Babyspullen Moeder & Kind

Handige babyspullen Sophie de Giraf

9 juni 2016
Sophie de Giraf-wat maakt Sophie zo bijzonder-ervaringen met Sophie

Welke moeder is er niet gevallen voor de charmes van Sophie de giraf? Deze handige bijtring, speeltje en en leuke musthave stimuleert alle zintuigen van je baby. Is gemaakt van Hevea rubber dus BPA-vrij. En ook nog eens beschilderd met verf waarbij je je geen zorgen hoeft te maken als het afbladdert in in de mond van je baby of dreumes terecht komt. Je telt al snel 18 euro neer voor dit hippe girafje maar dan heb je ook wel de Bentely onder de babyspeeltjes. En een product dat al 50 jaar een favoriet is van vele moeders.


Sophie de Giraf speeltje-GoodGirlsCompany-BPA vrij speelgoedIn de rubriek handige babyspullen zet ik producten voor baby’s en kinderen in de spotlight. Spullen die het leven van een jonge moeder een beetje aangenamer maken.

De geschiedenis van Sophie de Giraf

Op 25 mei 1961 zag Sophie de Giraf het levenslicht. Dit is de naamdag van de heilige Sophie. In een tijd waarin speelgoedbeestje voornamelijk gemaakt werden van bekende huis-tuin-en-keukendieren was het een hele stap om een exotisch girafje te lanceren.

Vandaag ziet Sophie er nog steeds hetzelfde uit als 25 jaar geleden.  De vorm en afmetingen zijn ideaal voor grijpgrage handjes van baby’s. Een goed product heeft geen reclame nodig. Moeders waren lovend over Sophie! Zo werd dit girafje de it-girl onder de bijtringen simpelweg door mond tot mondreclame en won het de harten van vele moeders.

Het moederbedrijf VULLI dat is gevestigd in Rumilly (Haute-Savoie) bewaart het fabrieksgeheim met veel zorg. Ook nu nog wordt Sophie de Giraf nog altijd ‘handmatig’ gemaakt, aangezien er meer dan 14 manuele handelingen nodig zijn om haar te maken. Doordat ze gemaakt is van rubber afkomstig van de heveaboom is ze 100% natuurlijk. Een verantwoorde keuze op het gebied van babyspeelgoed.

Wat maakt Sophie de Giraf bijzonder-GoodGirlsCompany

Wat maakt Sophie de Giraf nu zo bijzonder?

Allemaal leuk en aardig, maar wat maakt Sophie de Giraf nu zo bijzonder? Er zijn immers ook goedkopere bijtringen verkrijgbaar.

 • Franse Finesse. In een wereld die wordt gedomineerd door speelgoed waarop staat ‘Made in China’, is het verfrissend dat Sophie ‘gewoon’ uit Frankrijk komt. Voldoet aan Europese wetgeving en, zoals je wilt, degelijk en doordacht in elkaar zit.
 • Veiligheid. Daarnaast vinden ouders het super fijn om te weten dat moederbedrijf Vulli geen concessies doet aan Sophie. In 1961 niet en nu ook niet. Al meer dan 50 jaar heeft Sophie zich bewezen de tand des tijds te doorstaan zonder achtervolgd te worden door allerlei grote schandalen omtrent veiligheid of terughaalacties.
 • Pionier. In een tijd waarin de meeste speelgoed nog niet aan allerei keuringen en eisen hoefde te voldoen, de negatieve effecten van BPA nog niet bekend en ouders totaal niet kritisch naar waar hun kinderen mee speelden, besloot VULLI al om Sophie BPA-vrij te maken. En dat bleven ze doen.
 • Geen kakelbonte kleuren. Zodra je kinderen krijgt, wordt je inrichting langzaam maar zeker overgenomen door knalkleuren.Koop je het zelf niet, dan slepen anderen het wel je huis in verpakt als kraamcadeautjes, verjaardagscadeautjes etc. Onder de smoes dat het de ogen zou stimuleren, ziet een gemiddelde speelgoedkist eruit alsof er een regenboog in belandt is. En toen kwam Sophie…stimuleert ook de ogen. Alleen niet op een manier waarop het lijkt alsof ze een chronisch aandacht tekort heeft.
 • Multifunctioneel. Knijp er in, sabbel of kauw erop, het kan allemaal. De stippen worden op den duur vager van het geknaag van je koter, maar hey de verf is niet giftig, kankerverwekkend of  erger. En dat is ook wel weer eens een welkome afwisseling.

Kortom: die bijna 19 euro die je neertelt, is de prijs die je betaalt voor veiligheid en kwaliteit.

Sophie de Giraf bijring-BPA vrije bijtring-GoodGirlsCompany-veilig babyspeelgoed

Review Sophie de Giraf

Miss C had al vrij vlak na de geboorte dat ze enorm kwijlde. Maar het leek me sterk dat een baby met 3 maanden al tanden krijgt. Meestal duurt dat nog wel even. Dus kocht ik Sophie de Giraf. Nou ja niet meteen, ik probeerde eerst wat goedkopere bijtringen, maar dat was niet echt een succes. Met pijn in mijn portemonnee telde ik de 19 euro neer.Een van de duurste kinderspeeltjes die ik tot dan toe voor haar had gekocht. En ik was uiterst sceptisch. Miss C daarentegen was vanaf het prille begin helemaal weg van Sophie. Ze kon er uren mee in de box liggen knagen. Rustig, tevreden en het zag er natuurlijk schattig uit. Waar zij was, was Sophie. In hand of gewoon in haar mond.

Merk je dat ik in de verleden tijd spreek? Ik ben Sophie namelijk kwijt. Geen idee waar ze in huis slingert of dat ik haar onderweg verloren ben. Dikke kans dat ik een dezer dagen weer gewoon 19 euro neertel voor Sophie de 2de.

Sophie de Giraf heeft ook een natuurlijke cosmetica lijn voor de allerkleinsten die ook het proberen waard is.

Kende jij Sophie de Giraf en zou jij haar  voor je kleintje kopen?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  joke vermanen
  9 juni 2016 at 22:50

  Hier geen sophie de giraffe… maar wel tandjes met 3 maanden…

  • Reply
   Josan
   11 juni 2016 at 07:59

   Dat is ook enorm vroeg Joke, ik dacht dat het echt niet kon 🙂

 • Reply
  Leonie van Mil
  9 juni 2016 at 21:05

  Ja geweldig!! Ik moest en zou hem ook hebben. En ik heb hem. Ik vind die kleine balletjes van Sophie ook geweldig. Die staan nog op mijn verlanglijst

  • Reply
   Josan
   11 juni 2016 at 07:52

   Die heb ik nog niet gezien. Lijkt me ook een mooie aanwinst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]