ADHD Lifestyle

7 handige habit tracker apps voor als je ADHD hebt

18 januari 2023
beste habit tracker apps 2023_Themillennialmom

Habit tracker apps zijn mobiele of webapplicaties die speciaal zijn ontworpen om je te helpen bij het volgen en ontwikkelen van gewoonten. In deze blogpost bespreek ik 7 Habit tracker apps die handig zijn als je ADHD hebt.

Een van de kenmerken van ADHD is dat we een hekel hebben een routine. Terwijl we er aan de andere kant baat bij hebben. Maar ons brein vindt bijna alles wat met routine te maken heeft saai. En ook onze vergeetachtigheid maakt het niet makkelijk om goede gewoontes te cultiveren en vast te houden. Maar gek genoeg als we er wedstrijd van maken of een andere ludieke manier verzinnen om vaste taken af te vinken, lukt het vaak wel.

Waarom zijn habit tracker apps handig?

Het biedt een platform om dagelijkse taken en doelen bij te houden, met inzicht in de voortgang en mogelijkheid om aanpassingen te maken. Het idee achter een habit tracker is om gebruikers te helpen positieve gewoonten op te bouwen en vol te houde, door hen bewuster te maken van hun acties en hen te motiveren door middel van reminders en beloningen.

5 Habit tracker apps voor als je ADHD hebt

Habit trackers zijn een effectieve manier om mensen met ADHD te helpen hun dagelijkse taken en doelen te volgen. Hieronder staan 5 van de beste habit tracker apps die u kunt gebruiken om uw productiviteit te verhogen en uw doelen te bereiken.

Fabulous

Dit is een van de meest complete habit tracker apps die er zijn. Het heeft een mooie, eenvoudige interface en biedt veel persoonlijke aanbevelingen en reminders om u te helpen uw gewoonten op te bouwen en te volgen.

Todoist

Todoist is een uitgebreide takenmanager app die ook geweldig is voor het bijhouden van gewoonten. Het biedt u inzicht in uw voortgang en stelt u in staat om uw taken en gewoonten gemakkelijk te prioriteiten en volgen.

Streaks

Dit is een specifiek habit tracker app die zich richt op het ontwikkelen van positieve gewoonten. Het biedt je een visueel inzicht in uw voortgang en stelt u in staat om uw gewoonten aan te passen en uw doelen te bereiken.

Habitica

Dit is een unieke habit tracker app die een gamification-element toevoegt aan het proces. U kunt uw gewoonten uitdagen en belonen en samenwerken met andere gebruikers om uw doelen te bereiken.

Coach.me

Coach.me is een app die zich richt op het verbeteren van uw persoonlijke ontwikkeling en het helpen van u bij het bereiken van uw doelen. Het biedt u een persoonlijke coach en community om u te steunen en u te helpen uw gewoonten op te bouwen en te volgen.

Habit tracker apps kunnen een waardevolle hulp zijn voor mensen met ADHD, door hen te helpen hun doelen en taken te volgen en hun productiviteit te verhogen. Probeer een van deze apps uit en ontdek welke het beste bij uw specifieke behoeften past.

Daylio

Daylio is een digitale dagboek app waarin je je humeur kunt bijhouden. Ideaal want vaak gaat ADHD ook gepaard met stemmingswisselingen. Elke dag kun je met emoji’s aangeven hoe je je voelt. Van Super tot vreselijk. Vervolgens kun je aanklikken wat je die dag gedaan hebt. Zoals tijd een aandacht aan je gezin besteed. Of dat je gewerkt hebt. Maar je kunt ook aangeven of je goed hebt geslapen en wat je gedaan hebt om een betere versie van jezelf te worden.  Wat Daylio prettig maakt is dat je eigenlijk niet echt iets hoeft te schrijven, maar gewoon met icoontjes kunt aanklikken. Daarnaast stuurt het – wanneer je dit instelt- reminders. Zo wil k bijvoorbeeld meer water drinken. En wordt ik elke dag hier op een ingestelde tijd aan herinnerd.

Klik hier voor Apple of Android 

Structured

In structured kun je je dag indelen in kleine taken. En het mooie is. Geen enkele dag hoef hetzelfde te zijn. Het enige wat je moet doen, is het invullen. En het stuurt je reminders. Doordat structured een visuele time line creëert heb je ook een beter overzicht van je taken. Kleurtjes en iconen kun je aanpassen

Klik hier voor Apple

Habit

Habit is een een habit tracker met een simpele interface zonder al te veel afleiding. Door op het plusje te klikken kun je een goede gewoonte toevoegen uit verschillende categorieën. Zo zijn er bijvoorbeeld uit kiezen om dagelijks te wandelen, mediteren, fruit te eten op tijd naar bed te gaan of geen suiker te eten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Habit analyseert je gewoonten en maakt hier een analyse van.

Apple 

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]