Persoonlijk

Happy New Hair

22 april 2017
happy-new-hair-GoodGirlsCompany

Ik ging naar de kapper en liet mij een nieuw kapsel aanmeten. Het leuke van mijn haar is dan ook meteen dat je hele uiterlijk verandert. Even wennen vooral voor degene die mij alleen met kort haar kennen. Tijd om even mijn Happy new hair met jullie te delen en een persoonlijke update te geven.

Zoals je misschien wel hebt gemerkt was het de afgelopen dagen wat stiller. Je hebt gestructureerde bloggers die dagen vooruit plannen. Telkens neem ik mij voor om zo’n blogger te worden. En het lukt…in rustige tijden. Maar niet in drukke. Toen ik naar Engeland ging heb ik ontzettend veel vooruit gewerkt, maar afgelopen Paasweekeinde was ik weer niet thuis en ik had er geen zin in om vooruit te werken. Het is bijna eind april en dit is een van de weinige weekends dat ik thuis ben. THUIS! Terwijl ik dit typ zit ik nog steeds met warrig haar op de bank. In. Pyjama. Heerlijk! Wat heb ik dat de afgelopen weken gemist. Ik heb gerend, gehold en gevlogen. Ja zelfs letterlijk. De prioriteiten lagen even niet bij bloggen.

haarextensions-GoodGirlsCompany

Geleefd worden

Toen ik afgelopen maandag na een lang kampweekend terug kwam, was ik echt even op. Het was het tweede weekend op rij dat ik afwezig was geweest. Ik had mijn koffer nog niet uitgepakt of ik kon hem al weer inpakken. Mijn 3 wasmanden puilden uit. De schone was had nog steeds zijn weg niet naar de verschillende kledingkasten gevonden. Ik was moe, dreumes was ontregeld en verkouden door ons vele gereis en ik snakte naar rust. Zo gingen we een nieuwe werkweek in, deden we de dagelijkse routine en zat ik ’s avonds achter mijn computer. Naar een scherm te staren. Bloggen ho maar.

Ik heb een asociaal grote stapel vol speelgoed in de hoek van de kamer waar ik iets mee moet. Reviewen en inplannen voor winacties. Mijn computer staat vol prachtige foto’s. De harde schijf zit vol met filmmateriaal en toch…ik kon me er niet toe zetten. Het was even welletjes. Tijd voor een rustmomentje.

Naar de kapper

Donderdag kwam dan eindelijk een rustmoment. Leuk hoor die natural hair journey maar na 3 jaar is mijn haar eerder afgeknapt dan gegroeid. Okay de ergste haaruitval door zwangerschapshormonen lag inmiddels achter mij. Maar ondanks een gezond leefpatroon en vaste haarroutine bleven de mooie lokken uit. Ik was toe aan iets nieuws. Vroeger (lees voordat dreumes bestond) droeg ik eigenlijk altijd extentions. Ik heb een vaste kapper:  Afro Hair & Beautysalon in Enschede.

Hier kom ik al 20 jaar. Vanaf mijn woonplaats is dat anderhalf uur rijden, maar dat is het waard. Ik heb al verschillende kappers in mijn eigen plaats geprobeerd. Maar nooit naar tevredenheid. Na zo’n affaire keer in telkens weer met hangende pootjes terug bij Feta. Zij kent mijn haar en kent mij. Ze heeft verstand van black hair maar kan ook van gewoon Europees haar. Ze kan het knippen, ontkrullen/stijl maken of krullen.

afro-hair-extensions-GoodGirlsCompany

Happy New Hair

Als ik een bezoekje aan de kapper breng, trek ik daar een dag voor uit. Sessies van 8 of 6 uur. Ik ben het gewend en onderga het zonder klagen. Terwijl zij mijn haar vlocht, kon ik mooi wat leeswerk voor het werk doen. Ergens aan het begin deelde ik onderstaande foto op Facebook. Zo lijkt het al heel wat, terwijl hier eigenlijk alleen de voorkant gevlochten was. Het uiteindelijke resultaat is een hele bos krullen met kleurtje.

Betekent het nu dat ik mijn natural hair journey heb opgegeven? Nee, hoor. Maar ik gun mijn haar voorlopig even rust. Ik ging er meteen voor 100% in, terwijl ik iets over het hoofd zag. Het kost tijd en ook de andere meiden doen tussendoor wel eens een protective style om hun haar te beschermen. Voor de komende paar maanden is dit mijn protective style. Als ik het uit gehaald heb (kost 3 uur) kijk ik wel weer verder of mijn haar gegroeid is, geknipt moet worden en bij gekomen is. Voorlopig krijgt het rust; Happy new hair.

Nieuwe energie

En ik? Ook ik ben tot rust gekomen. De vermoeidheid was verdwenen. Ik was vergeten hoe therapeutisch het is om naar de kapper te gaan. Eindelijk had ik energie om mijn nieuwste camera te proberen. Ik pakte wat make-up kwasten en sloot me op. Even niet bloggen maar lekker make-uppen. Ook dat werkt therapeutisch. En toen ik klaar was, maakte nieuwe profielfoto’s. 

Hoe gaan jullie vermoeidheid te lijf en creëren jullie rustmomentjes als je druk bent?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  25 april 2017 at 10:54

  Wauw, wat een prachtige bos krullen heb je. En wat zie je er anders uit zonder make-up zeg! Het lijkt me best fijn om zo lekker lang bij de kapper te zitten.

 • Reply
  alovelyadventurenl
  23 april 2017 at 12:28

  Ik vind het echt prachtig geworden en wauw jij kan ook nog eens mooi make-uppen haha.. fijne zondag nog!

  • Reply
   Josan
   23 april 2017 at 21:46

   Dank je wel! Ja, heb ik overgehouden aan de Moederdag swap van vorig jaar. Ik begon met standaar 1 dag in de week make up dragen. Nu is het tegenwoordig andersom.

 • Reply
  Gwendelien
  23 april 2017 at 10:37

  Herken mezelf in je verhaal hahaha. Ben benieuws hoe de “drukte” bij mij zal zijn als de baby er eenmaal is. Maar voor nu geniet ik van elk moment rust.
  Dat “protectivestylen” doe ik dan wel regelmatig. Vaker een pruik op hebben en afwisselen met mijn natuurlijk haar werkt positief op mijn haargroei. Liefs x

  • Reply
   Josan
   23 april 2017 at 21:49

   Dank je wel voor de tip Gwendelien. Ik ga denk ik ook maar eens een mooie pruik aanschaffen. Moet gewoon best nog wel over een drempeltje heen merk ik. Maar jouw haar zit altijd ‘on fleek’.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]