Babyspullen Lifestyle Moeder & Kind

Greentom Upp de duurzame kinderwagen

27 november 2014

Kinderwagenfabrikant Greentom is een nieuw Nederlands merk waar we trots op mogen zijn. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van kinderwagens ontwikkelden ze de Greentom Upp. Een kinderwagen voor de moderne veeleisende ouder en waar baby’s blij van worden.

Nederland heeft een reputatie hoog te houden wanneer het om kinderwagens gaat. Verschillende succesvolle merken zagen in de afgelopen jaren het levenslicht. Dutch design is in. Met eigentijdse, innovatieve ontwerpen zoekt men oplossingen voor de uitdagingen waar jonge ouders tegen aanlopen.

Greentom Upp

Wat maakt de Greentom Upp nou zo bijzonder? Allereerst is hij verkrijgbaar in verschillende eigentijdse kleuren. De kleuren petrol, orange, sand, mist en blue zijn zomaar een kleine greep uit de selectie. Ook kan je het frame een persoonlijk tintje geven doordat je kan kiezen uit drie verschillende kleuren. Op het hoofdkantoor van Ganbaroo PR bekeek ik de Greentom Upp in de kleur prachtige kleur ‘mist. Natuurlijk kon ik het niet laten om hem ook gelijk even te proberen. Hij stuurt heel flexibel. Met een hand stuur ik soepel naar links en recht. Hij is super wendbaar en met de kleine draaicirkel zie ik mijzelf het wagentje zonder moeite door een druk winkelgangpad laveren.

Duurzame kinderwagen

Maar Greentom heeft een missie “Het ontwikkelen en produceren van 100% groene producten waarmee we de wereld en de toekomst van onze kinderen stap voor stap een beetje groener kunnen maken.” De manier waarop Greentom uitvoering geeft aan deze missie zie j in hun hele product terug.

Greentom reversible petrol_sustainable stroller_ duurzaamheid_cradle to cradle_ groene kinderwagen_Dutch design

De kinderwagen is helemaal gemaakt van gerecyclede materialen. Het frame is gemaakt van gerecycled polypropeen en het zitje van gerecyclede petflessen (frisdrankflessen). Greentom Upp is dan ook de groenste en meest duurzame kinderwagen ter wereld.

“Het ontwikkelen en produceren van 100% groene producten waarmee we de wereld en de toekomst van onze kinderen stap voor stap een beetje groener kunnen maken.”

De voordelen van Greentom

  • frame en bekleding zijn recyclebaar
  • het matrasje bestaat uit natuurlijke materialen zoals biologisch katoen, vlas en wol
  • lokaal geproduceerd en daardoor
  • minder transport en belasting voor het milieu

Aan het einde van de levenscyclus kunnen Greentom producten weer worden ingeleverd, zodat de onderdelen kunnen worden hergebruikt of gerecycled.

Voorheen was de Greentom Upp alleen verkrijgbaar met een zitje voor kinderen vanaf 6 maanden. Daarnaast kon je dit zitje ook niet naar je toekeren waardoor je geen zicht op je dreumes had. Gelukkig heeft de fabrikant inmiddels ook een reiswieg en autostoel adapters ontwikkeld. Deze is vanaf deze week beschikbaar en verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. Door een reiswieg toe te voegen aan het assortiment, is het gebruikersgemak van de kinderwagen vergroot en kan je hem vanaf de geboorte gebruiken!

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]