Babyspullen

Handige babyspullen: Bugaboo seat liner

16 juni 2016
Bugaboo Seat liner ervaringen_GoodGirlsCompany

Met de Bugaboo seat liner maak je jouw geliefde kinderwagen in een handomdraai helemaal summer proof. Sinds enkele weken heb ik deze inleg in de kinderwagen zitten en vandaag leek het mij een mooi moment om mijn ervaringen met de Bugaboo Seat liner met jullie te delen.

 

Ervaringen Bugaboo Seat liner_Baby koel in de kinderwagen_GoodGirlsCompany

In de rubriek handige babyspullen zet ik producten voor baby’s en kinderen in de spotlight. Spullen die het leven van een jonge moeder een beetje aangenamer maken.

Eigenlijk is de Bugaboo seat liner gewoon een gewatteerde inleg. Doordat hij over de bekleding ligt, beschermt hij je kinderwagen tegen vlekken, morsen, kruimels en andere ongemakken die de levensduur van je kinderwagen kunnen aantasten.

Bugaboo seat liner-GoodGirlsCompany-kinderwagen met grootste reiswieg

 

Waarom kocht ik een Bugaboo Seat liner?

Van alle kinderwagens is de Bugaboo Cameleon toch echt wel degene met de grootste kinderwagenbak. Miss C paste tot ruim 11 maanden in de reiswieg. Toen ze hem bijna ontgroeid was, zette ik haar rechtop met een kussen in de rug. Wanneer ze wilde, kon ze lekker rechtop zitten en om haar heen kijken. Was ze moe? Dan legde ik haar weer neer en deed de ruime kap van de Bugaboo Cameleon3 naar beneden. Dan  lag ze lekker beschermd in haar eigen bed op wieltjes. Van mij had het nog wel langer mogen duren. Met haar kledingmaatje 68/74 paste ze er nog prima in, maar ze wilde ook gewoon rechtop zitten. Om onveilige situaties te voorkomen, werd het tijd de wieg te vervangen door het stoeltje.

Zo gezegd, zo gedaan. Maar toen het stoeltje met bekleding er eenmaal op zat, was ik niet tevreden over het resultaat. Ik vond het stevige canvas te stug voor het tere huidje van mijn baby. Bij haar zussen had ik een Bugaboo Cameleon2. Destijds bestond mijn  customized Bugaboo uit een basis bekledingset met een aanvullende fleece set. In de zomer een beetje warm, maar warm in de winter en bovenal comfortabel. Ontevreden over het resultaat, bezocht ik de dichtstbijzijnde babywinkel in de hoop een oplossing te vinden voor mijn (luxe) probleem.

De Bugaboo seat liner geeft gewoon net dat beetje extra comfort

Bugaboo Seat liner-GoodGirlsCompany-past in alle modellen Bugaboo

Voordelen Bugaboo Seat liner

Nadat ik de verkoopster het probleem duidelijk had uitgelegd adviseerde zij mij de Bugaboo seat liner. De inleg geeft baby’s gewoon net iets meer comfort dan alleen de stugge canvas bekleding. Maar dat is niet het enige voordeel. Kort samengevat zijn dit de voordelen van de Bugaboo seat liner:

 • ademende stof van bamboehoutskool die de temperatuur regelt en vocht absorbeert
 • extra voering biedt je kind nog meer comfort en bescherming tegen gemorste dranken en kruimels
 • Verschillende kleuren om je kinderwagen mee aan te vullen, dus altijd ene kleur die je mooi vindt en bij je wagen past.
 • eenvoudig te bevestigen
 • Past in de stoeltjes van alle Bugaboo modellen (Bee, Cameleon, Donkey, Buffalo)

Bugaboo wollen seat liner-Bugaboo Bee-GoodGirlsCompany

Bugaboo seat liner ervaringen

Onze Bugaboo Seat liner ervaringen zijn positief. De zachte inzet geeft je kleintje inderdaad meer comfort in de kinderwagen. Dus missie geslaagd. Maar het is ook een goede bescherming tegen lekkende flesjes, plakkerige koekkruimels en spugende baby’s. In plaats van dat ik de hele bekleding van het stoeltje moet halen, haal ik nu alleen onze roze seat liner eruit.

Haar zussen hadden op warme dagen het zweet op hun rug staan,  maar Miss C’s huidje blijft aangenaam droog. Dus minder warmte uitslag en minder huidirritatie. De Bugaboo seat liner bleek echt een uitkomst tijdens de warme dagen van de afgelopen periode. Onze kinderwagen is summer proof en ik kijk er naar uit om hem te testen tijdens onze vakantie als temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden. Ik ben benieuwd hoe Miss C er dan bij zit.

Stiekem kijk ik al uit naar de winter. De wollen seat liner van Bugaboo ziet er zo comfortabel uit. Wat moet het heerlijk zijn als dochter straks lekker warm op dit wollen kleedje zit onder een regenscherm terwijl mama haar wagentje voortduwt  door de koude regen.

De Bugaboo seat liner kost €49,95 en de Bugaboo wollen seat liner € 99,-

Was jij bekend met de Bugaboo seat Liner?

 

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Jolivay
  11 februari 2018 at 16:11

  Wat fijn om zo’n positieve ervaring te lezen. Waar dienen de 2 elastieken lussen voor aan de bovenkant van de seatliner?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]