Download Feestdagen Sinterklaas

Download gratis aftelkalender voor Sinterklaas 2023

14 november 2023
Sinterklaas-aftelkalender-themillennialmom

Geschatte leestijd: 4 minuten

Zoek je een gratis aftelkalender voor Sinterklaas 2023? Kijk dan niet verder want onderaan dit blog kun je gratis je gratis kalender downloaden zodat je met kinderen kunt aftellen tot Pakjesavond.

Sinterklaas, de tijd van het jaar waarin magie in de lucht hangt en kinderen met kloppend hart vol verwachting uitkijken naar de komst van de Goedheiligman. Voor veel kinderen is de periode vanaf de intocht van Sinterklaas tot aan Pakjesavond behoorlijk stressvol. En ook veel ouders ervaren dat de overload aan tv-reclames, de stapel speelgoedgidsen natuurlijk het zetten van de schoen voor extra onrust zorgt. Kinderen hebben vaak geen besef van tijd. Om deze periode meer overzicht en rust te bieden kan een aftelkalender voor Sinterklaas een handig hulpmiddel zijn. Deze kleurrijke, leuke kalender is een geweldige manier om de dagen tot 5 december bij te houden.

Aftellen tot Pakjesavond

Het aftellen naar Pakjesavond is voor kinderen vaak net zo spannend als de avond zelf. De Sinterklaas Aftelkalender brengt deze magie tot leven door elke dag een nieuw vakje te onthullen. Het is een dagelijkse verrassing, speciaal ontworpen om de feestvreugde te vergroten en de anticipatie te laten groeien. Elk vakje kan worden ingekleurd, waardoor kinderen actief betrokken zijn bij het aftelproces. Dit simpele ritueel versterkt de feestelijke sfeer en geeft kinderen iets om elke dag naar uit te kijken.

Sinterklaas-aftelkalender-2023-gratis-themillennialmom

Waarom een aftelkalender voor Sinterklaas?

Zorgt voor overzicht en structuur

Rust, reinheid en regelmaat zijn de toverwoorden waar veel kinderen het goed op doen. In periodes van onrust, kun je deze zelf creëren door overzicht te bieden. Een Sinterklaas aftelkalender is een visueel hulpmiddel voor kinderen om de tijd tot aan Pakjesavond te begrijpen. Het helpt kinderen om zich voor te bereiden op de opwindende gebeurtenis.

Educatief Plezier

Naast het plezier van het aftellen, biedt de aftelkalender voor de Sint ook educatieve waarde. Het kan kinderen bijvoorveeld helpen om te leren tellen, en maakt ze bewust van de maanden. Daarnaast kunnen ze lekker creatief zijn met het afstrepen van het vakje. Krassen ze het door, wordt het een kruisje of maakt je kleine Picasso er iets anders van?

Gezellige gezinsactiviteit

Maak van het invullen van de kalender een gezinsactiviteit door er speciaal tijd en ruimte voor vrij te maken op de dag. Je kunt samen kleuren en praten over de cadeautjes die er op hun verlanglijstje staan.  Of haal herinneringen op aan de afgelopen Sinterklaasperiode en Pakjesavond. Dit versterkt de band binnen het gezin.

Download je gratis Aftelkalender voor Sinterklaas 2023

Om dit feestelijke seizoen nog specialer te maken, heb ik een gratis Sinterklaas aftelkalender gemaakt. Deze versie is geschikt voor 2023. Download hem snel voor instant feestvreugde in jouw huis. De kalender is ontworpen met oog voor detail. Zo kun je natuurlijk om de Amsterdamse grachtenhuisjes heen. En de vrolijke kleuren en een leuke illustratie van de Goedheiligman maken het helemaal af.

Hoe te downloaden

Voor ouders die op zoek zijn naar een leuke manier om samen met hun kinderen af te tellen naar Pakjesavond, is onze Gratis Sinterklaas Aftelkalender de perfecte oplossin

Download gratis aftelkalender Sinterklaas

  1. Schrijf je in voor The Millennialmom nieuwsbrief
  2. Hierna kun je het document gratis downloaden
  3. Print de Sinterklaas aftelkalender uit op A4-formaat.
  4. Laat de feestvreugde beginnen!

De kalender is niet alleen een geweldige toevoeging aan jouw Sinterklaastradities, maar het is ook een leuke eye catcher voor op de koelkast, het prikbord of waar je kind het maar wil ophangen.  Deel de magie van het aftellen en verspreid de vreugde!

Ook leuk om te lezen:

Sinterklaas-aftelkalender-themillennialmomLiefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]