Nederland Reviews Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Hans & Grietje De Musical

26 februari 2018
Hans & Grietje de Musical_GoodGirlsCompany

Samen met Miss C bezocht ik Hans & Grietje De Musical in de schouwburg van Hilversum. We moesten ontzettend lachen toen Titus “Hallo allemaal zong”.

Het verhaal van Hans & Grietje is welbekend. Als klein meisje sprak het huisje van snoep altijd tot mijn verbeelding. Elke keer als we een bos bezochten, was ik een klein beetje teleurgesteld als daar niet middenin het bos – op het zachte mos omgeven door gouden zonnestralen- een snoephuisje stond.

Video Hans & Grietje de musical

Klik hier als de video niet goed wordt weergegeven.

Met een peuter naar de musical

Miss C is nog niet echt bekend met het verhaal. Toch vind ze verhalen en theater al erg leuk. En met haar 2 jaar kan ze ook al aardig een lange tijd stil zitten. Vandaar dat ik geen moment aarzelde om haar mee te nemen. Ze mocht dan wel niet weten waar het verhaal over ging maar ze had er zin in. Met kinderlijk enthousiasme dribbelde ze achter mij aan naar de schouwburg. Nam plaats op de pluchen stoel en keek haar ogen uit. Wat een ervaring! Naast de show voor mij heb ik ook met veel plezier naar mijn peuter gekeken die betoverd was door het schouwspel beneden. En het leuke is: voor haar is het echt!

Met een peuter naar de musical_GoodGirlsCompanyHans & Grietje de Musical

Hans & Grietje de Musical verteld het bekende verhaal over een arm houthakkersgezin. Als vader zijn baan kwijt raakt, besluit hij dat ze beter af zijn bij iemand anders. Hij laat ze in het bos achter. Hopelijk vindt iemand ze die goed voor ze zal zorgen. Maar Hans hoort zijn vader praten en bedenkt een slim plannetje. Dankzij een paar steentjes vinden ze de weg naar huis.

Parallel aan het verhaal van Hans & Grietje is het verhaal van Titus & Fien. Laatstgenoemde heeft een gemeen plannetje. Ze wil de baas van de wereld te worden. Het enige wat ze nodige hebben, is iets dat een kind kan geven: een kindertraan. Als Fien oppert om voor Hans & Grietje te zorgen, moeten Hans & Grietje alles op alles zetten om te ontsnappen. Zullen ze ooit weer hun vader zien?

Review Hans & Grietje de Musical

Review Hans & Grietje de Musical

Het leuke van Hans & Grietje de Musical is dat het oude elementen met nieuwe mengt. Daardoor ontstaat een eigentijds verhaal. Miss C snapte waarschijnlijk niet alle dialogen, maar moest enorm lachen om Titus. Ze vond hem geweldig! De scènes waarin hij verscheen waren uiterst hilarisch.

Het spel tussen de acteurs was zo leuk om te zien! Ook hoe Fien reageerde toen Titus spontaan Hallo allemaal begon te zingen. Daarmee kreeg hij de zaal plat en de lachers op zijn hand. Het plezier spatte eraf wat maakte dat het verhaal op geen enkel ogenblik eng of naargeestig werd. Neem daarbij de vrolijke liedjes die je zo meezingt of klapt en het feest is compleet.

Hans & Grietje de Musical_Meet en Greet_GoodGirlsCompany

Meet & Greet

Het leuke van de voorstelling is dat je verkleed mag komen. Daardoor maken kinderen kans op leuke prijzen. En als klap op de vuurpijl kan je ook nog met verschillende castleden op de foto. Miss C moest en zou met Titus op de foto.

Wil jij nu ook nog naar Hans & Grietje de Musical? Kijk dan even op speellijst. Dan zie je of hij deze familievoorstelling in een theater bij jou in de buurt draait.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]