Food Recepten

Harissa kippenbouten met pompoen gratin

18 augustus 2017
Harissa kippenbout met gratin van pompoen5

Toen Hanneke de Jonge van Culinea aanbood een recept te maken, bedacht ik me geen twee keer. Ze vroeg nog of ik eisen had. “Ja graag exotisch en kidsproof! ” Met deze wens in gedachten, maakte ze dit recept voor Harissa kippenbouten met pompoen gratin.

Serveer bij deze harissa kippenbouten met pompoen gratin een lekkere mangochutney.

Je kunt de kip zo spicy maken als je zelf wilt, smeer er meer of minder harissa op. In plaats van pompoen kan je ook zoete aardappel gebruiken.

Recept Harissa kippenbouten met pompoen gratin

Ingrediënten 4 personen:

  • 4 kippenbouten
  • 4 theel harissa
  • 1 flessenpompoen, de hals ervan
  • 4 eetl room
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 eetl Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 mozzarella, in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetl tijmblaadjes
  • peper en zout
  • olie
  • verse koriander
  • Extra nodig: 4 ringsteken

Bereiding Harissa kippenbouten met pompoen gratin

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Smeer de kippenbouten in met de harissa en strooi er peper en zout over.
  • Leg op een ovenplaat voorzien van aluminiumfolie.
  • Schil de pompoen en snijd (met mandoline) in hele dunne plakken.
  • Omwikkel de steekringen met aluminiumfolie, zodanig dat er een “schaaltje” ontstaat waar de room niet kan uitlopen. Vet dit in met olie.
  • Meng de room met de knoflook, kazen, tijm en peper en zout.
  • Leg een paar plakken van de pompoen in de ringen, lepel hier een beetje van het roommengsel op en herhaal dit nog 2 keer.
  • Zet de pompoenringen ook op de ovenplaat en zet het in de oven.
  • Laat ongeveer 45 minuten bakken tot de kip en pompoen goudbruin en gaar zijn.
  • Haal de plaat uit de oven, leg de bouten op de borden.
  • Leg de pompoenringen op een snijplank of bord, vouw het aluminiumfolie open en haal de ringen er voorzichtig van af. Schep de pompoentorentjes uit het folie en leg op de borden. Serveer met een paar takjes koriander en marmelade erbij.

Groetjes,

Hanneke de Jonge

Kijk voor nog meer lekkere recepten op http://www.culinea.nl/ of volg mij ook op facebook: https://www.facebook.com/culinea

 

Harissa kippenbouten met pompoen gratin

Kan jij ook goed koken en wil jij ook een keer een recept, delen? Stuur mij dan een mailtje!

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]