Boeken Games en apps Reviews Spelen video en vlogs

GoldieBlox technisch speelgoed voor meisjes

5 november 2017
GoldieBlox-review-GoodGirlsCompany

Er zijn maar weinig speelgoedpakketjes die mijn nieuwsgierigheid zo prikkelden als het pakket van GoldieBlox and the parade float. Dit technische speelgoed is speciaal ontworpen voor meisjes en de musthave voor elke dochter die klaar is met roze!

Goed nieuws want sinds oktober zijn de constructiepakketten van GoldieBlox ook in Nederland en België verkrijgbaar. Sinds mijn oudste dochter klein is volg ik GoldieBlox al op de voet. Ik vond en vind het nog steeds fantastisch dat Debbie Sterling meisjes een ander alternatief wil bieden voor het grotendeels roze speelgoed.

Video Goldie Blox and the Parade Float

Klik hier als je het niet goed kan zien

Waar ken je GoldieBlox kopen-GoodGirlsCompany

Wat is GoldieBlox?

GoldieBlox is creatief technisch speelgoed (STEM) voor meisjes. De kleuren zijn zo aangepast dat het meisjes aanspreekt. En het kwalitatieve speelgoed is geschikt voor meisjes tussen 4 en 10 jaar. Elk pakket bestaat uit een boek waarin hoofdpersonage Goldie samen met haar vrienden uitdagingen aangaat. Met het bouwset kunnen kinderen Goldie’s uitdagingen nabouwen. Zo zijn er tijdens het verhaal al kleine oefeningen. Deze vormen een opmars naar het grote bouwwerk.

Met GoldieBlox leren meisjes technische problemen op te lossen en worden ze gestimuleerd leuke bouwsels te bedenken. Hoofdpersoon Goldie is een stoer, creatief meisje dat niet bang is om te falen. Samen met haar vrienden woont ze in Bloxtown. Ze zijn gek op alles dat met bouwen te maken heeft en allemaal hebben elk hun eigen technisch talent. In Amerika is GoldieBlox een van de snelst groeiende speelgoedmerken. En terecht! Jarenlang werd meisjesspeelgoed gedomineerd door roze en werden vooral de verzorgende kant aangesproken. Maar meisjes kunnen meer en GoldieBlox is echte en uitdaging voor meisjes die dat willen ontdekken.

technisch speelgoed voor meisjes-GoodGirlsCompany

Technisch speelgoed voor meisjes

Het meeste constructiespeelgoed is gemaakt voor jongens. Daardoor spreekt het de meeste meisjes niet aan. Tijdens het opgroeien komen meisjes nauwelijks in aanraking met constructiespeelgoed. Doordat meisjes geen ervaring opdoen met technisch speelgoed, ontstaat gaandeweg de overtuiging dat meisjes en vrouwen niet geschikt zijn voor techniek. Dat kan zelfs zo ver gaan dat meisjes -onder druk van hun omgeving- constructiespeelgoed gaan mijden.

Het concept van GoldieBlox spreekt meisjes wèl aan. Waarom? Omdat een technisch probleem is ingebed in een leuk aansprekend verhaal voor meisjes. Goldie en/of een van haar vriendinnen loopt tegen een technisch probleem aan dat opgelost moet worden. Door haar positieve instelling en technische creativiteit weet Goldie in het verhaal een oplossing te bedenken. Meisjes zien Goldie als een rolmodel en kunnen zich met haar identificeren. Al lezende kunnen meisjes de oplossing van Goldie nabouwen en doen ze positieve ervaringen op met techniek en constructie. Die positieve beleving bevordert hun competentiegevoel voor techniek. Zorgt voor meer interesse in technisch speelgoed. En ze krijgen meer zelfvertrouwen als het op techniek aankomt.

parade Float-GoldieBlox-GoodGirlsCompany

Vrouwen en techniek… .

Vrouwen en techniek, het is een denigrerend zinnetje die mannen knipogen onder elkaar gebruiken. Terwijl er biologisch gezien geen enkele ondersteuning is voor het vooroordeel at vrouwen niet technisch zouden zijn. Dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn de bouw en techniek heeft vooral te maken met culturele factoren. Het leven van meisjes gaat over zoveel meer dan over prinsessen, Barbiepoppen en een roze mini-stofzuiger. Vandaar dat
de Amerikaanse ingenieur Debbie Sterling zich geroepen voelde om hier eigenhandig iets aan te doen. Met GoldieBlox leren kinderen spelenderwijs de natuurkundige principes van techniek (hefboomwerking, draaiende assen, zwaartekracht, draagvermogen etc.). Een welkom alternatief in de wereld van meisjes die vooral door gedomineerd wordt door roze prinsessenspeelgoed. Meisjes moeten vooral prinsesje blijven spelen, maar ze moeten geïnspireerd worden om zelf hun kastelen te bouwen.

GoldieBlox-and-the-parade-Float-GoodGirlsCompany.jpg

Cultuurverandering

Gelukkig zie je dat steeds meer speelgoedbedrijven zich daar bewust van worden en een verantwoordelijkheid voelen. Kijk maar naar Disney. De hoofdrollen van verschillende films werden opgeëist door meiden die wat kunnen. Vaiana is bijvoorbeeld allesbehalve een prinses in een licht roze jurk met een wespentaille. Vaiana is een stoere, energieke, gespierde meid die haar eigen vlot bouwt om de wereld over te varen.

De themadozen zijn veelzijdig. Je kan er een specifiek toestel of apparaat mee bouwen. Maar als je verschillende dozen combineert kan je je eigen fantasie de vrije loop laten gaan.

GoldieBlox and the parade Float-GoodGirlsCompany

Review GoldieBlox and the Parade Float

Samen met Miss G (10 jaar) pakte ik de minikit GoldieBlox and the Parade Float uit. We waren het meest nieuwsgierig naar de taal van het boekje. Maar naast Engels boekje blijkt er ook een boekje in te zitten met 3 verschillende talen; Nederlands Duits en Frans. Zo konden we het verhaal goed zelf lezen. Overigens vonden wij het makkelijker om het Engelse boekje aan te houden voor de bouwtekeningen. In het Nederlandse boekje zagen sommige onderdelen er anders uit. Dat zorgde voor verwarring. Mijn oudste dochter kon de constructies zelf in elkaar zetten. Zo maakten ze zelf de Parade Float ( praalwagen) en een katapult. Samen maakten ze Nacho’s Swing wheel.

Het speelgoed zit goed in elkaar en is stevig. Wel moesten we in het begin echt even uitvogelen hoe ver je de assen in de verbindingsstukken moet bevestigen. Je hoort geen klik. En als je hem niet diep genoeg erin drukt schiet het los. Oh en het eruit krijgen vraagt ook wel wat spierkracht. Daardoor heb ik mijn twijfels bij of het geschikt is voor een kind van 4. Ja, het kan maar waarschijnlijk zul je dan wel veel moeten helpen. Maar al met al hebben we ons uitstekend vermaakt.

Waar kan je GoldieBlox kopen?

De 4 minikits (hardkarton en kunststof) bevatten bouwelementen met een minifiguur van Goldie en van haar vriendjes Val, Ruby en Li.

 • Prijzen boek en bouwsets van €19,95 tot €49,95
 • Prijzen mini-kits €19,95
 • Vanaf 5 oktober as verkrijgbaar in Benelux bij Intertoys, Bart Smit, Dreamland en Bol.com.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!