Nederland Reviews Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Hans & Grietje De Musical

26 februari 2018
Hans & Grietje de Musical_GoodGirlsCompany

Samen met Miss C bezocht ik Hans & Grietje De Musical in de schouwburg van Hilversum. We moesten ontzettend lachen toen Titus “Hallo allemaal zong”.

Het verhaal van Hans & Grietje is welbekend. Als klein meisje sprak het huisje van snoep altijd tot mijn verbeelding. Elke keer als we een bos bezochten, was ik een klein beetje teleurgesteld als daar niet middenin het bos – op het zachte mos omgeven door gouden zonnestralen- een snoephuisje stond.

Video Hans & Grietje de musical

Klik hier als de video niet goed wordt weergegeven.

Met een peuter naar de musical

Miss C is nog niet echt bekend met het verhaal. Toch vind ze verhalen en theater al erg leuk. En met haar 2 jaar kan ze ook al aardig een lange tijd stil zitten. Vandaar dat ik geen moment aarzelde om haar mee te nemen. Ze mocht dan wel niet weten waar het verhaal over ging maar ze had er zin in. Met kinderlijk enthousiasme dribbelde ze achter mij aan naar de schouwburg. Nam plaats op de pluchen stoel en keek haar ogen uit. Wat een ervaring! Naast de show voor mij heb ik ook met veel plezier naar mijn peuter gekeken die betoverd was door het schouwspel beneden. En het leuke is: voor haar is het echt!

Met een peuter naar de musical_GoodGirlsCompanyHans & Grietje de Musical

Hans & Grietje de Musical verteld het bekende verhaal over een arm houthakkersgezin. Als vader zijn baan kwijt raakt, besluit hij dat ze beter af zijn bij iemand anders. Hij laat ze in het bos achter. Hopelijk vindt iemand ze die goed voor ze zal zorgen. Maar Hans hoort zijn vader praten en bedenkt een slim plannetje. Dankzij een paar steentjes vinden ze de weg naar huis.

Parallel aan het verhaal van Hans & Grietje is het verhaal van Titus & Fien. Laatstgenoemde heeft een gemeen plannetje. Ze wil de baas van de wereld te worden. Het enige wat ze nodige hebben, is iets dat een kind kan geven: een kindertraan. Als Fien oppert om voor Hans & Grietje te zorgen, moeten Hans & Grietje alles op alles zetten om te ontsnappen. Zullen ze ooit weer hun vader zien?

Review Hans & Grietje de Musical

Review Hans & Grietje de Musical

Het leuke van Hans & Grietje de Musical is dat het oude elementen met nieuwe mengt. Daardoor ontstaat een eigentijds verhaal. Miss C snapte waarschijnlijk niet alle dialogen, maar moest enorm lachen om Titus. Ze vond hem geweldig! De scènes waarin hij verscheen waren uiterst hilarisch.

Het spel tussen de acteurs was zo leuk om te zien! Ook hoe Fien reageerde toen Titus spontaan Hallo allemaal begon te zingen. Daarmee kreeg hij de zaal plat en de lachers op zijn hand. Het plezier spatte eraf wat maakte dat het verhaal op geen enkel ogenblik eng of naargeestig werd. Neem daarbij de vrolijke liedjes die je zo meezingt of klapt en het feest is compleet.

Hans & Grietje de Musical_Meet en Greet_GoodGirlsCompany

Meet & Greet

Het leuke van de voorstelling is dat je verkleed mag komen. Daardoor maken kinderen kans op leuke prijzen. En als klap op de vuurpijl kan je ook nog met verschillende castleden op de foto. Miss C moest en zou met Titus op de foto.

Wil jij nu ook nog naar Hans & Grietje de Musical? Kijk dan even op speellijst. Dan zie je of hij deze familievoorstelling in een theater bij jou in de buurt draait.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!