Family Diary Persoonlijk

Hallo meisje, is je moeder thuis? Eh ik ben de moeder….

16 februari 2017
Hallo-meisje-is-je-moeder-thuis-GoodGirlsCompany

Hoi ik ben Josan en ik heb een probleem. Ik ben klein, tenger en praat als aan cavia. Tenminste, als ik heel snel praat. Het is net alsof je een Chipmunk hoort praten. Maar dankzij een heleboel lessen mindfullnes weet ik: ik mag er zijn.

Helaas weten de postbode, collectant en Jehova’s getuigen dat niet. Als zij aanbellen, is het steevast “ Hallo meisje, is je moeder thuis?!” Hoe genant! Ik bén de moeder!!! 

Weet je nog wat je later wilde worden als je groter was? Destijds stond ik er nooit zo bij stil dat ik misschien wel helemaal niet zo groot zou worden. Okay in groep 6 kreeg ik wel een hint. Bij gym stonden we altijd van klein naar groot. En laat ik zo zeggen dat ik nooit in de regionen met grote kinderen stond. Maar hey, ik zou nog groeien. Toch?!

Klein meisje wordt niet zo groot

Verkeerd gedacht. Zodra je als meisje de eerste tekenen van een menstruatie vertoont, weet je dat het einde oefening is. Het leven is simpel. Of je bent vroeg ongesteld en krijgt lekker snel borsten. Of je wordt nog een paar jaar gespaard en overweegt – als het nog langer duurt- een borstvergroting. Leuker kunnen we het niet maken, en ook niet makkelijker. Op een gegeven moment kregen we een prognose van hoe groot we zouden worden als we later groter zouden zijn. Met een beetje geluk zou ik de 1.60 halen. In de praktijk, ben ik blijven steken op 1.56. Maar in mijn paspoort heb ik het naar boven afgerond. Vandaar dat ik tot mijn eerste zwangerschap ook maat 164 kon dragen. I kid you not. En daarna? Laten we zeggen dat ik een kleine vrouwenmaat paste. Kinderen… je krijgt er zoveel voor terug. Onder andere wat extra lichaamsvet.

Drie kinderen later is die kleine vrouwenmaat verruild voor een echte vrouwenmaat. We zijn van ver gekomen, maar ik ben nu trots op mijn lichaam. Die lengte heb ik geaccepteerd. En wie weet ga ik ooit nog logopedie volgen zodat ik beter leer ademen en mijn stem een diepere toon krijgt. (Sigaren roken leek me namelijk ook geen oplossing).

Hallo meisje, is je moeder thuis?

Ik had verwacht dat ik wel voor volwassen zou worden aangezien. Maar niks is minder waar. De praktijk laat het tegenovergesteld zien. Zo kreeg ik eens de vraag “Mag ik je identiteitsbewijs zien?” omdat ik sterretjes kocht (dus nog niet eens echt vuurwerk). Ben ik wel eens aangesproken omdat men dacht dat ik een tienermoeder was. En oh ja mijn oudste dochter die inmiddels bijna net zo groot is als ik, is steevast mijn zusje.

Ik kan er om klagen, maar soms is het makkelijker om er om te lachen. Ik was altijd heel slecht in nee zeggen tegen verkopers aan de deur. Maar sinds ze mij vragen of mijn moeder thuis is, kan ik eerlijk zeggen “Nee” . En meestal haken ze dan vanzelf af.

Word jij ook jonger geschat dan je in werkelijkheid bent?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Dit is herkenbaar als je kind groter is dan jij | GoodGirlsCompany
  31 januari 2018 at 22:30

  […] Hallo meisje, is je moeder thuis? Ik ben de moeder […]

 • Reply
  Deborah
  17 februari 2017 at 14:12

  Ik moet zo vaak lachen om de manier waarop je alles verwoord, heerlijk!

 • Reply
  Nicky
  17 februari 2017 at 06:56

  Hiermee heb je een glimlach op mijn gezicht getoverd. Heel leuk geschreven en ook ik herken er veel in. Na 5 kids word ik nog steeds jonger ingeschat en mijn oudste zoon is weleens als mijn vriend aangezien. Gekker kun je het niet krijgen…

  • Reply
   Josan
   18 februari 2017 at 11:09

   Ja, maar jij ziet er ook heel jong uit 😉

 • Reply
  Sylvia
  16 februari 2017 at 21:13

  Super leuk geschreven? tot 5 jaar geleden werd ik jonger geschat. Bij de parkeergarage werd zelfs een keer gevraagd of ik al wel mocht autorijden..

