Bloggen Moeder & Kind Spelen

Heb je het al gehoord? Bratz are back!

29 augustus 2015
Bratz are back-Bratz poppen opnieuw verkrijgbaar-Bratz2015

De Bratz poppen zijn terug en beter dan ooit tevoren! Woensdag 26 augustus was ik op een feestje ter ere van de herlancering. Samen met Miss C en een heleboel andere meisjesmama’s maakte  ik kennis met Jade, Yasmin, Cloe, Sasha en hun nieuwe vriendin Raya. Zoals op feestjes normaal is, kregen we  lekker hapjes en drankjes en als klap op de vuurpijl was er voor de kleine dames ook een mini- make over. Michel Mertens (Managing director MGA Benelux) “Bratz lanceerde in 2001 haar eerste collectie met vier poppen: Cloe, Yasmin, Sasha en Jade. Het idee achter Bratz is dat elke meisje, waar ook ter wereld zich kan herkennen. Daarom biedt het een divers en breed aanbod. De nieuwste collectie moedigt meisjes aan hun eigen wereld te creëren. It’s good to be yourself, it’s good to be a Bratz.” Benieuwd hoe de nieuwe poppen er uit zien?  Lees dan snel verder.

Bratz are back-Bratz poppen opnieuw verkrijgbaar-Bratz event-Bratz2015-GoodGirlsCompany

Bratz event-MGA-Bratz are back-GoodGirlsCompany

Wie een aantal jaar geleden in de speelgoedwinkel op de meisjesafdeling keek, kon er niet om heen: Bratz.  Speelgoedgidsen stonden er rond Pakjesavond vol mee. Mening meisje speelde er mee en verzamelde de hippe outfitjes. Ja, begin 2000 was er in de schappen een hevige strijd gaande tussen de tienerpoppen. Eentje die het speelgoedmerk leek te winnen. De outfitjes waren net wat hipper, de poppen zagen er net wat coller uit en de accesoires waren net iets steviger en robuuster. Geen wonder dat menig meisje helemaal verzot was op de poppen. Maar van de een op de andere dag waren ze ook zo weer uit de schappen verdwenen.

Bratz are back-Bratz poppen opnieuw verkrijgbaar

Bratz are back

Bratz are back

Wat maakt Bratz anders?

De verdwijning was jammer. Eindelijk was er voor verschillende meisjes een pop die op hen leek. Daar streefde het speelgoedmerk ook na: een pop te maken waar ieder meisje zich in kan herkennen. Ik heb op mijn blog wel eens gedeeld wat voor een gedoe het is om een donkere pop voor mijn dochters te vinden. Net zoals elk ander meisje willen zij een pop die op hen lijkt. Een die er mooi uitziet . Waar Barbie voornamelijk blank is, heeft Bratz een donkere pop en een Latina. Kijk, zo zien wij het graag!
Ook het haar onderscheidt ze van alle andere tienerpoppen. Het is lang, dik en van prachtige kwaliteit. Ooit het trauma opgelopen dat iemand je een goedkope pop gaf en je bij een staartje maken ontdekte waarom het zo goedkoop was? Dan begrijp je ook waarom  het een verschil maakt.

Bratz are back-Bratz event-GoodGirlsCompany

Bratz are back-Bratz poppen opnieuw verkrijgbaar-Bratz event-GoodGirlsCompany-Bratz2015

Zoveel kleur in 1 hapje

Bratzareback-Bratz event-GoodGirlsCompany

Maak je eigen fantasiewereld

Ze mogen dan enkele jaren niet verkrijgbaar zijn geweest, uiteindelijk zijn de poppen ook met hun tijd mee gegaan. De frisse uitstraling zal een nieuwe generatie meisjes aanspreken. Zo is er een heuse app die de  speelervaring van je dochter nog meer versterkt. In de app kan je van alles zien. Zo is er de Create-it-Yourself-shoppe waar je mode items kan personaliseren, spelletjes kan spelen, meedoen aan ontwerpwedstrijden. Ook kan je emoji’s downloaden en zo al je berichten voorzien van een personal touch. Ook zijn er nieuwe uitdagingen die meisjes stimuleren om hun creativiteit te benutten bij het creëren van een fantasiewereld.

Bratz are Back-GoodGirlsCompany

Miss C maakt ook kennis

Bratzareback-GoodGirlsCompany

5 Thema’s

Maar naast dat je dochter lekker in haar eigen fantasiewereld kan opgaan, hebben de nieuwe Brats ook 5 verschillende thema’s.

 1. Bratz Hello My name is laat je kennis maken met de vriendinnen. BFF’s voor het leven die elkaar inspireren en samen helpen om een mooie wereld te creeeren.
 2. Bratz Fierce Fitness gaat om bewegen. Elke pop heeft haar eigen favoriete style en outfit,
 3. Bratz #Selfie Snaps is helemaal van nu. Je leert de poppen kennen door de manier waarop ze een selfie maken en emoji’s gebruiken.
 4. Bratz Study abroad showt de dames in de verschillende outfits van de landen die ze bezocht hebben.
 5. Bratz #Snowkissed laat winter-proof modepoppen zien met wel 2 fashionable outfits. Steel de show op de piste of na afloop in je vakantiehuisje.

Bratz event-GoodGirlsCompany

Bratzareback-Bratz2015-Bratz event-speelgoed voor meisjes-GoodGirlsCompany

Nagels lakken

Bratz event-Bratz are back

Tijdens het event maakten we kennis met de poppen. Aten we lekkere hapjes en als klap op de vuurpijl konden de kleine dames ook nog hun nagels laten lakken en haren laten vlechten. Kleine Miss C vermaakte zich stilletjes op de bank met een door haar bemachtigde pop. Dat wordt een strijd tussen haar en haar zussen 😉

 • Reply
  Nicole
  29 augustus 2015 at 23:02

  Ahh die miss C, zo cute. Heb nog een mooie foto van dr voor je.. Zal hem binnenkort sturen 😉

 • Reply
  Judith
  29 augustus 2015 at 14:48

  Leuk!! Jammer gemist te hebben!! Alleen waren ze toch echt nog wel in de winkels, Keira heeft een aantal van die poppen gewoon nog bij de bart smit gekocht?

  • Reply
   Josan
   29 augustus 2015 at 21:24

   De volgende keer gaan we gewoon samen 🙂

 • Reply
  linda
  29 augustus 2015 at 11:27

  Mooi verslag heb je er van gemaakt met mooie foto’s! Leuk ook miss C met haar eigen bratz pop.Leuk om haar ook in het echt gezien te hebben. Volgende keer moeten we echt naar even kletsen.

 • Reply
  Malou
  29 augustus 2015 at 09:16

  Leuk zeg! Ik heb ze jaren geleden wel eens gezien haha.

  • Reply
   Josan
   29 augustus 2015 at 21:25

   Ja, toen stonden de speelgoedgidsen er vol mee. Eerlijk gezegd wist ik eerst helemaal niet dat ze weg waren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]