Gelderland Gratis uitjes Kerst Nederland Seizoenen Uitstapjes met kinderen

GoodGirlsChristmas* Bezoekje aan kerstshow Intratuin Duiven

13 december 2015
Kerstshow Intratuin Duiven-De mooiste Kerstshow van Nederland

Elk jaar MOETEN ( ja met hoofdletter) wij even een bezoekje brengen aan de kerstshow Intratuin Duiven. Zo midden oktober wordt de showroom daar omgetoverd tot de beste kersthow van heel Nederland Tenminste, dat zeggen ze zelf. Maar daar is geen woord aan gelogen. Busladingen vol bezoekers komen met een enkel doel. Om te zien hoe de medewerkers ook dit jaar weer het meest fantastische kerstdorp weten te maken met de verschillende huisjes van Lemax, Luville en Dickensville.Tijdens mijn zwangerschap vorig jaar vond ik het een geweldig idee dat ik hier over een jaar weer zou zijn met mogelijk een nieuw mensje. Het was dan ook echt ontzettend leuk om deze mooie ervaring samen met ons jongste meisje te delen. Benieuwd naar de kerstshow Intratuin Duiven, lees dan snel verder?

Kerstshow Intratuin Duiven-Openingstijden Intratuin Duiven-Kerst-Kerstshow

Al verschillende weken hadden we het plan om even een bezoekje te brengen aan de Kerstshow Intratuin Duiven. Voor ons is dat echte en uitstapje want er is zoveel te zien! Maar het kwam er maar telkens niet van. Tot afgelopen zondag. Moe was ik toch al dus dan kun je maar beter meteen doorpakken. Voordat iedereen gegeten, gevoed en aangekleed was, was het ook al weer tegen 15:00 uur. Op zondag gaat hij om 17:00 dicht. Maar 2 uur leek ons voldoende om even langs te gaan. Maar zoals dat wel vaker met dit soort dingen gaat, waren wij niet de enigen met dit geweldige idee. Al op de afslag, stonden we in de file. Uiteindelijk had ik geluk en mochten we vlak voor de deur parkeren. Het feest kon beginnen. De beide missen wilden wel even gezellig filmen en een verhaaltje vertellen.

Klik hier als je de video niet kan zien.

Mooiste Kerstshow van Nederland-GoodGirlsCompany-Christmasworld Intratuin

Kerstshow Intratuin Duiven

Allereerst wilden ze natuurlijk allebei een rondje doen in de ouderwetse draaimolen. Deze is gratis en wie wordt hier nu niet blij van? Terwijl de Carrousel zijn rondje maakte keken wij rond. Doorliepen we een programma zodat we een kunstkerstboom konden bestellen. Wat we niet gaan doen. Maar je erop oriënteren is natuurlijk altijd goed. We kwamen ogen en geld te kort voor alle mooie kerstdecoraties.

De kersthuisjes zijn echt onze favoriet. Prachtig om te zien hoe elk huisje een eigen wereld is. Je ziet treintjes rijden tussendoor.Er zijn verschillende sneeuw- en waterpartijen. Zo si er de vijver waar je geld in mag gooien. Dit gaat naar het goede doel. Als je op de loopbrug staat, kan je alles mooi van bovenaf zien.

Ons favoriet is elk jaar het winterpaleis. Dit is de doorgang naar de bovenverdieping. Elk jaar weet de Intratuin ons weer te overtreffen en mee te voeren in een prachtig fantasielandschap. Kerstshow Intratuin Duiven-De mooiste Kerstshow van Nederland-GoodGirlsCompany

Waarom de kerstshow Intratuin Duiven een bezoekje waard is

 • gratis draaimolen
 • lekker eten
 • ontzettend veel kerstinspiratie
 • prachtige kerstdecoratie om meteen te kopen
 • super kerstdorp gemaakt van kleine huisjes
 • bewegende poppen ( lijkt een beetje op de Efteling)
 • Het winterpaleis onderweg op de roltrap op weg naar de bovenverdieping. (Droomvlucht meets kerst)

Tip:

Neem de tijd. 2 uur heb je echt wel nodig om alles te zien.
Op zondagmiddag is het druk. Als je de kans hebt, is een andere dag geschikter. Momenteel is de Intratuin elke werkdag open tot 21:00 uur.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]