  Nu dat ik een dochtertje heb (2jaar) vol rimpels zit en donkere wallen van bijna niet slapen.. niet meer haha.

 • Reply
  MamsElle's blog
  16 februari 2017 at 19:56

  Ik ben ook klein, en ooit vroeg ook iemand aan de voordeur of ik mijn mama kon halen. Ik zei: “ik haal haar even”. Ik kwam terug en zei: “voor wat is t?” De persoon aan de voordeur werd bloedrood!

  • Reply
   Josan
   16 februari 2017 at 21:51

   Hahaha alleen al om die reactie is het leuk om te doen 🙂

 • Reply
  Gwendelien
  16 februari 2017 at 12:54

  Leuk artikel!

  • Reply
   Josan
   16 februari 2017 at 21:50

   Dank je wel Gwendelien.

 • Reply
  Ester
  16 februari 2017 at 10:23

  Hahaha this one made me LOL ?.

  • Reply
   Josan
   16 februari 2017 at 21:49

   Graag gedaan, fijn dat het een lichtpuntje op je dag mocht zijn.

 • Reply
  Irene
  16 februari 2017 at 10:05

  Ik ben 1.61m ook niet heel groot dus. Ik werd ook altijd jonger geschat. Ik ben 37 jaar en word sinds een paar jaar weleens mevrouw genoemd en dat went nog steeds niet hahaha

  • Reply
   Josan
   16 februari 2017 at 21:48

   Ooooh ja de eerste keer dat je mevrouw genoemd wordt, doet pijn. Net zoals U.

   • Reply
    Irene
    17 februari 2017 at 16:14

    Jaaaa vreselijk hahaha

 • Reply
  mrsbb75
  16 februari 2017 at 08:56

  Wij zijn ook allemaal klein in onze familie. Man als vrouw. Mijn moeder is maar1.50 meter. Net boven midget-niveau. We hebben haar er vaak mee gepest. Maar eerlijk is eerlijk, ze is nu ruim 65 en ze ziet er nog steeds uit als een jong ding. Ik hoop zo dat ik haar genen heb meegekregen :). Ik ben trouwens wel iets langer, 1.62meter. Maar dan wel met een CupD. Ziet er nogal compact uit, is mijn bescheiden mening. Maar goed, na drie kinderen en wat extra vet is het wat is, ik ben DIK tevreden.

  • Reply
   Josan
   16 februari 2017 at 21:47

   Aah heerlijk dat je dan in de hele familie zo klein bent. In mijn familie zijn ze haast allemaal groter en ben ik de dwerg. Goede genen! Je kan niet alles hebben. Zolang je maar dik tevreden bent 😉

 • Reply
  Maai
  16 februari 2017 at 08:53

  Haha dat laatste stukje, heerlijk.

  • Reply
   Josan
   16 februari 2017 at 21:38

   Dank je, ik moet er toch maar het beste van maken.

 • Reply
  Marian Zw
  16 februari 2017 at 08:06

  Haha dat is nog eens een voordeel, je kunt gelukkig volmondig nee zeggen tegen verkopers aan de deur!

  • Reply
   Josan
   16 februari 2017 at 21:46

   ja klopt. En als dat niet helpt, zag ik dat ik geen goed Nederlands begrijp.

 • Reply
  Bianca
  16 februari 2017 at 07:44

  Haha leuk geschreven! Rond mijn 18/20 werd ik wel eens jonger geschat, maar dat hebben de rimpels enzovoort voor mij verpest 😉 x

 • Reply
  Judith
  16 februari 2017 at 07:30

  Hahahaha pas sinds een jaar krijg ik zonder vragen drank of sigaretten mee. Ook mag ik zelf tekenen voor de post ?

  • Reply
   Josan
   16 februari 2017 at 21:39

   Jeeeeej nog en paar jaar en dan heb ik dat ook!

 • Reply
  Yvonne
  16 februari 2017 at 06:26

  Dat van de verkopers vind ik echt een goeie! Haha

  • Reply
   Josan
   16 februari 2017 at 21:39

   Ook aan de telefoon hoor. Ik neem gerust met een kinderlijk hoog stemmetje op 😉

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!