit onderzoek niet met anderen te delen. Het is genoeg om het voor jezelf te houden en je eigen conclusies te trekken.

De schoolarts had al gezegd dat ik niet zo lang zou worden. Maar het grote voordeel hiervan was dat ik ik op andere plekken begon te groeien. Ik had al wel ontdekt dat de meiden die in de lengte nog doorgroeiden niet degenen waren die de #boobiegoals voor de andere meiden bepaalden. Het waren de jaren ’90. Met voorbeelden zoals Pamela Anderson was het logisch dat sommige meiden die hun zakgeld opzij zetten zodat ze in de toekomst een borstvergroting konden betalen.

Hellup! Ik krijg tieten een tiener!

Tijden zijn veranderd. De jeugd van nu is een stuk wereldwijzer. En of het nu komt door de hormonen in ons voedsel, soms heb ik het idee dat die lichamelijke ontwikkeling ook sneller gaat. In elk geval sneller dan het ons moeders af en toe lief is. Het ene moment zijn ze kind, het volgende moment een tiener. Inclusief de buien die daarbij horen. Hellup! Hellup! Hellup! Hellup! Ik krijg een tiener!

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Afbeelding via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]